Toimijoita Kaarelassa tapahtuu

Taidetoiminta Kaarelassa

Alueella toimivat Zodiak – Uuden tanssin keskuksen Minun nimeni on -taideprojekti (MNO), Helsingin taiteilijaseura sekä Baltic Circle -festivaalin Carnaval-projekti. Projektit ovat osa Helsingin kulttuurikeskuksen käynnistämän Helsingin mallin toimintaa. Helsingin malli on uudenlainen, alueellisen ja osallistavan kulttuurityön toimintamalli, joka tuo keskustassa toimivat kulttuurilaitokset lähiöihin.

Taiteen ammattilaiset ohjaavat vuosina 2016–2018 Kaarelassa taideprojekteja, joissa alueen asukkaat ovat sekä taiteen tekijöitä että sen vastaanottajia. Kaikki tapahtumat ja työpajat ovat osallistujille maksuttomia. Et tarvitse ennakkotietoja tai -taitoja, utelias ja ilonen mieli riittää. Tutustu hankkeisiin tarkemmin alta. Zodiak – Uuden tanssin keskus

Minun nimeni on

Minun nimeni on -hanke on Zodiak – Uuden tanssin keskuksen taideprojekti. Hankeessa työskennellään taiteen monimuotoisin keinoin, painopisteenä liike ja tanssi. Hankeen puitteissa voit osallistua taiteilijavetoisiin työpajoihin, esityksiin sekä erilaisiin kaikille avoimiin tapahtumiin! Projekti tarjoaa lisäksi mahdollisuuden työskennellä itsenäisesti omien ideoiden parissa ja esittää niitä projektin tapahtumissa. 

Projektin teemat – ympäristö, valta ja identiteetti – toimivat toiminnan suunnannäyttäjinä ja työskentelyn innostajina. Vuosi 2017 sisältää muun muassa tanssia puutarhoilla, esityksiä nuotion äärellä sekä kaupunkiviljelyä, katso tarkempia tietoja oheisesta linkistä.

 

Baltic Circle

Carnaval-esityskarnevaali