Uutiset

Lähetä joulutervehdyksesi Pakilan omalla joulukortilla

Pakila-Seura on teettänyt Pakila 600 –juhlavuoden kunniaksi Pakin talo -aiheisia joulukortteja. Tänä vuonna voit siis lähettää joulutervehdyksesi kotikyläaiheisella kortilla.

Idyllisen kortin on toteuttanut taiteilija Ilkka Kylmäkorpi. Kortteja myydään 10 kpl erissä hintaan 10 e. Kortteja voi tilata toimitettavaksi postitse, jolloin hintaan lisätään postimaksu 2,10 e. Tee tilaus maksamalla 12,10 e Pakila-Seuran tilille FI69 1244 3000 1008 65 ja kirjoita viestikenttään sana ”Joulukortit” sekä nimesi ja osoitteesi. Kortit toimitetaan noin viikon kuluessa maksun saapumisesta. Joulukortteja on myynnissä myös Pakila-Seuran järjestämän aluefoorumin yhteydessä Hyvän Paimenen kirkolla 21.11.2017 alkaen klo 18 ja Pakila-Seuran syyskokouksessa Pakin talolla 30.11.2017 alkaen klo 18. Tiedustelut sähköpostitse: pakilaseura@gmail.com. 

Joulukorttimainos

​​​​​

Tule mukaan vaikuttamaan asuinalueesi asioihin

PakilantiePakila-Seura ry. on vuodesta 1962 toiminut aktiivisesti Pakilassa, Paloheinässä ja Torpparinmäessä asuvien asialla. Pakila-Seura haluaa parantaa alueen asukkaiden viihtyvyyttä ja elämänlaatua sekä kehittää alueen palveluita. Pakilan, Paloheinän ja Torpparinmäen alueen nuorisotyön kehittäminen on tärkeää, koska alueella asuu paljon nuoria perheitä. Toisaalta myös muun aktiiviväestön sekä eläkeläisten tarpeet ja palvelut on huomioitava.

Olemme keskeisenä toimijana mukana järjestämässä alueen asukastapahtumia, esimerkiksi vuosittaisia kylätapahtumia. Järjestämme myös keskustelutilaisuuksia ajankohtaisista teemoista keskinäisen vuorovaikutuksen lisäämiseksi. Kerromme alueen asukkaiden toiveista ja tavoitteista myös kaupungin päättäjille. Toteutamme asukaskyselyitä, olemme mukana alueen historian keräämisessä ja valitsemme ja palkitsemme vuosittain alueella erityisesti kunnostautuneen henkilön. Seura toimii tiiviissä yhteistyössä alueella toimivien muiden yhteisöjen kanssa ja on Helsingin kaupunginosayhdistykset ry. Helkan jäsen.

Pakila-Seura hoitaa ja isännöi Helsingin kaupungin omistamaa kotiseututaloa, 1700-luvulta peräsin olevaa Pakin taloa Itä-Pakilassa. Pakin taloa voi vuokrata erilaisiin tilaisuuksiin.

Pakila-Seuran uutisia ja tapahtumia voit seurata Pakilan kotisivuilta osoitteessa ja yhdistyksen Facebook-sivuilta. Uutisoimme säännöllisesti myös paikallislehti Oulunkyläisessä. Jäsenille lähetämme jäsenpostia.

Liittymällä jäseneksi varmistat parhaan tiedonsaannin ja vaikutusmahdollisuuden alueen asioihin. Pakila-Seuran jäseneksi voi liittyä 15 vuotta täyttänyt Suomen kansalainen. Jäsenmaksu on vain 15 e/v. Helpoiten voit liittyä täyttämällä liittymisilmoituksen Pakilan kotisivuilla. Yhdistyksen hallitus käsittelee jäsenanomuksia jokaisessa kokouksessaan.

Tervetuloa mukaan toimintaan!

 

​​​​​

Vihreä, vireä Pakila on omistusasuntojen ja autojen tyyssija

Etupelto

Millaisia asukkaita ovat Pakilassa, Torpparinmäessä ja Paloheinässä asuvat helsinkiläiset Pakila-seuran asukastutkimuksen 2017 mukaan? Omassa omakotitalossa tai rivitaloasunnossa asuvat arvostavat vihreyttä, hyviä palveluita sekä pysyvyyttä omalla alueellaan. Olemme innokkaita kehittämään alueitamme ja käyttämään joukkoliikennettä, mutta valitsemme silti herkästi käyttöömme oman auton, joita taloudessa on yhdestä kahteen.

Harva asukastutkimukseen osallistunut asuu yksin – taloudessa on yleensä vähintään kaksi henkilöä, eikä ole harvinaista, että sukulaisia asuu lähellä. Muuttoliike on verrattain pientä, ja palveluihin ollaan tyytyväisiä. Pakilassa, Torpparinmäessä tai Paloheinässä asuvan kodissa remontit eivät välttämättä ole akuutteja, mutta tarpeita energiatehokkuuteen, tietoliikenneyhteyksiin ja putkistojen korjaamiseen on tunnistettu. Yleiskaavan muutos ei innosta: asumisväljyydestä ja luonnonläheisyydestä halutaan pitää kiinni.

Pakila-seura toteutti keväällä 2017 järjestyksessään kolmannen asukastutkimuksen. Saimme yhteensä 845 vastausta. Asukaskyselyssä painottuivat iäkkäämmän väestön vastaukset. Tärkein tiedonsaantikanava kyselystä oli tänä vuonna kotiin jaettu suoramainos. Kysely toteutettiin sähköisenä, mutta kyselyyn oli mahdollista vastata myös paperilomakkeella. Jatkossa kyselyt tullaan toteuttamaan vain digitaalisina.

Pakilassa on tilaa monenlaisille ja monen ikäisille, ja meitä kaikkia innostaa yhteisöllisyyden löytäminen. Aktiivisia käsipareja kaivataan lisää Pakila-seuran kuten muidenkin toimijoiden riveihin. Alueella järjestetään jo useita vuosittaisiksi juurtuneita tapahtumia, mutta monet järjestäjät alkavat olla jo iäkkäitä.

Pakila-seura haluaa innostaa ja kutsua nuorempia toimijoita mukaan järjestämään toimintaa. Yhteisestä alueen kehittämisestä ja asukastutkimuksesta järjestetään Hyvän Paimenen kirkolla 21.11.2017 keskustelutilaisuus, johon kaikki alueen asukkaat ovat tervetulleita.

Asukastutkimusta halutaan kehittää ja sen sisältöjen ja tiedonjalostamiseen ideoita voi lähettää jo nyt sosiaalisen median kautta. Kutsumme innokkaita liittymään Pakila-seuraan, joka on jokaisen alueella asuvan äänenkannattaja. Tule mukaan Pakila-seuran toimintaan ja osallistu aluefoorumiin!

Tietoa Pakilasta:

  • Alueella asuu noin 19.300 asukasta noin 7500 kotitaloudessa, joiden keskikoko noin 2,6 henkilöä (vrt. koko Helsinki 1,7)
  • Asukkaista eläkeläisten (65 v. tai yli) osuus on noin 17 %, (Helsinki 16,5 %)
  • Yksin asuu vain joka viides (20 %) Pakila-Tuomarinkylän asukas (Helsinki n. 48 %)
  • Omistuskiinteistöjen osuus huimat 90 % (Helsinki 40 % ), lapsiperheiden 24,5 % ja pientaloasumisen 90 % (Helsinki 40 %)
  • Yli 80 % asuntokunnista (kotitalouksista) on 1 tai useampi henkilöauto

Teksti: Peppi Tervo-Hiltula ja Simo Sankari
Kuva: Erja Vuorio

​​​​​

Monipuolinen ohjelma ja iloinen tunnelma hurmasivat kyläjuhlassa

IMG 0494

Pakilan kyläpäivä järjestettiin tänä vuonna jo seitsemännen kerran. Monipuolisesta ohjelmasta oli kokoontunut nauttimaan useita satoja ihmisiä. Kävijöiden ikähaitari oli laidasta laitaan: kantorepuissa nukkuneista uusista pakilalaisista rollaattoreilla rullanneisiin senioreihin. Juhlassa näkyi pakilalailnen henki: yhdessä liikuttiin niin perheen kuin isovanhempien voimin, jonottaminen sujui kohteliaasti ja monipuolinen ohjelma huomioi eri ikäiset kävijät. Esiintyjiä oli useita. Pienimpiä viihdyttivät taikuri ja Muumit, isompien jalat vipattivat niin jazzin, big bandin kuin counry-musiikin tahdissa.

Kyläjuhlassa pääsi niin pelaamaan palloa kuin juoksemaan ja kokeilemaan voimistelua. Vauhtia riitti riemunkiljahdusten seassa! Keppihevoskipailussa järjestettiin useita luokkia ja eri korkuiset esteet saivat katsojat hikoilemaan kilpailijoiden puolesta. Palkintojen jaossa ruusukkeet yllättivät välillä ja keppareilla ratsastusta sai harjoitella harjoitusradalla lainahevosilla.

Mahat täyttyivät Partion paistamilla letuilla, poppareilla ja kahvion monipuolisilla antimilla. Herkutellessa saattoi tutustua pöytään istahtaneeseen kaupunginosakaveriin. Kyläjuhla esitteli monipuolisesti Pakilan vahvuuksia. Lisäksi tilaisuudessa julkaistiin Vuoden Pakilalainen -palkinnon saaja. Yhdessä vietetyn mukavan sunnuntain kruunasi aurinkoiseksi auennut sää. On hyvä asua Pakilan-kylässä!

Teksti: Peppi Tervo-Hiltula

Katso lisää kuvia kuvagalleriasta.

​​​​​

Urpo Oksanen on Vuoden Pakilalainen 2017

IMG 0508

Pakila-Seura on nimennyt Vuoden Pakilalaiseksi 2017 diplomi-insinööri Urpo Oksasen. Oksanen on poikkeuksellisen aktiivisesti toiminut alueen asioita edistäen eri yhteisöissä, joista näkyvimpinä Lions Club, Pakila-Seura ja seurakuntaneuvosto. Hän on toiminut primus motorina monien alueen tapahtumien käynnistämisessä, esim. vuosittain vietettävä Pakilan, Paloheinän ja Torpparinmäen kyläjuhla on alun perin Urpo Oksasen idea. Toteutuksessa luonnollisesti on ollut mukana suuri joukko alueen toimijoita, mutta järjestelyissäkin Oksasen rooli koordinaattorina on ollut keskeinen. Myös se, että Pakila juhlii tänä vuonna 600-vuotisjuhlaansa, perustuu Urpo Oksasen aloitteeseen. Hänen panoksensa juhlavuoden ohjelmien toteuttamisessa on ollut erittäin suuri. Oli tehtävä sitten suuri tai pieni, Oksanen on ollut valmis laittamaan itsenä likoon. Oksanen on pitänyt tärkeänä erityisesti asukkaiden yhteisöllisyyden vahvistamista.

Urpo Oksanen on kolmannen polven kantapakilalainen. Työuransa Oksanen teki rakennusalalla. Hän on toiminut urakoitsijana, konsulttina, projektineuvottelijana sekä itsenäisenä yrittäjänä. Oksanen on ollut mukana rakentamassa sitoja, patoja, teollisuuskohteita, voimalaitoksia ja hotelleja. Toimintakenttä on ollut laaja: Suomen lisäksi Oksanen on työskennellyt Venäjällä, Irakissa, Unkarissa, Malawissa, Nigeriassa, Brasiliassa ja Iranissa. Kotialuettammekin työ on koskettanut: Oksanen on ollut rakentamassa Tuusulantien alikulkua Osuuskunnantiellä.

Eläkkeelle päästyään Urpo Oksanen kertoo ”rauhoittuneensa” ja päässeensä suuntaamaan energiaansa kotiseututoimintaan. Pakilan 600-vuotisjuhlan ja kylätapahtuman lisäksi Urpo Oksasta voidaan pitää alueellamme julkaistun kotiseutukalenterin isänä. Oksanen arvostaa kotiseutunsa pientalovaltaisuutta, turvallisuutta, rauhallisuutta ja luonnonläheisyyttä. Koti, uskonto ja isänmaa ovat Oksaselle elämän perusarvot, joille hän rakentaa ja joiden puolesta hän haluaa toimia. Toimintaansa ohjaaviksi käytännön arvoiksi Oksanen nimeää rehellisyyden ja tasapuolisuuden.

Vuoden Pakilalaisen kunniakirja luovutettiin Urpo Oksaselle Pakilan, Paloheinän ja Torpparinmäen kylätapahtumassa Pakilan yläaseteen koululla 3.9.2016.  Kunniakirjan Vuoden Pakilalaiselle ojensivat Pakila-Seuran puheenjohtaja Tapio Klemetti ja Pakila-Seuran hallituksen jäsen Esko Lukkari (kuvassa keskellä). Onnittelukukkien lisäksi Urpo Oksanen sai Paul Envaldsin suunnitteleman Pakila-Seuran nimikkomaljakon. Uusi Vuoden Pakilalainen sai myös haltuunsa Kaj Blomqvistin suunnitteleman pronssisen kiertopalkinnon, johon kaikkien Vuoden Pakilalaisen tittelin saaneiden nimet on kaiverrettu.

Kiitospuheenvuorossaan Urpo Oksanen kertoi arvostavansa Pakila-Seuran huomionosoitusta. Hänestä toiminta oman kotialueen hyväksi tuntuu luonnolliselta ja oikealta. Hän toi esiin paikallisten alueen yhteisöllisyyden kehittämisen: sitä ei voi kukaan tehdä yksin, vaan siihen tarvitaan kaikkien yhteistyötä. Oksanen jakoikin kiitoksen paikalle tulleen yleisön kanssa. 

Tietonurkka

Pakila-Seura nimeää Vuoden Pakilalaiseksi alueella asuvan tai asuneen henkilön, joka on aktiivisella toiminnallaan vaikuttanut Pakilan alueen kehitykseen tai muuten toiminut yhteistyön edistäjänä alueen toimijoiden kesken. Aikaisemmin Vuoden Pakilalaiseksi on aiemmin valittu mm. muusikko Seppo Hovi, kirjailija Kari Hotakainen, taiteilija Paul Envalds, Pakilan naisvoimistelijoiden puheenjohtajat Ritva Berg ja Kerttu Valve sekä Pakilan yläasteen rehtorina toiminut Mauri Leppälä.

Teksti ja kuva: Erja Vuorio

​​​​​

Paloheinä soi –musiikkitapahtuma toteutuu viidennen kerran

Paloheinä soi –musiikkitapahtuma järjestetään viidennen kerran 14.-17.9.2017. Konserteissa kuullaan Aili Ikosta, Sini Koivuniemeä, Hannele Soljander-Halmetta, Helsingin Balalaikkaorkesteria solistina Jaakko Laitinen.

Musiikkitapahtuma on laajentunut vuosi vuodelta ja siitä on tullut tärkeä paikallisen kulttuurielämän elävöittäjä.  Mukana tapahtumaa tukemassa ovat Helsingin kulttuurikeskus ja Pakilan seurakunta. Lisäksi mukana on iso joukko alueen järjestöjä ja yrityksiä, kunnallisia toimijoita sekä asukkaita.

Tänä vuonna musiikkitapahtuma on luonnollinen alkusoitto Pakila 600 vuotta -juhlakonsertille. Juhlakonsertti järjestetään sunnuntaina 8. lokakuuta klo 18.00 Hyvän Paimenen kirkossa. Konserttia edeltää Pakila 600 vuotta juhlamessu, joka alkaa aamupäivällä klo 11.00

Paloheinä Soi -tapahtuman ohjelma:

To 14.9. klo 18 Sini Koivuniemi, laulu & piano, Tunnettuja teatterilauluja, Vapaa pääsy, Paloheinän kirjasto – Paloheinäntie 22, Helsinki

To 14.9. klo 19 Hannele Soljander-Halme, mezzosopraano & Marja Saksa, piano, Jean Sibeliuksen ja Oskar Merikannon liedin helmiä - Heikki Sarmannon jazz-liedejä.
Art Jazz & Inna In Style - Sysimiehentie 39 A, Helsinki, Liput 15/10€

Pe 15.9. klo 18 Aili Ikonen, laulu, Antti Kujanpää, piano & Jori Huhtala, kontrabasso, Jazzia Ella Fitzgeraldin hengessä, Hoitokoti Päiväkumpu, juhlasali Sointula - Repovuorentie 12, Helsinki (entinen Paloheinän kirkko) Liput käsittelykuluineen 15 € www.ticketmaster.fi

La 16.9. klo 18 Helsingin balalaikkaorkesteri & Jaakko Laitinen, laulu, Tunteiden paloa – venäläisiä ja suomalaisia sävellyksiä, Hoitokoti Päiväkumpu, juhlasali Sointula - Repovuorentie 12, Helsinki (entinen Paloheinän kirkko) Liput käsittelykuluineen 15 €  www.ticketmaster.fi

Su 17.9. klo 10-15 KOKO PERHEEN PALOHEINÄ SOI!                                                                     Vapaa pääsy. Torpparinmäen nuorisotalo - Ylä-Fallin tie 54 (koulun sivusiipi)

klo 10.00 Buffetti ja nutan nuorten smoothie-baari aukeavat ja ovat auki koko tapahtuman ajan!

klo 11.00 Laula lelut laatikkoon -lastenkonsertti 0-7-vuotiaille.   

muskariope Tuuli Paasolainen, laulu ja Sergei Sokolov, piano

klo 11.45 Tauko-ohjelmaa (kirppis, grilli)

klo 12.30 Taikuri Klabbis - Jussi Jalkanen: Koko perheen taikashow

klo 13.30 - 15.00 PlayStation Änäri17- turnaus 10-17-vuotiaille. Kisaisäntänä Heikki Koukkunen.

Liput ennakkoon: artjazzhelsinki@gmail.com, puh. 040 519 4819 tai www.ticketmaster.fi.    Liput myös ovelta tuntia ennen konsertin alkamista.

Lisätietoja: Sergei Sokolov, vastaava tuottaja, sokolov.sergei@gmail.com,  040-519 4819,

Ilpo Paasolainen, 045-2537310, Tuuli Paasolainen, 040-5500797

www.paloheinasoi.fi

www.facebook.com/paloheinasoi   

     

​​​​​

Pakilan juhlavuoden tapahtumat jatkuvat

Toukokuussa järjestetty näyttävä ja onnistunut Pakila 600 –päätapahtuma ei jäänyt juhlavuoden ainoaksi tapahtumaksi, vaan teema näkyy useissa alueen tilaisuuksissa vuoden aikana. Syyskuun ensimmäisenä sunnuntaina 3.9. klo 11-15 järjestetään Pakilan, Paloheinän ja Torpparinmäen perinteinen kylätapahtuma juhlavuoden kunniaksi ohjelmaltaan entistä monipuolisempana. Syyskuun 16. päivänä pidetään Lepolantiellä Pakilan työväentalon 100-vuotisjuhla alkaen klo 13. Lauantaina 7. lokakuuta vietetään puolestaan Pakin talolla klo 12-16 vanhan ajan kekriä, jossa on maittavan ruokatarjoilun lisäksi kekriohjelmaa .

Sunnuntaina 8. lokakuuta järjestetään Hyvän Paimenen kirkossa klo 11 Pakilan juhlavuoden teemaan sovitettu messu. Illalla klo 18 samassa paikassa kajahtaa ilmoille riemullinen Pakila 600 vuotta -juhlakonsertti.  Konsertissa esiintyy useita kansainvälisesti tunnettuja taiteilijoita ja alueellamme toimivia kuoroja, lisäksi nähdään huippuluokan voimistelua ja kuullaan runonlausuntaa. Konsertin päättää juhlavasti Pakilan ala-asteen suurkuoro juhlavuodesta tulevaisuuteen siltaa luovalla esityksellään. Illan juontajina ovat Hannele Soljander-Halme ja Leo Silolahti .    

Seuraa tapahtumainfoa Pakilan kotisivujen tapahtumakalenterissa.

​​​​​

Pakila 600 vuotta oli menestys - Uudelleen kolmen vuoden päästä?

2

Pakilan 600-vuotisjuhla keskiaikaistapahtumana ylitti kaikki odotukset. Onnistunut juhlakonsepti, hieno sää ja hyvä yleisöpalaute on saanut järjestäjät pohtimaan jo tapahtuman uusimista kolmen vuoden päästä.

Juhlatapahtuman yleisömääräksi arvioi päivän pääisäntänä toiminut Kari Karjalainen reilut kolme tuhatta. Karjalainen iloitsi myös siitä, että niin monet vieraat saapuivat paikalle hienosti keskiaikatyyliin pukeutuneina. Parhaat asut myös palkittiin.

Parhaimmillaan klo 13 aikoihin paikalla oli yhdellä kertaa jopa 600 vierasta. Juhlaväki vaihtui tapahtumassa keskimäärin parin tunnin välein. Juhlan avasi Pakilan yläasteen rehtori Juha Leino.

Leinon johtama koulu ansaitsee suurkiitoksen. Koulu tarjosi hyvän miljöön tapahtumalle ja ilman koulun henkilökunnan isoa panosta tapahtuma ei olisi onnistunut. Tapahtuman järjestäjät kiittävät myös pallokenttänsä juhlapaikaksi lainannutta HPS:aa. 

Juhlapaikalla vieraat jakautuivat juhlakentän ja markkinatorin, koulun yläkentän ja luokissa pidettyjen esitysten ja koulun alapihan ruokatorin kesken. Siksi väkimäärää on vaikea arvioida.

Juhla tarjosi myös lapsille paljon omaa ohjelmaa: keppihevoskatrillia, pomppulinnaa, hevosvankkuriajelua, jousiammuntaa ja piirustuskilpailua. Lapsiperheitä olikin paljon paikalla.

Jotain yleisömäärästä voi päätellä siitä, että kaikki varrassika-annokset, kalaruoka-annokset ja muut keskiaikaiset ruoat menivät erinomaisen hyvin kaupaksi. Myös perinteinen makkara maistui. Kahvituksen hoitaneella vanhempainyhdistykselläkin oli hyvin kiireinen päivä. 

Sikavartaan juhlapaikalle tuoneen Kuokantalon Jari Auramo oli tyytyväinen päivän myyntiin. Auramo on osallistunut moneen keskiaikaistapahtumaan ja tänäkin kesänä ohjelmassa ovat muun muassa Turun ja Hämeenlinnan tapahtumat.

Päivän keskiaikaismusiikista vastasi tamperelainen Muskotti. Yhtyeellä on kesän aikana Muskotin vetäjän Jarno Mannisen mukaan ainakin 11 esiintymistä. Se esiintyy muuan muassa Kaustisen musiikkijuhlilla ja erilaisissa keskiaikaistapahtumissa.

Juhlassa esiintyivät tietenkin myös Pakilan omat soittoniekat eli Pakilan Pelimannit.  

Päivän yksi kohokohta olivat Medievel Combatin keskiaikaiset taistelunäytökset. Ne keräsivät vallankin nuorisoa. Pakilan jälkeen Medievel Combat suuntasikin matkansa Kööpenhaminaan. Siellä taisteluseura osallistuu Niklas Kulmalan mukaan alan kattojärjestön IMCF MM-kilpailuihin.

Markkinatorin järjestelyistä päävastuun kantanut Pertti Rekonen oli tyytyväinen päivän saldoon. HPS:n pallokenttä soveltui hyvin markkinatoriksi ja yleisö pääsi siellä hyvin liikkumaan.

Järjestäjät pelkäsivät etukäteen liikenneruuhkia, mutta Pakilan yläasteen entisen rehtorin Mauri Leppälän johdolla toiminut liikennepatrulli hoiti hommat hienosti ja tiettävästi yhtään peltikolariakaan ei sattunut.

Mitään päätöksiä juhlan uusimisesta kolmen vuoden päästä ei ole tehty. Ison yleisöjuhlan konseptointiin meni suhteellisen pieneltä avainporukalta vuosi aikaa ja se vaati muutaman kymmenen työkokousta.

Päivän päätössanat lausunut Pakila 600 vuotta -toimikunnan puheenjohtaja ja koko tapahtuman ideoinut Urpo Oksanen korosti juhlan olleen koko Pakilan yhteisöllisyyden voimannäytös. Hän kiitti myös kaikkia järjestelyihin osallistuneita vapaaehtoisia.

Pakilassa järjestettiin hieman samantapainen pienimuotoisempi keskiaikaa valottava juhla vuonna 1973, joten Pakilassa on perinteitä isojen yleisötapahtumien järjestämisessä.

Tällä kertaa tapahtuman pääjärjestäjät olivat Pakilan kolme Lions-clubia, Pakilan yläasteen yhteiskoulun opettajisto ja koulun vanhempainyhdistys, Pakila-Seura, Pakilan Nuorisotalo, Pakilan seurakunta, Pakilan Voimistelijat, Pakilan Martat ja monet yksityishenkilöt tekivät innolla vapaaehtoistyötä tapahtuman onnistumiseksi.

Omat kiitoksensa ansaitsevat Pakilan ja vähemmän laajemmankin alueen yritykset, jotka tukivat tapahtumaa ja mahdollistivat kiitosta saaneen juhlajulkaisun kustantamisen.

Pakila 600 vuotta juhlajulkaisua jaettiin tapahtuman infotiskillä ja julkaisu sai varauksetta kiitosta. Julkaisua tullaan jakamaan muissakin Pakilan tämän vuoden yleisötapahtumissa. Esimerkiksi 8.10.2017 Pakilan Hyvän Paimenen kirkossa järjestetään Pakila 600 vuotta-juhlakonsertti.

Jotain parannettavaakin aina yleisötapahtumista löytyy. Äänentoiston kanssa oli tällä kertaa vaikeuksia varsinkin alussa. Ensin äänentoisto oli liian pienellä ja sitten liian suurella. Jonkin verran palautetta tuli myös musiikkivalinnoista. Kaikkien mielestä välimusiikkina kuultu Suomi-pop ei kuulunut tapahtuman luonteeseen.

Paikalla oli myös SPR:n piste, mutta sen asiakasmäärä jäi onneksi hyvin pieneksi. Vain yksi sairastapaus sattui.

Teksti: Esko Lukkari

Katso lisää kuvia kuvagalleriasta.

​​​​​

Pakilan 600-vuotisjuhlan ohjelma on valmis

Pakilan 600-vuotisvuoden pääjuhlan yksityiskohtainen ohjelma on valmistunut. Pääjuhla järjestetään lauantaina 20.5.2017 Pakilan yläasteen koululla ja viereisellä pallokentällä. Juhlan monipuolinen ohjelmisto on suunnattu koko perheelle eikä tilaisuuteen ole pääsymaksua. Paikalle odotetaan runsaasti yleisöä. Koska pysäköintitilat ovat hyvin rajalliset, paikalle suositellaan tultavan julkisilla kulkuneuvoilla.

Juhlan markkinatorilla myydään mm. keskiaikaisia keramiikka-, tekstiili- ja metallitöitä, pikareita ja paljon erilaisia ruokatuotteita. Keskiaikaisissa työnäytöksissä on luvassa muun muassa saippuan, kynttilöiden, taontatöiden, päreiden ja erilaisten puutaidetöiden valmistusta. Työnäytöksissä myös kehrätään ja värjätään lankaa ja vedetään päreitä. Tulentekonäytöskin tuluksilla on luvassa. Lapsille on omaa ohjelmaa, kuten lasten turnajaiset, keppihevosajelua, taikuri ja narri, voimistelunäytöksiä sekä suunnistuskilpailu.

Tapahtumassa voi ruokailla koko perheen kanssa: Tarjolla on varrassikaa, loimulohta ja muita keskiaikaisia herkkuja. Vaihtoehtona koululta löytyy makkaragrilli ja kahvi- ja juomapuffetti. Tapahtuman musiikista vastaa keskiaikaiseen musiikkiin erikoistunut tamperelainen Muskotti-yhtye.

 

 

​​​​​

Pakila 600 vuotta -juhlajulkaisu on ilmestynyt

600v juhlajulkaisu

Pakila viettää tänä vuonna 600-vuotisjuhlaansa. Juhlavuoden upea julkaisu on nyt ilmestynyt. Julkaisua jaetaan alueen tapahtumissa ja tietysti keskiaikaisessa tapahtumassa ja konsertissa. Julkaisun sähköinen versio on kaikkien luettavissa osoitteessa  https://www.dropbox.com/s/hx4s…/pakila_600_vuotta_netti.pdf…

Juhlavuoden päätapahtuma järjestetään 20.5.2017 Pakilan yläasteen koululla ja juhlavuoden konsertti 8.10.2017 Hyvän Paimenen kirkolla. Vuoden varrella järjestetään lukuisia muitakin tapahtumia, joista voit lukea juhlajulkaisusta.

​​​​​