Uutiset

Pakilan seurakunta säilyy itsenäisenä

 

hyvan paimenen kirkko

Pakilan kirkkoherra Leo Norja teki seurakuntaneuvostolle 12.12.2017 esityksen Pakilan ja Oulunkylän seurakuntien yhdistämistä vuoden 2020 alussa.  Asia jäi tuolloin seurakuntaneuvostossa pöydälle. Esitystä käsiteltiin uudelleen 16.1.2018, jolloin esitys kaatui äänin 12-3. Yhdistämisen valmistelua ei näin ollen jatketa, vaan Pakilan seurakunta säilyy itsenäisenä.

​​​​​

Lue lisää...

Pakilaan suunnitellaan yhteishankkeella uudet koulut ja päiväkodit

Ala aste 2018

Helsingin kaupunki edistää hanketta Pakilan päiväkotien ja koulujen tilatarpeiden kokonaisvaltaiseksi kehittämiseksi. Kiireellisimmin tullaan ratkaisemaan Pakilan yläkoulun uudistaminen, jonka on tarkoitus alkaa vuoden 2019 aikana. Muita tarkasteltavia kohteita ovat Pakilan alakoulu, päiväkodit Havukka ja Pakila, alueen liikuntatilat sekä väistötilat.

“Yläkoulun nykyiset tilat eivät enää kovin hyvin palvele enää esimerkiksi uuden opetussuunnitelman tarpeita. Esteettömyys ja muunneltavuus, monipuolisuus ja tilojen uudistaminen toteutuisivat uudisrakennuksessa paremmin” kertoo hankesuunnittelija, arkkitehti Reetta Amper.

Pakilan alueen asukkaiden kanssa keskustellaan koulujen ja päiväkotien tulevaisuuden tilaratkaisuista. Asukkaita on tarkoitus kuulla lopputalvesta 2018. Suunnittelilla on, että järjestetään joko tilaisuus tai mahdollisuus osallistua verkkokyselyyn. Varmoja suunnitelmia alueen asukkaiden kuulemisesta ei ole vielä lyöty lukkoon

“Todennäköisesti tulevaisuuden tiloista avataan verkkokeskustelu. Verkossa ruuhkavuosiaan elävien päiväkotilasten vanhempien on helpompi kertoa näkemyksiään kun he voivat itse valita ajan ja paikan kommentoinnille” kertoo kaupungin vuorovaikutussuunnittelija Tiina Antila-Lehtonen.

Pakila-Seura keräsi syksyllä listan alueen toimijoista, jotka kutsuttiin ideoimaan alueen rakennustarpeita. 11.12.2017 pidetty palaveri osoitti, että useiden liikuntaseurojen Pakila kaipaa liikuntatiloja selvästi lisää. Myös muiden harrastetilojen sekä kaikenikäisten yhteisen ulkona sijaitsevan tapahtuma-aukion toive tuotiin tilaisuudessa esille.

Rakennuksien uudistaminen on tarkoitus toteuttaa allianssihankkeena, jonka osahankkeita yksittäiset rakennukset ovat. Näin tarpeisiin voidaan reagoida ja vastata vielä hankkeen käynnistyttyä. Väistötilat on tavoitteena rakentaa mahdollisimman helposti saavutettavina Pakilaan, esimerkiksi siirrettävinä viipalerakennuksina.

“Tavoite on se, että kokonaisuuden tarkastelulla tilapäiset väistötilat saadaan tehokkaaseen käyttöön ja nykyiset rakennukset ovat käytössä mahdollisuuksien mukaan vielä uudisrakentamisen aikana.Uudisrakennusten tapauksessa toimitaan vanhoissa tiloissa mahdollisuuksien mukaan valmistumiseen saakka.” Reetta Amper valottaa yhteissuunnitteluhankkeen etuja.

Koulujen ja päiväkotien uudistukset on tarkoitus saada valmiiksi vuoteen 2024 mennessä.

Teksti: Peppi Tervo-Hiltula

 

​​​​​

Pakilan aluefoorumi käsitteli asukkaiden toiveita ja yleiskaavaa

Aluefoorumi 21112017

Pakila-Seuran järjestämä Pakilan aluefoorumi toteutui 21.11.2017 Hyvän Paimenen kirkolla. Lähes neljäkymmentä osallistujaa oli tullut paikalle kuulemaan Pakila-Seuran keväällä toteuttaman asukaskyselyn tuloksia ja keskustelemaan uuden yleiskaavan vaikutuksista kotialueeseemme.

Aluefoorumin avasi Pakila-Seuran puheenjohtaja Tapio Klemetti, joka toivotti osallistujat tervetulleiksi, kertoi lyhyesti yhdistyksen toiminnasta ja esitteli paikalla olleet hallituksen jäsenet. Illan varsinaisen aiheen esittelystä vastasi Simo Sankari.

Pakila-Seura toteutti maalis-huhtikuussa 2017 asukaskyselyn, jonka avulla saatiin kokonaiskuva alueen asukkaiden asumisolosuhteista ja näkemyksistä alueen kehittämiseksi. Asukaskyselyn tulosten erittäin selkeä viesti on, että alueemme halutaan säilyttää pientalovaltaisena ja luonnonläheisenä. Pakila-Seura tulee toimimaan näiden päämäärien eteen jatkossakin.

Asukaskyselyn tulosten käsittelyn jälkeen pidettiin foorumissa kahvitauko, jonka aikana virisi vilkas keskustelu. Tauon jälkeen Simo Sankari valotti alueen historiallista kehittymistä ja kertoi yhdyskuntarakenteen nykytilasta sekä alueen todennäköisistä kehittämissuunnista yleiskaavan valossa. Yleiskaava on pitkän aikavälin maankäytön suunnitelma, jolla ohjataan kaupungin yhdyskuntarakenteen kehittämistä, asemakaavoitusta ja muuta tarkempaa suunnittelua. Kaupunginvaltuusto hyväksyi Helsingin uuden yleiskaavan keskiviikkona 26. lokakuuta. Uusi yleiskaava tähtää vuoteen 2050, jolloin Helsingissä arvioidaan olevan 860.000 asukasta.

Pakila-Seura ry ja Helsingin kaupunkiympäristötoimialan asemakaavoitusyksikkö ovat alustavasti sopineet yhteistyöstä Pakilan pientaloalueen kaavoitusperiaatteiden aikaansaamisesta asemakaavoituksen pohjaksi.

Simo Sankarin esitysmateriaali:

- Kyselyn lähtökohdat

- Asukaskyselyn tulokset

- KehNakymat_ja_Tulevaisuus.pdf

 

​​​​​

Lähetä joulutervehdyksesi Pakilan omalla joulukortilla

Pakila-Seura on teettänyt Pakila 600 –juhlavuoden kunniaksi Pakin talo -aiheisia joulukortteja. Tänä vuonna voit siis lähettää joulutervehdyksesi kotikyläaiheisella kortilla.

Idyllisen kortin on toteuttanut taiteilija Ilkka Kylmäkorpi. Kortteja myydään 10 kpl erissä hintaan 10 e. Kortteja voi tilata toimitettavaksi postitse, jolloin hintaan lisätään postimaksu 2,10 e. Tee tilaus maksamalla 12,10 e Pakila-Seuran tilille FI69 1244 3000 1008 65 ja kirjoita viestikenttään sana ”Joulukortit” sekä nimesi, osoitteesi ja puhelinnumerosi. Kortit toimitetaan noin viikon kuluessa maksun saapumisesta. Joulukortteja on myynnissä myös Pakila-Seuran järjestämän aluefoorumin yhteydessä Hyvän Paimenen kirkolla 21.11.2017 alkaen klo 18 ja Pakila-Seuran syyskokouksessa Pakin talolla 30.11.2017 alkaen klo 18. Tiedustelut sähköpostitse: pakilaseura@gmail.com. 

Joulukorttimainos

​​​​​

Tule mukaan vaikuttamaan asuinalueesi asioihin

PakilantiePakila-Seura ry. on vuodesta 1962 toiminut aktiivisesti Pakilassa, Paloheinässä ja Torpparinmäessä asuvien asialla. Pakila-Seura haluaa parantaa alueen asukkaiden viihtyvyyttä ja elämänlaatua sekä kehittää alueen palveluita. Pakilan, Paloheinän ja Torpparinmäen alueen nuorisotyön kehittäminen on tärkeää, koska alueella asuu paljon nuoria perheitä. Toisaalta myös muun aktiiviväestön sekä eläkeläisten tarpeet ja palvelut on huomioitava.

Olemme keskeisenä toimijana mukana järjestämässä alueen asukastapahtumia, esimerkiksi vuosittaisia kylätapahtumia. Järjestämme myös keskustelutilaisuuksia ajankohtaisista teemoista keskinäisen vuorovaikutuksen lisäämiseksi. Kerromme alueen asukkaiden toiveista ja tavoitteista myös kaupungin päättäjille. Toteutamme asukaskyselyitä, olemme mukana alueen historian keräämisessä ja valitsemme ja palkitsemme vuosittain alueella erityisesti kunnostautuneen henkilön. Seura toimii tiiviissä yhteistyössä alueella toimivien muiden yhteisöjen kanssa ja on Helsingin kaupunginosayhdistykset ry. Helkan jäsen.

Pakila-Seura hoitaa ja isännöi Helsingin kaupungin omistamaa kotiseututaloa, 1700-luvulta peräsin olevaa Pakin taloa Itä-Pakilassa. Pakin taloa voi vuokrata erilaisiin tilaisuuksiin.

Pakila-Seuran uutisia ja tapahtumia voit seurata Pakilan kotisivuilta osoitteessa ja yhdistyksen Facebook-sivuilta. Uutisoimme säännöllisesti myös paikallislehti Oulunkyläisessä. Jäsenille lähetämme jäsenpostia.

Liittymällä jäseneksi varmistat parhaan tiedonsaannin ja vaikutusmahdollisuuden alueen asioihin. Pakila-Seuran jäseneksi voi liittyä 15 vuotta täyttänyt Suomen kansalainen. Jäsenmaksu on vain 15 e/v. Helpoiten voit liittyä täyttämällä liittymisilmoituksen Pakilan kotisivuilla. Yhdistyksen hallitus käsittelee jäsenanomuksia jokaisessa kokouksessaan.

Tervetuloa mukaan toimintaan!

 

​​​​​

Vihreä, vireä Pakila on omistusasuntojen ja autojen tyyssija

Etupelto

Millaisia asukkaita ovat Pakilassa, Torpparinmäessä ja Paloheinässä asuvat helsinkiläiset Pakila-seuran asukastutkimuksen 2017 mukaan? Omassa omakotitalossa tai rivitaloasunnossa asuvat arvostavat vihreyttä, hyviä palveluita sekä pysyvyyttä omalla alueellaan. Olemme innokkaita kehittämään alueitamme ja käyttämään joukkoliikennettä, mutta valitsemme silti herkästi käyttöömme oman auton, joita taloudessa on yhdestä kahteen.

Harva asukastutkimukseen osallistunut asuu yksin – taloudessa on yleensä vähintään kaksi henkilöä, eikä ole harvinaista, että sukulaisia asuu lähellä. Muuttoliike on verrattain pientä, ja palveluihin ollaan tyytyväisiä. Pakilassa, Torpparinmäessä tai Paloheinässä asuvan kodissa remontit eivät välttämättä ole akuutteja, mutta tarpeita energiatehokkuuteen, tietoliikenneyhteyksiin ja putkistojen korjaamiseen on tunnistettu. Yleiskaavan muutos ei innosta: asumisväljyydestä ja luonnonläheisyydestä halutaan pitää kiinni.

Pakila-seura toteutti keväällä 2017 järjestyksessään kolmannen asukastutkimuksen. Saimme yhteensä 845 vastausta. Asukaskyselyssä painottuivat iäkkäämmän väestön vastaukset. Tärkein tiedonsaantikanava kyselystä oli tänä vuonna kotiin jaettu suoramainos. Kysely toteutettiin sähköisenä, mutta kyselyyn oli mahdollista vastata myös paperilomakkeella. Jatkossa kyselyt tullaan toteuttamaan vain digitaalisina.

Pakilassa on tilaa monenlaisille ja monen ikäisille, ja meitä kaikkia innostaa yhteisöllisyyden löytäminen. Aktiivisia käsipareja kaivataan lisää Pakila-seuran kuten muidenkin toimijoiden riveihin. Alueella järjestetään jo useita vuosittaisiksi juurtuneita tapahtumia, mutta monet järjestäjät alkavat olla jo iäkkäitä.

Pakila-seura haluaa innostaa ja kutsua nuorempia toimijoita mukaan järjestämään toimintaa. Yhteisestä alueen kehittämisestä ja asukastutkimuksesta järjestetään Hyvän Paimenen kirkolla 21.11.2017 keskustelutilaisuus, johon kaikki alueen asukkaat ovat tervetulleita.

Asukastutkimusta halutaan kehittää ja sen sisältöjen ja tiedonjalostamiseen ideoita voi lähettää jo nyt sosiaalisen median kautta. Kutsumme innokkaita liittymään Pakila-seuraan, joka on jokaisen alueella asuvan äänenkannattaja. Tule mukaan Pakila-seuran toimintaan ja osallistu aluefoorumiin!

Tietoa Pakilasta:

  • Alueella asuu noin 19.300 asukasta noin 7500 kotitaloudessa, joiden keskikoko noin 2,6 henkilöä (vrt. koko Helsinki 1,7)
  • Asukkaista eläkeläisten (65 v. tai yli) osuus on noin 17 %, (Helsinki 16,5 %)
  • Yksin asuu vain joka viides (20 %) Pakila-Tuomarinkylän asukas (Helsinki n. 48 %)
  • Omistuskiinteistöjen osuus huimat 90 % (Helsinki 40 % ), lapsiperheiden 24,5 % ja pientaloasumisen 90 % (Helsinki 40 %)
  • Yli 80 % asuntokunnista (kotitalouksista) on 1 tai useampi henkilöauto

Teksti: Peppi Tervo-Hiltula ja Simo Sankari
Kuva: Erja Vuorio

​​​​​

Monipuolinen ohjelma ja iloinen tunnelma hurmasivat kyläjuhlassa

IMG 0494

Pakilan kyläpäivä järjestettiin tänä vuonna jo seitsemännen kerran. Monipuolisesta ohjelmasta oli kokoontunut nauttimaan useita satoja ihmisiä. Kävijöiden ikähaitari oli laidasta laitaan: kantorepuissa nukkuneista uusista pakilalaisista rollaattoreilla rullanneisiin senioreihin. Juhlassa näkyi pakilalailnen henki: yhdessä liikuttiin niin perheen kuin isovanhempien voimin, jonottaminen sujui kohteliaasti ja monipuolinen ohjelma huomioi eri ikäiset kävijät. Esiintyjiä oli useita. Pienimpiä viihdyttivät taikuri ja Muumit, isompien jalat vipattivat niin jazzin, big bandin kuin counry-musiikin tahdissa.

Kyläjuhlassa pääsi niin pelaamaan palloa kuin juoksemaan ja kokeilemaan voimistelua. Vauhtia riitti riemunkiljahdusten seassa! Keppihevoskipailussa järjestettiin useita luokkia ja eri korkuiset esteet saivat katsojat hikoilemaan kilpailijoiden puolesta. Palkintojen jaossa ruusukkeet yllättivät välillä ja keppareilla ratsastusta sai harjoitella harjoitusradalla lainahevosilla.

Mahat täyttyivät Partion paistamilla letuilla, poppareilla ja kahvion monipuolisilla antimilla. Herkutellessa saattoi tutustua pöytään istahtaneeseen kaupunginosakaveriin. Kyläjuhla esitteli monipuolisesti Pakilan vahvuuksia. Lisäksi tilaisuudessa julkaistiin Vuoden Pakilalainen -palkinnon saaja. Yhdessä vietetyn mukavan sunnuntain kruunasi aurinkoiseksi auennut sää. On hyvä asua Pakilan-kylässä!

Teksti: Peppi Tervo-Hiltula

Katso lisää kuvia kuvagalleriasta.

​​​​​

Urpo Oksanen on Vuoden Pakilalainen 2017

IMG 0508

Pakila-Seura on nimennyt Vuoden Pakilalaiseksi 2017 diplomi-insinööri Urpo Oksasen. Oksanen on poikkeuksellisen aktiivisesti toiminut alueen asioita edistäen eri yhteisöissä, joista näkyvimpinä Lions Club, Pakila-Seura ja seurakuntaneuvosto. Hän on toiminut primus motorina monien alueen tapahtumien käynnistämisessä, esim. vuosittain vietettävä Pakilan, Paloheinän ja Torpparinmäen kyläjuhla on alun perin Urpo Oksasen idea. Toteutuksessa luonnollisesti on ollut mukana suuri joukko alueen toimijoita, mutta järjestelyissäkin Oksasen rooli koordinaattorina on ollut keskeinen. Myös se, että Pakila juhlii tänä vuonna 600-vuotisjuhlaansa, perustuu Urpo Oksasen aloitteeseen. Hänen panoksensa juhlavuoden ohjelmien toteuttamisessa on ollut erittäin suuri. Oli tehtävä sitten suuri tai pieni, Oksanen on ollut valmis laittamaan itsenä likoon. Oksanen on pitänyt tärkeänä erityisesti asukkaiden yhteisöllisyyden vahvistamista.

Urpo Oksanen on kolmannen polven kantapakilalainen. Työuransa Oksanen teki rakennusalalla. Hän on toiminut urakoitsijana, konsulttina, projektineuvottelijana sekä itsenäisenä yrittäjänä. Oksanen on ollut mukana rakentamassa sitoja, patoja, teollisuuskohteita, voimalaitoksia ja hotelleja. Toimintakenttä on ollut laaja: Suomen lisäksi Oksanen on työskennellyt Venäjällä, Irakissa, Unkarissa, Malawissa, Nigeriassa, Brasiliassa ja Iranissa. Kotialuettammekin työ on koskettanut: Oksanen on ollut rakentamassa Tuusulantien alikulkua Osuuskunnantiellä.

Eläkkeelle päästyään Urpo Oksanen kertoo ”rauhoittuneensa” ja päässeensä suuntaamaan energiaansa kotiseututoimintaan. Pakilan 600-vuotisjuhlan ja kylätapahtuman lisäksi Urpo Oksasta voidaan pitää alueellamme julkaistun kotiseutukalenterin isänä. Oksanen arvostaa kotiseutunsa pientalovaltaisuutta, turvallisuutta, rauhallisuutta ja luonnonläheisyyttä. Koti, uskonto ja isänmaa ovat Oksaselle elämän perusarvot, joille hän rakentaa ja joiden puolesta hän haluaa toimia. Toimintaansa ohjaaviksi käytännön arvoiksi Oksanen nimeää rehellisyyden ja tasapuolisuuden.

Vuoden Pakilalaisen kunniakirja luovutettiin Urpo Oksaselle Pakilan, Paloheinän ja Torpparinmäen kylätapahtumassa Pakilan yläaseteen koululla 3.9.2016.  Kunniakirjan Vuoden Pakilalaiselle ojensivat Pakila-Seuran puheenjohtaja Tapio Klemetti ja Pakila-Seuran hallituksen jäsen Esko Lukkari (kuvassa keskellä). Onnittelukukkien lisäksi Urpo Oksanen sai Paul Envaldsin suunnitteleman Pakila-Seuran nimikkomaljakon. Uusi Vuoden Pakilalainen sai myös haltuunsa Kaj Blomqvistin suunnitteleman pronssisen kiertopalkinnon, johon kaikkien Vuoden Pakilalaisen tittelin saaneiden nimet on kaiverrettu.

Kiitospuheenvuorossaan Urpo Oksanen kertoi arvostavansa Pakila-Seuran huomionosoitusta. Hänestä toiminta oman kotialueen hyväksi tuntuu luonnolliselta ja oikealta. Hän toi esiin paikallisten alueen yhteisöllisyyden kehittämisen: sitä ei voi kukaan tehdä yksin, vaan siihen tarvitaan kaikkien yhteistyötä. Oksanen jakoikin kiitoksen paikalle tulleen yleisön kanssa. 

Tietonurkka

Pakila-Seura nimeää Vuoden Pakilalaiseksi alueella asuvan tai asuneen henkilön, joka on aktiivisella toiminnallaan vaikuttanut Pakilan alueen kehitykseen tai muuten toiminut yhteistyön edistäjänä alueen toimijoiden kesken. Aikaisemmin Vuoden Pakilalaiseksi on aiemmin valittu mm. muusikko Seppo Hovi, kirjailija Kari Hotakainen, taiteilija Paul Envalds, Pakilan naisvoimistelijoiden puheenjohtajat Ritva Berg ja Kerttu Valve sekä Pakilan yläasteen rehtorina toiminut Mauri Leppälä.

Teksti ja kuva: Erja Vuorio

​​​​​

Paloheinä soi –musiikkitapahtuma toteutuu viidennen kerran

Paloheinä soi –musiikkitapahtuma järjestetään viidennen kerran 14.-17.9.2017. Konserteissa kuullaan Aili Ikosta, Sini Koivuniemeä, Hannele Soljander-Halmetta, Helsingin Balalaikkaorkesteria solistina Jaakko Laitinen.

Musiikkitapahtuma on laajentunut vuosi vuodelta ja siitä on tullut tärkeä paikallisen kulttuurielämän elävöittäjä.  Mukana tapahtumaa tukemassa ovat Helsingin kulttuurikeskus ja Pakilan seurakunta. Lisäksi mukana on iso joukko alueen järjestöjä ja yrityksiä, kunnallisia toimijoita sekä asukkaita.

Tänä vuonna musiikkitapahtuma on luonnollinen alkusoitto Pakila 600 vuotta -juhlakonsertille. Juhlakonsertti järjestetään sunnuntaina 8. lokakuuta klo 18.00 Hyvän Paimenen kirkossa. Konserttia edeltää Pakila 600 vuotta juhlamessu, joka alkaa aamupäivällä klo 11.00

Paloheinä Soi -tapahtuman ohjelma:

To 14.9. klo 18 Sini Koivuniemi, laulu & piano, Tunnettuja teatterilauluja, Vapaa pääsy, Paloheinän kirjasto – Paloheinäntie 22, Helsinki

To 14.9. klo 19 Hannele Soljander-Halme, mezzosopraano & Marja Saksa, piano, Jean Sibeliuksen ja Oskar Merikannon liedin helmiä - Heikki Sarmannon jazz-liedejä.
Art Jazz & Inna In Style - Sysimiehentie 39 A, Helsinki, Liput 15/10€

Pe 15.9. klo 18 Aili Ikonen, laulu, Antti Kujanpää, piano & Jori Huhtala, kontrabasso, Jazzia Ella Fitzgeraldin hengessä, Hoitokoti Päiväkumpu, juhlasali Sointula - Repovuorentie 12, Helsinki (entinen Paloheinän kirkko) Liput käsittelykuluineen 15 € www.ticketmaster.fi

La 16.9. klo 18 Helsingin balalaikkaorkesteri & Jaakko Laitinen, laulu, Tunteiden paloa – venäläisiä ja suomalaisia sävellyksiä, Hoitokoti Päiväkumpu, juhlasali Sointula - Repovuorentie 12, Helsinki (entinen Paloheinän kirkko) Liput käsittelykuluineen 15 €  www.ticketmaster.fi

Su 17.9. klo 10-15 KOKO PERHEEN PALOHEINÄ SOI!                                                                     Vapaa pääsy. Torpparinmäen nuorisotalo - Ylä-Fallin tie 54 (koulun sivusiipi)

klo 10.00 Buffetti ja nutan nuorten smoothie-baari aukeavat ja ovat auki koko tapahtuman ajan!

klo 11.00 Laula lelut laatikkoon -lastenkonsertti 0-7-vuotiaille.   

muskariope Tuuli Paasolainen, laulu ja Sergei Sokolov, piano

klo 11.45 Tauko-ohjelmaa (kirppis, grilli)

klo 12.30 Taikuri Klabbis - Jussi Jalkanen: Koko perheen taikashow

klo 13.30 - 15.00 PlayStation Änäri17- turnaus 10-17-vuotiaille. Kisaisäntänä Heikki Koukkunen.

Liput ennakkoon: artjazzhelsinki@gmail.com, puh. 040 519 4819 tai www.ticketmaster.fi.    Liput myös ovelta tuntia ennen konsertin alkamista.

Lisätietoja: Sergei Sokolov, vastaava tuottaja, sokolov.sergei@gmail.com,  040-519 4819,

Ilpo Paasolainen, 045-2537310, Tuuli Paasolainen, 040-5500797

www.paloheinasoi.fi

www.facebook.com/paloheinasoi   

     

​​​​​

Pakilan juhlavuoden tapahtumat jatkuvat

Toukokuussa järjestetty näyttävä ja onnistunut Pakila 600 –päätapahtuma ei jäänyt juhlavuoden ainoaksi tapahtumaksi, vaan teema näkyy useissa alueen tilaisuuksissa vuoden aikana. Syyskuun ensimmäisenä sunnuntaina 3.9. klo 11-15 järjestetään Pakilan, Paloheinän ja Torpparinmäen perinteinen kylätapahtuma juhlavuoden kunniaksi ohjelmaltaan entistä monipuolisempana. Syyskuun 16. päivänä pidetään Lepolantiellä Pakilan työväentalon 100-vuotisjuhla alkaen klo 13. Lauantaina 7. lokakuuta vietetään puolestaan Pakin talolla klo 12-16 vanhan ajan kekriä, jossa on maittavan ruokatarjoilun lisäksi kekriohjelmaa .

Sunnuntaina 8. lokakuuta järjestetään Hyvän Paimenen kirkossa klo 11 Pakilan juhlavuoden teemaan sovitettu messu. Illalla klo 18 samassa paikassa kajahtaa ilmoille riemullinen Pakila 600 vuotta -juhlakonsertti.  Konsertissa esiintyy useita kansainvälisesti tunnettuja taiteilijoita ja alueellamme toimivia kuoroja, lisäksi nähdään huippuluokan voimistelua ja kuullaan runonlausuntaa. Konsertin päättää juhlavasti Pakilan ala-asteen suurkuoro juhlavuodesta tulevaisuuteen siltaa luovalla esityksellään. Illan juontajina ovat Hannele Soljander-Halme ja Leo Silolahti .    

Seuraa tapahtumainfoa Pakilan kotisivujen tapahtumakalenterissa.

​​​​​