Tulevia tapahtumia

kesä
04
Tapahtumat

Sitra-tori, Kanneltalon etupiha, Klaneettitie 5, Helsinki

 

ma 4.6. klo 17.30-18.15 foksi
ma 11.6. klo 17.30-18.15 tango 
ma 18.6. klo 17.30-18.15 valssi
ma 25.6. klo 17.30-18.15 humppa & kävelyhumppa
ma 2.7. klo 17.30-18.15 fusku
ma 9.7. klo 17.30-18.15 jenkka
ma 16.7. klo 17.30-18.15 samba
ma 23.7. klo 17.30-18.15 bugg
ma 30.7. klo 17.30-18.15 cha cha
ma 6.8. klo 17.30-18.15 hidas valssi

Menneitä tapahtumia

touko
23
Tapahtumat

Miniroskis ennaltaehkäisee maailman yleisimmän ja myrkyllisen roskan!

Pidän Miniroskis-työpajan Kantsun Olohuoneessa eli Kannelmäen asukastalossa
keskiviikkona 23.5 kello 17-18 , osoitteessa Vanhaistentie 3.

Työpajassa voi tuunata ilmaiseksi itselle ja myös lahjaksi helpon tekniikan avulla kauniin miniroskiksen, minne voi panna tumpit palavina, purukumit, makeispaperit ym.

Ilmatiiviistä kierrätyspurkista tuunattava miniroskis kestää käytössä vuosikausia eli siitä on iloa pitkään ;)

Tervetuloa!!

 

Miniroskisrivi

touko
19
Tapahtumat

TAPAHTUMIA ma 7.5. – su 20.5.

Baltic Circle-festivaali

Carnaval Juhlasesonki Kannelmäen ja Malminkartanon alueella

Carnaval Juhlasesonki on juhlat ja esitysteos samassa paketissa!

Kannelmäessä ja Malminkartanossa järjestetään kolmet eri juhlat, joista muodostuu sosiaalinen esitysteos nimeltä Carnaval Juhlasesonki. Juhlien valmistelu on tapahtunut kevään aikana koreografi Maija Hirvasen ohjauksessa, ja niitä on järjestämässä joukko alueen asukkaita.

Carnaval Juhlasesonki on osa Baltic Circle -festivaalin tuottamaa, Maija Hirvasen ohjaamaa kolmivuotista Carnaval-projektia, joka luo yllättäviä sosiaalisia tilanteita ja kohtaamisia. Carnaval-projekti luo arjen keskelle yllättäviä hetkiä ja tapahtumia myös pakettiautoon rakennetun mininäyttämönsä avulla. Yhdessä ne muodostavat kokonaisuuden, joka luo kahden viikon ajan kokeilevia, mutta valmisteltuja tilanteita ympäristöönsä.

Carnaval on yksi vuosien 2016–2018 aikana toteutuvista Helsingin kaupungin Helsingin malli -pilottihankkeista. Lisäksi projektia tukevat Niilo Helanderin säätiö ja Euroopan Unionin Luova Eurooppa-ohjelma. Yhteistyössä Kanneltalo.

Lisätietoja Hanna Nyman / Managing Director / Baltic Circle International Theatre Festival

hanna@balticcircle.fi / GSM +358 (0)40 761 6834 / http://carnaval.fi/fi/

 

PS. Aurinkoisen sään sattuessa avaamme Juhlasesongin Carnaval-pakun ympärille kerääntyen, vapaamuotoisen hengailun ja kahvittelun muodossa Kannelmäen Sitratorilla
maanantaina 7.5. klo 16–19.

 

IG 1080x1080 uudistumis

 

Carnaval Juhlasesonki-tapahtumat:

la 12.5. klo 14

Uudistumisjuhlat, Carnaval Juhlasesonki

Ihmisen kyky muuttua ja uudistua on yksi tärkeimmistä ominaisuuksistamme, joka seuraa meitä arjessa koko ajan. Näissä juhlissa osallistujat luovat itseään leikkimielisesti uudelleen. Juhlaohjelman osana taiteilija Tellervo Kalleinen ohjaa performanssin nimeltä Mielipiteiden kierrätys, jossa juhlijat luopuvat vanhentuneista mielipiteistään ja saavat halutessaan muilta uusia tilalle kokeiltavaksi. Juhlatarjoilu auttaa uudistumisprosessissa ja tilaa on myös vapaalle ajatusten vaihdolle.

Ilmoittautuminen sähköpostitse 7.5. mennessä: carnaval@balticcircle.fi. Tarkemmat ohjeet saat ilmoittautumisen yhteydessä.

Vapaa pääsy

Asukastalo Renki, Piianpolku 7, Malminkartano

IG 1080x1080 ilon

 

 

pe 18.5. klo 18

Ilon ja kiitoksen juhla

Carnaval Juhlasesonki

Näissä juhlissa kokoonnutaan kiittämään ja vahvistamaan kiittämisen merkitystä.
Juhlaemäntänä Briitta Koskilehto.

Kutsuvieraina on kannelmäkeläisiä ihmisiä, joita juhlaemäntä haluaa omasta puolestaan kiittää. Heistä kutakin pyydetään tuomaan mukanaan ihminen, jolle haluaa osoittaa kiitosta. Juhlaan on myös joitakin vapaita paikkoja, jos haluat ilmoittautua mukaan ja tuoda mukanasi henkilön, jota sinä haluat syystä tai toisesta kiittää. Tunnelma nostetaan kattoon tutustuen kahden eri tanssin saloihin ja niiden yllättävään yhteyteen esittelyn ja oman kokeilun kautta. Näiden “tule sellaisena kuin olet” -henkisten juhlien tunnelma on rento ja lämmin. Lämmin saattaa tulla kirjaimellisestikin, joten emme tarvitse korkokenkiä – jätä myös iltapuku kotiin.

Ilmoittautuminen sähköpostitse 7.5. mennessä (sinä ja kiitettävä henkilösi): carnaval@balticcircle.fi. Tarkemmat ohjeet saat ilmoittautumisen yhteydessä.

Vapaa pääsy

Kerhotila Vanhaistentie 4C, Kannelmäki

IG 1080x1080 vannetanssi

 

la 19.5. klo 13

VannetanssiPiknik Kannelmäen Leikkipuistossa

Carnaval Juhlasesonki

Tule katsomaan Valosirkus Spektrin vannetanssiesityksiä, hengailemaan ja kokeilemaan halutessasi vanteen pyöritystä itsekin. Spektri-ryhmän jäsenet ohjaavat ja auttavat vannetanssin makuun! Juhlan muoto on rento ja epämuodollinen piknik ja “jamit”, joita siivittää maagisen yllätys-DJ:n soittama tanssimusa. Tuo omat eväät. Lainavanteita löytyy paikan päältä – voit tietysti tulla omankin vanteen kanssa mukaan. VannetanssiPiknik on maksuton ja kaikille avoin.

 

touko
07
Tapahtumat

ma 7.5. ja ti 8.5. klo 14 & 18

Elämä on peli 

50-luvun Helsinki, nuoret ja pelit! Siinä lähtökohdat musiikkiteatterinäytelmälle, jonka esittävät Kannelmäen ja Haagan peruskoulut.

Helsinki, vuosi 1952. Elämä on shakkitarina, jossa siirrot seuraavat toisiaan. Panokset kasvavat, pokka pitää. Peli vaihtuu, rakkaus haihtuu? Sattuma puuttuu peliin, valttikortit jaetaan uudestaan. Päättyykö peli shakkimattiin? Kuka voittaa, kelle tulee takkiin?

Ohjaus: Mari Martela ja Tiina Mastomäki

Käsikirjoitus: Mari Martela ja Tiina Mastomäki sekä oppilaat

Musiikki ja sävellykset: Ilari Martela

Lavastus: Maria Laine

Puvustus: Anne Mäkelä

Yhteistyössä Kannelmäen ja Haagan peruskoulut & Kanneltalo

Vapaa pääsy!

Kanneltalo, Klaneettitie 5, Helsinki

www.kanneltalo.fi

touko
05
Tapahtumat

Maununnevan ja Hakuninmaan siivoustalkoot
la 5.5.2018 klo 10:00 - 14:00

Tämä on osa Hgin kaupungin siivouskampanjaa. 

Kuormalava, säkit ja pihdit saa hiekotusvaraston vierestä; lähellä rakannettevaa harjoitusjäähallia; Kaarelanraitin ja Kaarelantien kiertoliittymän vieressä.

Lisätietoja http://hyvakasvaa.fi/kevatsiivoustalkoot/  ja sillä sivulla talkootiedote2018.pdf

Kaikki mukaan.

Kaarelan Omakotiyhdistys ry:n hallitus

huhti
30
Tapahtumat

Nyt lauletaan! – yhteislaulua 30.4. klo 18

Mikään ei ole niin mukavaa kuin laulaminen – paitsi tietenkin yhdessä laulaminen! Kanneltalon kahvilan yhteislauluilloissa on tunnelmaa ja yhteisöllisyyttä. Laulattajana Mari Kätkä.

Vapaa pääsy!

Kanneltalo, Klaneettitie 5, Helsinki

www.kanneltalo.fi

huhti
28
Tapahtumat

Matka maailman ääniin

Kohtaamisia äänen ja liikkeen risteyksissä, isoilla väylillä ja pienillä poluilla. Interaktiivinen musiikkia ja liikettä yhdistelevä esitys perheille. Matkanjohtajina Aili Järvelä, Anna-Karin Korhonen ja Aino Rättyä.

Aino Rättyä on Taideyliopiston Sibelius-Akatemian musiikkikasvatuksen aineryhmästä valmistunut taiteen moniosaaja. Pianon vapaa säestys ja pop/jazz-laulu ovat Ainon pääinstrumentteja, mutta hän tuntee myös vahvaa paloa tanssin ja musiikkiteatterin maailmaan ja onkin toiminut sekä koreografina että näyttelijänä useissa musikaaleissa. Aino opettaa aktiivisesti pianoa, laulua ja etnisiä tansseja, kuten itämaista ja bollywood-tanssia.

Kansanmusiikkiin kasvaneen Aili Järvelän koukeroisen polun tienviittoina ovat olleet useat eri genret, joista hänen kulkuaan ovat määrittävimmin johdatelleet kansanmusiikin lisäksi pop, jazz, maailmanmusiikki sekä eri aikakausien taidemusiikki. Kaustislaislähtöinen Järvelä tunnetaan paitsi laulajana, lauluntekijänä, säveltäjänä, sovittajana, viulistina, tuottajana, tämmärinä, näppäripedagogina, Järvelän pelimannina, sekä freelance-muusikkona useista eri yhtyeistä ja yhteyksistä.

Anna-Karin Korhonen tunnetaan kanteleensoittajana, pianistina, säveltäjänä ja sovittajana. Hän on valmistunut musiikin maisteriksi Taideyliopiston Sibelius-Akatemian klassisen musiikin, sekä kansanmusiikin aineryhmistä, joista jälkimmäisessä hän toimii tällä hetkellä opettajana. Korhonen on tehnyt paljon produktioita kansanmusiikin, teatterimusiikin ja lastenmusiikin parissa sekä Suomessa että ulkomailla. Korhonen muodostaa kansanklassikoita uudistavan EVA-trion yhdessä Essi Wuorelan ja Vesa Norilon kanssa.

la 28.4. klo 14, vapaa pääsy, kesto noin 40 min

Ikäsuositus 4+

Kanneltalo, Klaneettitie 5, Helsinki

www.kanneltalo.fi

huhti
28
Tapahtumat

la 28.4. klo 12–14 Lasten ja nuorten Enkeli-paja

Pajassa Kanneltalon aulassa maalaillaan enkeleitä osallistuen samalla kaupunkitaidehankkeeseen. Enkeli-hanke on Helsingin alueella toteutettava kaikille lapsille suunnattu taideprojekti, jossa luodaan moniäänistä enkelikuvastoa. Maalausten pohjalta toteutetaan julkisen tilan taideteos syksyllä 2018. Hanketta vetää kuvataiteilija Raita Virkkunen ja taidekäsityöläinen Kaisa Barbieri.

Vapaa pääsy ;)

Kanneltalo, Klaneettitie 5, Helsinki

www.kanneltalo.fi