Etusivu Uutiset

Kevättiedote 2017

Sinebrychoffin puisto

Tulethan Punavuori pique-niquelle sunnuntaina 11.6. ja muita uutisia Punavuoresta

Kevättiedote_2017.pdf

Picnic.pdf

Iso Roobertinkadun jäteastioiden ylläpitokustannukset

Iso Roban asukkaat ja yrittäjät!
Iso Roobertinkatu on muutosten alla, kun katua korjataan perusteellisesti. Kadun asukkailla ja yrittäjillä on nyt mahdollisuus asuin-yhtiönsä kautta vaikuttaa kadun tulevaan siisteyteen osallistumalla kaupungin kanssa yhteistyössä kadulle asennettavien roska-astioiden hankintaan ja ylläpitoon.

Roska-astioiden hankinta- ja ylläpitokustannus on noin 100 euroa / osallistuva yhtiö / kk.
Ilmoitetulla hinnalla saat kävelykadun varrelle neljä aurinkovoimalla toimivaa pakkaavaa ja älykästä roska-astiaa, joka ilmoittaa tyhjentäjälle olevansa täynnä. Hinta sisältää myös roska-astioiden säännöllisen tyhjentämisen.

Varmista siis peruskorjauksen jälkeinen siisti Iso Roobertinkadun kävelykatu ja kysy yhtiösi hallitukselta / isännöitsijältä teidän yhtiön mukana olosta. Astioiden toimituksen edellytyksenä on kävelykadun varren ja vaikutusalueen yhtiöiden mukaantulo.

Vuosikokous 14.3. kello 18.00.

Tervetuloa Café Robaan, Iso Roobertinkatu 24,  kuuntelemaan Lähetysseurakunnan toiminnasta. Vuosikokous alkaa heti tämän jälkeen. Kokouksessa käsitellään sääntöjen mukaiset asiat. Puhutaan ajankotaisista punavuorelaisista asioista. Kahvitarjoilu. Tervetuloa!

Vuosikokouspäivämäärä muistiin!

 

Iso Roobertinkadun korjaustyöt alkavat 6.3.

Ilmastokadun info plus bileet pidettiin Eiran aikuislukiossa keskiviikkona 1.3. Silloin ilmoitettiin että katutyöt alkavat maanantaina 6.3. Istutetaan uudet puut riviin vanhojen tilalle ja penkkeja tulee taas sekä uusi pyöräteline Annankadun kulmaan. Liikenne tulee yksisuuntaisena pollareiden yli Fredrikinkadulta ja pois Annankadulta. Toivotaan että kadun uusi ilme onnistuu ja että ihmiset viihtyvät uudella kävelykadulla. Ainakin tapahtuu vihdoin jotain vaikka korjaustyöt jatkuvat 30.9. asti. Pidetään peukkuja!

 

SAM 3377

SAM 3380 Moment

Eiran aikuislukion kahvilassa 

Talvitiedote 2017

Tässä vuosikokouskutsu ja lue Tehtaanpuistosta ja Roban roskiksista

Talvitiedote2017.pdf

Punavuoriseuran syyskokous maanantaina 14.11.2016

Punavuoriseuran syyskokous pidetään maanantaina 14.11.2016 kello 18.00 Metodistikirkossa, Punavuorenkatu 2. Saamme kuulla kauniista Lars Sonckin suunnittelemasta kirkkorakennuksesta ja seurakunnan historiasta ja nykytilasta. Kokouksessa hyväksytään seuraavan vuoden toimintasuunnitelma, talousarvio ja valitaan jäsenet johtokuntaan erovuoroisten jäsenten tilalle. Ylimääräisenä asiana käsitellään sääntömuutosta.  KAHVITARJOILU.

Lue Punavuoriseuran syystiedote

Syystiedote_2016.pdf

Helsinkipäivä 12.6. Roballa!

Sunnuntcaina 12.6. vietetään Helsingin syntymäpäivää. Käykää juomassa kaupungin ja Punavuoriseuran tajoamat synttärikahvit Roba Caféssa, Iso Roobrtinkatu 24. kello 10.00. lähtien, niin kayan kuin tavaraa riittää. Samalla voi tavata mukavia Punavuoriseuralaisia!
Roballa tapahtuu myös muuta. Tässä Ilmastokadun ohjelma:

 

Kello 12-15

Iso Roobertinkadun Ilmastokadulla juhlitaan ja inspiroidutaan ilmastoteoista osana Helsinki-päivää sunnuntaina 12.6. Tule tanssimaan Aurinko DJ:n musiikin tahtiin, osallistumaan katutaidetyöpajaan, testaamaan sähköpyöriä ja kuuntelemaan rap-battlea! Ohjelmassa myös Ilmastokadun opastettuja kävelykierroksia. Jo klo 10 alkaen tarjolla Reilun kaupan kahvia Roba Caféssa yhteistyössä Punavuoriseuran kanssa niin kauan kuin kahvia riittää. Tervetuloa!

klo 10 kahvitellaan!

 • Tarjolla Reilun kaupan kahvia yhteistyössä Punavuoriseuran ja Roba Cafén kanssa niin kauan kuin kahvia riittää

klo 12-15 aurinkosähköä, ilmapalloja, maalausta, sähköpyörätestausta, musiikkia ja graffiteja!

 • Ilmastokadun aurinkopaneelipiste, jossa voit ladata kännykkäsi aurinkosähköllä ja saada mukaasi ilmapallon tai auringonkukansiemeniä
 • Aurinko DJ:n aurinkopaneeleista sähkönsä saava keikka
 • Katutaidetyöpaja, jossa saat maalata lehden muotoisiin vanereihin silhuettimaalausta Street Art Vantaan opastamana
 • FunkOn: Graffitinäytös – näe miten graffititaiteilijat tulkitsevat Ilmastokatu-logon!
 • Sähköfillareiden testausta – kokeile sähkö-Jopoa ja sähköistettyä kuormapyörää
 • Kestävät kaupungit ovat osa kansainvälisiä YK:n kestävän kehityksen tavoitteita, tule kyselemään lisää Kepa ry:n asiantuntijalta!
 • Polje kahvinkeittimeen sähköä kaverisi kanssa! Saatko kahvin tippumaan? Päivän nopeimmille palkinnoksi Janne Käpylehdon aurinkolaturi

klo 12.30 ja 14 kierretään Ilmastokadun kohteissa!

 • Opastetut Ilmastokatu-kierrokset, joilla esitellään Ilmastokadulla tehtyjä ja suunnitteilla olevia toimia (kesto noin 45 min)
  • Kansalaisopisto Toimelan parvekeviljely
  • Iso Roba 20-22:n uudet ratkaisut
  • Iso Roban Subwayn ilmastoviisaat valinnat
  • Janne Käpylehto: Aurinkosähkön mahdollisuudet kerrostaloissa
  • Dodo ry: Onnellisten ja vehreiden sisäpihojen salaisuus

klo 13.30 ja 15 räpäyttävää meininkiä!

 • FunkOn ja vierailevat huippuartistit Edi Brokk, Kaiku Kulmilta ja Scure: Rap-battle

klo 12-15 toimintaa ja tarjouksia Iso Roban yrityksissä!

 • Subway (Iso Roba 23): Koko päivän ajan kaikille normaalihintaisen subin tai salaatin ostajille 0,4 l hanajuoma veloituksetta (arvo 2,20 €) ja kaikki erikoiskahvit 1 €! Subman-maskotti kiertää kadulla jakamassa keksejä.
 • Lasistudio Mafka & Alakoski (Iso Roba 19): lasitaiteilija Marja Hepo-aho tekee liikkeen edessä klo 12 alkaen helmiä ja pienveistoksia lasista. Yleisö pääsee näkemään kuinka sula lasi muotoutuu ja miten esimerkiksi lintukirjan linnut tehdään kolmiuloitteiseen muotoon!
 • Kukkakauppa Living Room (Iso Roba 3-5): Kasvata ruokasi itse! Tule hakemaan itsellesi lähituottajan yrttejä Living Roomista.
 • Etelä-Helsingin kansalaisopisto Toimela (Iso Roba 20-22, 6.krs): avoimet ovet, tarjolla raparperipiirakkaa ja mehua (niin kauan kuin riittää)!
 • Tommyknocker Craft Beer Bar (Iso Roba 13): Tuotetarjouksia
 • TheRIFF (Iso Roba 3): Tuotetarjouksia

Pysy ajan tasalla ohjelmasta seuraamalla Facebook-tapahtumaa.

Tapahtuma on osa Agenda2030-tapahtumien sarjaa.
Lisätietoa Helsinki-päivästä: www.helsinkipaiva.fi

Tervetuloa!

Punavuoren kotiseutupolkua kiertämään !

Tiistaina 24.5. kello 18.00.

Lähdetään yhdessä kirtämään Punavuorta ja katselemaan alueen nähtävyyksiä. Kävelymatkan aikan osallistujat voivat kertoa omista kotitaloistaan ja muistoistaan.

Lähtö Snellmanin ala-aste koulun portilta siis 18.00. Halukkaat voivat samalla kerätä kadulta roskia, ja tehdä tästä ns roskakävelyn. Reitti on vajaa 4 km pitkä, ja yritämme kiertää sen runsaassa tunnissa. Oppaananne toimii seuraan pj Nika Junker. Reitti on kuvattu tässä alla, mutta emme kierrä sitä kuvan numerojärjestyksessä, ja saatamme tehdä muitakin pikku poikkeamia.

punavuori kotikaupunkipolut kartta

Tiistaia 26.4. klo 18.00 muistellaan taas

Mikä on Punavuoren vanhin talo? Ketkä asuivat osoitteessa Sepänkatu 7? Oliko Havis Amanda ilotyttö Punavuoressa? Kenen mukaan Albertinkatu on nimetty, entä tiedätkö minkä nimisessä korttelissa asut?  Näihin ja moneen muuhun kysymykseen saamme vastauksen tiistaina 26.4. kello 18.00. pidettävässä Punavuoren rakennus-historiaa muistelevassa tilaisuudessa Punavuoren Ahvenessa, Punavuorenkatu 12, Nika Junkerin johdolla.

Tuo omia kuvia mukaan, niin nautimme niistä yhdessä!

Siro

Legendaarinen Sähkö Siro kertoo miten Punavuori on muuttunut kauppiaan näkökulmasta,