Muistatko oulunkyläläisiä?

Tällä sivulla on ogelilaisten lähettämiä valokuvia muisteltaviksi ja osittain 
henkilöiden tunnistamiseksi näistä vanhoista kuvista. Meille saa lähettää 
sekä vastauksia että kuvia! Ota yhteyttä

  

Aarre Hietala kirjoittaa vuoden 1947 luokkakuvasta I luokka:
Yritän muistaa henkilöt, mutta varmuutta henkilöllisyydestä en voin antaa kuin muutamassa tapauksessa, joiden jälkeen on huutomerkki.
Ylärivi vasemmalta: Hannu Hytti! Inari Korhonen! Seppo Ruohonen,???, Aarre Hietala!, Anneli Elo!, ???, ???. Opettaja Helmi Kylä-Tapani
Keskirivi vasemmalta: Kalevi Kuokkanen, ???, ???, ???, ???, Matti Tiainen! ???.
Alarivi: ???, ???, ???, ???, ???, Kalevi Oksanen, ???.

Koulukuvasarjan jatko: (napauta) 1948 ja 1949, 1950 ja 1952 
Skannattuja kuvia Oulunkylästä

Liittyen kouluun: jos sinulla on muisteltavaa kouluajoilta, esimerkiksi hiihtokilpailuista, juhlista, luokkaretkistä ja kaikesta mitä on elävästi jäänyt mieleen, riippumatta mikä Oulunkylässä oleva koulu on kyseessä, ota yhteyttä sivun alareunassa olevan linkin kautta kotisivutiimiimme! Muistaako joku esimerkiksi huisin jännää alakoululaisten lentoretkeä DC3:lla 60-luvulle tultaessa - siis tosi kauan ennen yleistyneitä lomalentoja - Helsingin ja sen saariston yllä?  

 

 KAKSI PYHÄKOULUKUVAA


(KUVAA NAPAUTTAMALLA NÄET ISOMMAN VERSION)

1) Sisarukset Ritva (5 v) ja Jaakko Laaksonen pyhäkoulumatkalla Heli Tuuran kanssa helmikuussa 1938. Kuvan otti Helin isä. Takana vauhdissa pyhäkoulunopettaja Liisi-täti (diakonissa Liisi Raitovuori). Pyhäkoulupaikka ei jää epäselväksi: Oulunkylän vanha kirkko. (Valokuvan omistaja: Ritva Laaksonen)


(KUVAA NAPAUTTAMALLA NÄET ISOMMAN VERSION)

2) Pyhäkoululaisia 1957? Tämän valokuvan kolmena kpl:na lähetti Helvi Snell, Liisi Raitovuoren sisko. Kuva on nykyisin Oulunkylän seurakunnan arkistossa. Mukana seurasi seuraava teksti:

"Löysin aikoinaan sisareni jäämistöstä nämä valokuvat, jotka on otettu vuonna 1957 Oulunkylän pyhäkoululaisista. Sisareni Liisi Raitovuori oli 40-50 luvuilla Seurakuntasisarena Oulunkylässä, johon toimeen kuului myös pyhäkoulun pito. En tunne ketään muuta opettajaa siitä kuvasta. Näin ahkeraa oli siihen aikaan pyhäkoulussa käynti Oulunkylässä. En osaa paikallistaa missä tämä kuva on otettu, mutta sen tiedän, että se on Oulunkylästä. Ehkä joku keski-ikäisistä Oulunkyläläisistä löytää sieltä itsensä. Terveisin Helvi Snell."

Liisa Järvinen, joka lähetti kuvat Oulunkylä-sivuille maaliskuussa 2006, oli aavistelevinaan että iso lapsijoukko on kuvattu Oulunkylän vanhan kirkon seinää vasten. Löytääkö kukaan itsensä tai ystävänsä näiden pyhäkoululaisten joukosta?


Kuukautta myöhemmin saamamme palautteen mukaan kuva olisikin 10 vuotta aiemmin otettu, sillä Anja Paatelma lähetti meille palautelomakkeella seuraavanlaista tietoa: 

"Albumissani on sama kuva, joka on otettu Oulunkylän vanhan kirkon seinustalla ilmeisesti v. 1947 (ei siis 1957). Olen siinä takarivissä viimeinen oikealla, vieressäni on Eeva-Liisa Viitasaari. Kuvassa on myös veljeni Martti Koskivirta n. 6-7 vuotiaana (seisoo neljäntenä eturivissä)."


Kalevi Oksanen kirjoittaa 17.5.2006:

Minullakin on tuo sama pyhäkoulukuva, todennäköisesti juuri vuodelta 1947 (tai jonain lähivuonna), sillä itse olen syntynyt 1941 ja istun kuvassa alarivissä ensimmäisenä vasemmalla. Kuvassa on monia tuttuja oulunkyläläisiä, mutta nimiä en nyt enää muista tarkasti. Isot tytöt ovat pyhäkoulunopettajia ja todennäköisesti kirkkoherra Viitasaaren tyttäriä (ainakin pari). 

Asuin Pellavakaski 9:ssä. Pihapiirissä oli kolme puurakennusta, joista meidän perheen asuttamassa talossa oli neljä muutakin perhettä. Meidän aikanamme mm. Hurstin perhe ja Räisäsen perhe. Toisessa rakennuksessa asuivat Vavelan ja Salosen perheet. Pienessä mökissä oli myös asukkaat, mutta heidän nimeään en muista.

Kuvassa ensimmäisessä rivissä seisomassa keskellä pyöreäposkinen 
poika on todennäköisesti Jarmo Lohikari, joka asui myös Pellavakaskessa, missä perheellä oli kauppa. Äiti oli kauppias, ja isä harjoitti hierojan ammattia ja kävi myös meillä hieromassa isääni, joka sodan aikana oli saanut nivelvaivoja rintamalla.

Muutin Oulunkylästä vuonna 1952 Herttoniemeen, joten yhteyteni vanhaan Oulunkylään katkesivat. 


Lisää tietoa otamme mielellään vastaan ja laitamme tälle sivulle. Ota yhteyttä niin lisätään luetteloa!

MIKÄLI SINULLA ON VASTAAVANLAISIA HENKILÖ- MILJÖÖ-  JA SISÄKUVIA JOTKA OVAT JÄÄNEET ARVOITUKSIKSI TAI MUUTEN MUISTIN HÄMÄRÄÄN, OTA SAMOIN YHTEYTTÄ!