Kotikaupunkipolkuun on koottu kaupunginosalle sekä tyypillisiä että ainutlaatuisia kohteita ja nähtävyyksiä kävelyretken muotoon.
Kotikaupunkipolku vahvistaa kaupunginosan identiteettiä, lisää asukkaiden paikallistuntemusta ja edistää muuttajien integroitumista esittelemällä mielenkiintoisia paikkoja sekä niihin liittyvää historiaa, luontoa, kulttuuria, henkilöitä ja tulevaisuudennäkymiä suoraan paikan päällä.

Käpylässä on kaksi kotikaupunkipolkua:
- eteläinen (avattu 12.6.2009), ja
- pohjoinen (avattu 12.6.2010)

Poluilla on yhteisiäkin kohteita. Polkuja voi halutessaan samoilla omassa järjestyksessä. Käpylä-Seura järjestää myös opastettuja kotikaupunkipolkujen kävelyretkiä.

Helsingin kotikaupunkipolut on toteutettu Helkan (Helsingin kaupunginosayhdistykset ry:n) koordinoimassa sateenvarjohankkeessa.
Käpylän polkuja kehitettiin Kanta-Helsingin Omakotiyhdistyksen ja Käpylä-Seuran yhteistyönä ja niiden pääasiallinen suunnitteluvastuu on ollut Pauli Salorannan vetämillä polkutiimeillä. Eteläisen ja pohjoisen polun tiimit erosivat hieman.
Eteläisen polun hehitystyötä tukivat Helsingin kaupungin Terve ja turvallinen kaupunki -hanke ja Suomen Kulttuurirahaston Uudenmaan maakuntarahasto.
Pohjoisen polun hehitystyötä tukivat SATO Oyj, K-Supermarket Musta Pekka, Park Hotel Käpylä, Käpylän seurakunta sekä Suomen Kulttuurirahaston Uudenmaan maakuntarahasto.