To index page Previous page Next page

26 Oulunkylän yhteiskoulu, Siltavoudintie 24

Perustettu 1924 Oulunkylän Suomalaisen Seuran aloitteesta. Sitä ennen Helsingin ja Keravan välissä ei ollut yhtään suomenkielistä oppikoulua. Seuran toimeenpanemassa varainkeruukampanjassa koottiin 90.000 markkaa, joilla ostettiin koulun käyttöön osuus Villa Lindebosta. Siellä oppilaita oli aluksi 40. Sodan ja alueliitoksen jälkeen koulu kärsi taloudellisesta ahdingosta samalla kun oppilasmäärä oli kasvanut jo yli 300:n. 

Paikallisten voimien tekemä aloite johti uuden tontin irrottamiseen koululle Oulunkylän kartanon maista. Mittavan rakennusprojektin taustalla vaikuttivat mm. kaupunkineuvos Kaarlo Pettinen ja kunnallisneuvos Yrjö Rantala monen muun vanhan ogelilaisen kanssa. Uusi koulurakennus valmistui vaiheittain 1956–64, suunnittelijana Heikki Sysimetsä. Oppilasmäärä kasvoi pian jo yli 700:n. Vuonna 1995 valmistui lisäsiipi alkuperäistä 50-luvun tyyliä kunnioittaen, suunnittelijoina Hilkka ja Tapio Seppälä.

Yksityisenä kouluna toimivassa, 900 oppilaan ja 60 opettajan OYK:ssa. jossa toimivat yhteistyössä peruskoulun yläaste ja lukio sekä hyvätasoinen kouluruokala. Koulun oppilaista on tullut vuosikymmenten varrella kaksi maan hallituksen jäsentä sekä yksi ev.-lut. kirkon piispa. Klaus Järvinen aloitti musiikinopettajana Oulunkylän yhteiskoulussa 1962 ja pian mukaan kuvioon tuli myös hänen puolisonsa Seija Järvinen. Heidän elämäntyönsä, nykyinen Pop&Jazz-konservatorio perustettiin 1972 nimenomaan Oulunkylään. Musiikki on edelleen yksi koulun painotusalueista..

Isoon kuvaan klikkaamalla

Oulunkylän yhteiskoulu

Pop & Jazz Konservatorio


To index page