Yleisötilaisuuksia rakennusperinnöstä


Oulunkylässä ensimmäinen vanhoja rakennuksia esittelevä kävelykierros järjestettiin vuonna 2000. Kierroksen vetäjänä oli Pauli Hyttinen, jolta jälkeenpäin olemme saaneet muuta paikallista kuvamateriaalia, ja osa siitä on muistatko-sivulla. 

Rakennusperinnöstä Oulunkylä-Seura ry. järjesti  tilaisuuden Euroopan rakennusperintö-viikonloppuna 14. syyskuuta vuonna 2003.  Se oli Seurahuoneelta alkava kävelykierros, jossa esiteltiin Oulunkylän vanhoja rakennuksia. Tilaisuuteen osallistuikin noin 40 ihmisen joukko. 

Tavoitteena on tehdä uusia kävelykierroksia, ja seuraava tilaisuus pyritään järjestämään vuoden 2005 syksyllä. Vuoden rakennusperintöpäivän teemana on puutarhat, sekä kotipihat että siirtolapuutarhat, ja siirtolapuutarha Oulunkylässä on Vantaanjoen läheisyydessä. Kaupunginmuseon virkamiesselvityksessä on mm. käynyt ilmi, että ’Helsingin kaikki siirtolapuutarha-alueet on arvotettu Helsingin yleiskaava 2002:ssa kulttuurihistoriallisesti ja maisemallisesti arvokkaiksi kohteiksi, joita kehitetään siten, että alueen arvot ja ominaisuudet säilyvät’. Niin ikään ’kaikki Helsingin siirtolapuutarha-alueet ovat maakunnallisesti merkittäviä kulttuurihistoriallisia ympäristöjä’. Mitään kohdetta kävelykierrokselle ei Oulunkylä-Seura vielä ole käsitellyt.

Kohde-ehdotukset ja muut yhteydenotot vaikkapa palautelomakkeen avulla ovat tervetulleita!

Katso kuvagalleria syksyn 2003 tapahtumasta. Siellä esitellään myös sisätiloja vanhasta kirkosta, vanhasta kansakoulusta ja Oulunkylän uudesta kirkosta.

Oulunkylä-Seuran asukastilaisuudessa, jossa tutkittiin Oulunkylän vanhoja valokuvia dataprojektorin avulla syksyllä 2004 katseltiin myös vanhoja rakennuksia samalla kun pyrittiin selvittämään kuvissa esiintyvien henkilöllisyyttä.


Ajankohtaista | Kartta | Palvelut | Taiteilijoitten Oulunkylä | Kulttuuri | Arkkitehtuuri | Luonto | Aloitussivu