Tulevia tapahtumia

elo
24
Tapahtumat
Maksullinen

omena

Helsingin Juhlaviikkojen ohjelmistoteos nähdään Kaarelassa elokuussa!

To plant a garden is to believe in tomorrow.
-Audrey Hepburn

Aidatut unelmat on koreografi Sari Palmgrenin Kaarelan alueen julkisissa tiloissa ja puutarhoissa polveileva suuren mittaluokan kävelyteos. Esitys koostuu kokemuksellisista reiteistä: aidatuista ja aitaamattomista tiloista, eri ihmisten puutarhatarinoista, sekä muistoista ja kokemuksista rajoista ja vastuusta: Mistä omat rajat ja vastuu alkavat ja mihin ne päättyvät?

Matkan aikana eri muistot ja tilat avautuvat, luoden maaperän yhteiselle olemiselle. Esityksen polut päätyvät lopuksi yhteiseen juhlaan Malminkartanon hedelmätarhaan.

Aidatut unelmat on osa Kaarelassa toimivaa Zodiakin yhteisöllistä kaupunkikulttuuria rakentavaa Minun nimeni on -taideprojektia (MNO). Vuodesta 2012 alkaen toiminutta hanketta rahoittaa Helsingin kulttuurikeskus. Sari Palmgren on ollut mukana hankkeessa koreografina, tanssijana, työpajaohjaajana ja elokuvantekijänä alusta alkaen. Aidatut unelmat on myös Kanneltalon 25-vuotisjuhlaesitys, ja osa Helsingin juhlaviikojen ohjelmaa.

Teos koetaan kävellen, paikoitellen haastavassa maastossa. Varustaudu siis säänmukaisilla vaatteilla ja hyvillä kävelykengillä. Esityksen kesto on yli 2 h. Sateen sattuessa, pyydämme, että jätät sateenvarjon kotiin.

Esitys alkaa Sitratorilta Kanneltalon edestä (Klaneettitie 5) ja päättyy Malminkartanon omenatarhaan (Kartanonkaari 29). Omenatarhalta ei ole yhteistä paluukuljetusta Sitratorille. 

HUOM! Kehotamme katsojia tulemaan paikalle puoli tuntia ennen esityksen alkua!

Illallinen omatarhalla

Esityksen jälkeen on mahdollista nauttia maukas ja tunnelmallinen kasvisruokaillallinen Malminkartanon omenapuulehdossa, yhteisöllisesti elokuun iltahämärässä. Illallislippu tulee varata kaksi päivää ennen esitystä.

Katoksen alle katettava illallinen koostuu noin viidestä ruokalajista ja niille valituista alkoholittomista ruokajuomista. Illallisen tarjoaa Labby catering, joka on kokannut kausi- ja lähiruokaa vuosia ennen kuin siitä tuli trendi.

Puutarhureista kokeiksi muuntautuvat tekijät tuntevat raaka-aineensa siemenestä lautaselle ja hyödyntävät mielikuvituksellisesti kasvien kaikki osat. Elokuussa, satokauden ollessa huipussaan, tätä hyödynnettävää on ruhtinaallisesti tarjolla.

Ruoka ei sisällä eläinkunnan tuotteita. Ystävällisesti ilmoita muista ruokarajoitteista viimeistään kaksi päivää ennen ateriaa osoitteeseen info@labbycatering.fi. Huomaathan, että illallista voi nauttia ainoastaan etukäteen varatulla illallislipulla.

Lisätietoja MNO-projektista löydät hankeen blogista (linkki).


***

AIDATUT UNELMAT

Ensi-ilta | Premiere
To 24.08. klo 19 Kannelmäki & Kaarela

la 26.08. klo 19* 
su 27.08. klo 19 
ti 29.08. klo 19** 
ke 30.08. klo 19
to 31.08. klo 19 (loppuunmyyty | sold out)

*Teosalustus ennen esitystä klo 18.15 Kanneltalon kahvilassa | Pre-talk at 18:15 in the café of Kanneltalo
**Taiteilijatapaaminen esityksen jälkeen | Post-performance discussion

Koreografi | Choreographer: Sari Palmgren yhdessä esiintyjien kanssa
Äänisuunnittelu | Sound design: Tuomas Norvio & Esa Mattila
Musiikki | Music: Mikko Perkola, Tuomas Norvio & Esa Mattila
Pukusuunnittelu | Costume design: Riitta Röpelinen 
Valosuunnittelu | Lighting design: Ina Niemelä

Esiintyjät | Performers: Pekka Louhio, Mikko Perkola, Marjukka Savolainen, Riina Hannuksela & Ihanat ryhmä, Jenni Koistinen & Kannelmäen peruskoulun ryhmä, Kannelkellot-kuoro, Elisa Lejeune, Pauliina Kyttä, Annina Vana, Tendency Kto: Inari Ylinen, Klaara Kolehmainen, Anette Toiviainen, Seena Talvi, Sofia Sundman, Netta Morottaja ja Siiri Finnilä, Anni Mäenpää, Anna Koskela, Niina Virkkala, Anne Harju, Kirsi Verkka, Hanna Toiviainen-Conteh, Riikka Seppälä, Risto Railo, Ella Silvennoinen, Riikka Levonmaa, Antti Hovila, Juuli Lappalainen, Sari Heinonen, Vappu Tuomisto, Noora Laaksonen, Heli Uusitalo, Satu Riikonen, Päivi Luoma, Marjaana Veikkanen, Ida Ticklén, Reetta Lindberg, Vilma Mankonen, Pihla Auvinen ja Päivi Korpela

Assistentti | Assistent: Minna Lund
Projektituottaja | Producer: Terhi Pursiainen
Tuotanto | Production: Zodiak – Uuden tanssin keskus, Sari Palmgren, Kanneltalo
Yhteistyössä | In collaboration with: Helsingin juhlaviikot

Liput | Tickets: 25/20/15 € (sis. käsittelykulut | incl. service fee) 
Lippu + illallinen | Performance + dinner: 49,50/45/39,50 € (sis. käsittelykulut | incl. service fee)
www.ticketmaster.fi


Hanketta tukevat: 
Helsingin seudun ympäristöpalvelut HSY:n Metsäpirtin multa
Art Fysio Oy
Ruohonjuuri
Kannel-Krouvi
Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus
Philips
Kotipuutarha
Helsingin kaupunki
Malminkartanon omenatarha
Kannelmäen peruskoulu
Kannelmäen seurakunta
Nuorisoasiainkeskus

elo
24
Tapahtumat

to 24.8. klo 16.30–18
Kanneltalon Taiteiden yö

Syyskausi alkaa perinteisesti Taiteiden yöstä. Tule mukaan – tarjolla on ohjelmaa koko perheelle!

klo 16.30–17.30
Naamiotyöpaja I

 Niin lapset kuin vanhemmatkin saavat askarrella tunnettujen musikaalien ja musikaalielokuvien hahmojen pohjalta naamiota. Tule löytämään sisäinen Simbasi, tanssahtelemaan Frozenin Elsana tai näyttämään pimeä puolesi Oopperan Kummituksen traagisessa naamiossa. Mukaan voi hypätä milloin vain. Järj. Visioteatteri. Kanneltalon aula

klo 16.30–17.30 Draamapaja
Draamapajassa on lapsille erilaisia improvisaatioharjoitteita ja leikkejä. Mukaan voi tulla itse askartelemassaan naamiossa tai keksiä kokonaan uuden roolihahmon paikalla olevaa rekvisiittaa käyttäen. Draamapajassa pääsee toteuttamaan luovuuttaan ja varmasti pitämään hauskaa näyttelemisen keinoin. Mukaan voi hypätä milloin vain. Järj. Visioteatteri. Kannelmäen kirjaston monitoimitila

klo 16.30–18 Naamiotyöpaja II 
Värkkäämössä voit luoda itsellesi oman persoonallisen naamion Taiteiden yöhön. Työpaja sopii kaikentasoisille tekijöille. Mukaan voit hypätä milloin vain. Järj. Värkkäämö. Kannelmäen nuorisotalon Värkkäämö

klo 17–18 Kahvila Jazz
Kolmihenkinen bändi ja laulusolisti esittävät tunnettuja jazzstandardeja lapsille suomeksi sanoitettuna. Lisäksi kuullaan myös ryhmän omaa ohjelmistoa. Järj. Visioteatteri. Kanneltalon kahvilan stage

klo 18 Pieniä tarinoita vapaudesta
Nuorten teatterintekijöiden poikkitaiteellinen musikaali koostuu kuuden kirjoittajan ja viiden säveltäjän kirjoittamista pienoistarinoista, joissa kaikissa toistuu vapaus-teema. Pieniä tarinoita vapaudesta -esitykset myös pe 25.8. klo 13 ja klo 18 sekä la 28.8. klo 14. Kanneltalon teatteri- ja konserttisali.

Kaikkiin tapahtumiin vapaa pääsy. Muutokset mahdollisia.

www.kanneltalo.fi

 

elo
28
Tapahtumat

ma 28.8. klo 14 & 18
Klassikkoelokuva: Komisario Palmun erehdys

ma 28.8. klo 17
Enemmän irti elokuvasta: Komisario Palmun erehdys

Vapaa pääsy

Komisario Palmun erehdys on alun perin Mika Waltarin kirjoittama vuonna 1940 ilmestynyt salapoliisiromaani. Elokuva on vuosikymmenten ollut suomalaisten suosikkielokuva ja vuonna 2012 elokuvakriitikot valitsivat sen kaikkien aikojen kotimaiseksi elokuvaksi.

Syksyiseen Helsinkiin sijoittuvassa tarinassa rikkaan suvun musta lammas Bruno Rygseck löydetään kotoaan kylpyammeeseensa hukkuneena.

Suomi, 1960, kesto 103 min, K7
Ohjaaja: Matti Kassila
Pääosissa mm. Joel Rinne, Matti Ranin, Toivo Virta ja Leo Jokela.

Syksyn kotimaiset klassikkoelokuvat on valinnut FT Harri Kilpi ja
hän pohjustaa elokuvat esityspäivinä klo 17 alkaen.

Vapaa pääsy. Matineanäytöksiin klo 14 ei sisälly luentoa.

elo
29
Tapahtumat

ti 29.8. klo 18, ke 30.8. klo 18, la 2.9. klo 11 ja 15

#Tuntematon Kantsu -kävelykierrokset
Vapaa pääsy

Kesällä 2017 Kannelmäen asukkaat tekivät näkyväksi alueen monia tarinoita ja merkityksellisiä paikkoja valmistamalla taideteoksia Maj-Britt Huovilan ja Erkki Soinisen ohjaamissa työpajoissa. Näin syntyi kannelmäkeläisten muistojen, tunteiden ja tarinoiden kartta ja konkreettinen, merkityksellisten paikkojen, reitti. Nyt kaikilla halukkailla on mahdollisuus kulkea reitti yhdessä muiden kanssa.
Tule mukaan!

Oppaina kuvataiteilijat Maj-Britt Huovila ja Erkki Soininen.

Voit kävellä reitin itsenäisesti painetun kartan avulla.
Kartta noudettavissa Kanneltalon aulasta.
Seuraa reittiä myös somessa tunnuksella #tuntematon kantsu.

Työryhmä, Teknos, Kanneltalo ja Taidekehä

syys
03
Tapahtumat

Amadeus kannelmaki 0309201

Amadeus Lundberg esiintyy säestäjänään Tuomas Kesälä.
Konsertissa vierailee Gilda Lundberg, laulu.

Liput 25 € Ticketmaster.fi TAI tuntia ennen ovelta.

 

marras
16
Tapahtumakalenteri
Maksullinen

Herkullinen komediakattaus!

Kahden naisen loukussa

to 16.11.2017 klo 19 Kanneltalo, Klaneettitie 5, Helsinki

Hykerryttävän hauska komedia Eerosta, aivan tavallisesta suomalaisesta miehestä, ja hänen kahdesta naisestaan, joiden molempien nimi on Pirkko. Pirkot tutustuvat sattumoisin ravintolan pöydässä, kun Eero pahaa-aavistamattomana osuu paikalle . . .

Rooleissa Juha Veijonen, Eeva Eloranta ja Matleena Mannerto.

Käsikirjoitus Eeva-Kaarina Kolsi

Ohjaus Eeva Eloranta

LIPUT alkaen peruslippu 27,00€/ eläkeläiset, opisk., varusmiehet, työttömät, lapset 25,00€/ ryhmälippu 24,00€ (min.10hlöä). LIPUNMYYNTI Kanneltalon lipunmyynti ma-pe klo 12-13.30 ja 14-18 sekä 1h ennen esitystä, puh. 09 31012000 (ma-pe klo 12-18). Nettimyynti lippu.fi. Muutokset mahdollisia.
Tuottaja www.teatterituotannot.fi

 

Menneitä tapahtumia

elo
14
Tapahtumakalenteri


Sitratorilla polkaistaan Helsinki-päivänä 12.6.  jälleen käyntiin suositut Kaupunkitanssit eli ilmaiset paritanssin opetustuokiot. Oppia karttuu kesän mittaan mm. foxin, fuskun, jenkan, valssin ja tangon askelista. Kesän aikana tanssitaan yhteensä 10 kertaa, sateen sattuessa Kanneltalon aulassa. Osallistumiseen ei tarvita ennakkotaitoja, - ilmoittautumista tai edes tanssiparia – paikan päältä löytyy!

Kaupunkitanssien opetusmetodi perustuu Suomen Nuorisoseurojen vuosituhannen vaihteessa käynnistämään Tanssitalo-opetukseen, ideana mahdollisimman matala kynnys harrastamiselle ja osallistumiselle.

Kesän 2017 Kaupunkitanssit Kannelmäessä
ma 12.6.–14.8. klo 17.30–18.15, vapaa pääsy

Opetusohjelma

ma 12.6. klo 17.30 foksi
ma 19.6. klo 17.30 tango
ma 26.6. klo 17.30 valssi
ma 3.7. klo 17.30 humppa/kävelyhumppa
ma 10.7. klo 17.30 fusku
ma 17.7. klo 17.30 jenkka
ma 24.7. klo 17.30 samba
ma 31.7. klo 17.30 bugg
ma 7.8. klo 17.30 cha cha
ma 14.8. klo 17.30 hidas valssi

Järj. Kanneltalo

Kanneltalo, Klaneettitie 5, kanneltalo.fi
Lisätiedot: Kanneltalo/tiedottaja Anne Euramaa, 09 3103 2411
 anne.euramaa@hel.fi

tanssijat
elo
06
Tapahtumakalenteri

Sunnuntaina 6.8.2017 kello 11-13, Kaarelan raitti 5 hiekkakentän pohjoispuolella "metsän siimeksessä" uusi pieni leikkipaikka

Kiri-Passi "Kirppu" ja Lissu-poni vierailee Maununnevan Estetien leikkipaikan avajaisissa!

Kiri-Passin kärryjen kyytiin mahtuu koko perhe samaan aikaan!
Lissu-poni ottaa kyytiin perheen pienempiä talutusratsastukseen.

Pienimuotoisessa koko perheen tapahtumassa on leikkimielinen esteratsastuskilpailu. 
Lapsi valjastaa hevosen eli äidin tai isän ja kiertää pienen esteradan.
"Ohjastaja" palkitaan kilpailuruusukkeella! Max. 20 paria!


Kaarelan VPK paikalla palo-autolla klo 11-12
Leikkivarjoleikkejä
Kylä-Pupu vierailee

Kaverikoira kultainennoutaja Säde

Sisarukset Ebba 12v. & Mikael 9v. myyvät PopUp puffetissa itseleivottuja muffinseja! 

TERVETULOA!

Säävaraus!

Järj. Kaarelan Omakotiyhdistys ry.

elo
01
Tapahtumat

aidatut unelmat uupitirronen pieni

Nyt kamera käteen Kaarelassa! 

Bongaa Aidatut unelmat -teoksen harjoitukset ja voita liput kahdelle esityksen ensi-iltaan Helsingin Juhlaviikoilla to 24.8.


http://www.helsinginjuhlaviikot.fi/tapahtuma/sari-palmgren-aidatut-unelmat/

Sari Palmgrenin käveyteosta Aidatut unelmat harjoitellaan päivittäin Kannelmäen ja Kaarelan alueella. Osallistuminen kisaan on helppoa: bongaa harjoitukset, ota kuva ja jaa se Facebookissa ja/tai Instagramissa tunnuksella #aidatutunelmat.

Kilpailuaika on 1.–16.8. 

Kilpailua on mukana tukemassa Kotipuutarha-lehti, jonka toimitus valitsee kisaan osallistuneiden joukosta kaksi suosikkiaan to 17.8. Voittajille ilmoitetaan pe 18.8. Facebookissa tai Instagramissa. Palkintona on 2 x 2 vapaalippua ensi-iltaan.

Voittajakuvat julkaistaan Kotipuutarhan Facebook-sivuilla Kotipuutarha. Lehti myös puffaa kilpailua verkkosivuillaan.

Aidatut unelmat on osa Kaarelassa toimivaa Zodiak – Uuden tanssin keskuksen  yhteisöllistä kaupunkikulttuuria rakentavaa Minun nimeni on -taideprojektia (MNO). Teoksen rakentumista voi seurata projektin blog-sivuilta http://minunnimeni.blogspot.fi.

Kuva: Uupi Tirronen

 

 

 

 

 

 

kesä
23
Tapahtumat

20150712 Leppiksen heinäkuu

 

Toivottaa kaupunginosasivujen ylläpito ;)

kesä
13
Tapahtumat
Onko sinulla ideoita / toiveita Antinniityn yhteisöpuutarhan kehittämiseen vuonna 2018 ? 
Tule suunnittelukahveille Antinniitylle ti 13.6 klo 17 alkaen; ideoidaan yhdessä miten paikkaa ja sen toimintaa voisi kehittää ! 
Jos et pääse paikalle tuolloin niin voit laittaa myös meiliä: jenni_koistinen@hotmail.com tai Facebookissa yksityisviestiä.

 

kesä
12
Tapahtumat

KESÄLATTARIT

Kannelmäen palvelukeskuksessa

(Urkupillintie 4) 

maanantaisin


5.6, 12.6
ja 19.6.

 

klo 15-16 sisäpihalla

 

(sateen sattuessa sisällä).

 

Tervetuloa!

 

Lattareita

kesä
12
Tapahtumat

Helsinki-päivänä 12.6.2017 juhlitaan Helsinkiä ja helsinkiläisiä. Myös Kanneltalossa ja Sitratorilla järjestetään juhlapäivänä runsaasti toimintaa. Päivän ohjelmaan sisältyvät mm. Kalle Salosen konsertti, Lyhty ry:n Oletko se sinä, Tarzan -näyttelyn opastetut kierrokset, yhteislaulua, ilmaista tanssinopetusta ja nuorten IHME-teltta.
Sateella Sitratorin tapahtumat järjestetään sisätiloissa.

klo 14
Nyt lauletaan!
Muusikko ja musiikin monitoiminainen Mari Kätkä laulattaa kaikenikäisiä.
Tule mukaan ja koe yhteislaulun tenho! Kesto noin 30 min. Paikka: Sitratori.

klo 14 -> 
Soppaa Sitratorilla

 Kannelmäen seurakunta tarjoilee soppatykistä kasvissosekeittoa. 
Tarjoilu kestää niin pitkään kuin keittoa on, kannattaa tulla ajoissa! Paikka: Sitratori.

klo 14 ->
Kantsun Unelmakahvit
Helsinki-päivän juhlakahvitus kannelmäkeläisille. Kahvit tarjoaa Kannelmäkiliike.
Tarjoilu kestää niin pitkään kuin kahvia on, kannattaa tulla ajoissa! Paikka: Sitratori.

klo 14 ->
Maksutonta kesälukemista
Tule nappaamaan oma kesäkassisi! Kirjaston poistokirjoja jaossa niin kauan kuin kirjoja riittää.
Paikka: Sitratori.

klo 14–17
Mitään mieltä Kantsusta?!
Nuorisotalon IHME-teltassa tapahtuu Sitratorilla, kysymys kuuluu:
 Mitään mieltä Kantsusta?! Teltassa pääset tuomaan mielipiteesi ja ajatuksesi meidän kaikkien yhteisestä 
Kannelmäestä esiin joko kuvallisesti tai kirjallisesti. 
Luvassa mm. ”Suunnittele Kantsulle oma vaakuna” ja 
”Kaikki olennainen Kantsusta yhdessä tweetissä” -skabat. 
Teltan toimintaa pyörittävät Kantsun nutan kesätyönuoret. Paikka: Sitratori.

klo 17.30 –18.15
Kaupunkitanssit: foksi
Kesän kaupunkitanssin pyörähtävät käyntiin! Ilmaista paritanssinopetusta. Pari löytyy paikan päältä.
Paikka: SitratoriUnelmapatsas Kantsussa
touko
28
Tapahtumat

Mätis ohjelma 2017