Helsingin kaupungin HKR/Ylläpitotoimisto järjestää Ruskeasuolla Steiner-koulun (Paraistentie 3) ruokalassa ke 8.3. klo 18-20 asukastilaisuuden pysäköintijärjestelyistä. Kaupunki tarjoaa tilaisuuden osallistujille kahvit ja pullat. Mukana on myös edustaja pysäköinninvalvonnasta. Tervetuloa keskustelemaan asioista päättävien henkilöiden kanssa.

Tiedäthän että Helsingin kaupungilla on mm. aurauksesta tiedottava mobiilisovellus. Alla olevalla Digitaalinen Helsinki -sivustolla on tietoa uuden mobiiliapplikaation, Helsinki-sovelluksen kehittämisestä.
Sieltä löytyy myös latauslinkit Helsinki-sovelluksen beta-versioon Android- ja iOS-laitteille

Helsingin kaupunki digitalisoi palvelujaan. Tulevaisuudessa kaupungin palvelut ovat helppokäyttöisiä ja kätevästi kaupunkilaisten ulottuvilla. Parempia palveluja kehitetään yhdessä asiantuntijoiden, kaupunkilaisten ja yritysten kanssa.
digi.hel.fi

Kansallinen Lastenliitto - Helsingin piirijärjestö järjestää kesäloman ensimmäisillä viikoilla päiväleiritoimintaa Pikku-Huopalahden nuoristotalolla.

 vartioIMG 6456MV MariannaStolbow

Kuva: Marianna Stolbow

Tunti ja 15 minuuttia meni kuin siivillä Vartion elämänkäänteitä ”sanojen kautta” katsellessa ja kuunnellessa. 11.9.2014 Marja-Liisa Vartio olisi täyttänyt 90 vuotta ja tällä näytelmällä juhlistettiin silloin hänen merkkipäiväänsä.

Hänen olivat sanat

Teatteriesitys Marja-Liisa Vartion elämästä nähtiin Ruskeasuon seurakuntakeskus Rastissa lauantaina 28.1.2017.

Elisa Salon ja Eero Ojalan tähdittämä näytelmä vei mukanaan intohimoisen ihmisen elämään ja runoihin. Näytelmä perustuu Vartion nuoruuden päiväkirjoihin, proosatuotantoon ja lyriikkaan.

 Meitä oli 60 ruskeasuolaista katsomassa ja nauttimassa Vartion elämänkerrasta ja runoista mm. esikoiskokoelmasta Häät (1952) ja seuraavana vuonna ilmestyneestä runokokoelmasta Seppele.

   

 

Kaikki naiset näkevät unia

WP 000818 Vartio AiraRusanen2812017

Kuva: Aira Rusanen ”Hänen olivat sanat” 28.1.2017 esityksestä

Marja-Liisa Vartio on ajankohtainen myös tänä vuonna, sillä hän on mukana ”101 kirjaa”-sivustolla:

www.yle.fi/kirjojensuomi

Tälle sivustolle toimittajat Nadja Nowak ja Seppo Puttonen ovat valinneet kirjan jokaiselta Suomen itsenäisyyden vuodelta. Vartion Kaikki naiset näkevät unia on vuoden 1960 teos. Lue, kuinka maa ja ihmiset ovat muuttuneet aikojen saatossa.

 Aira Rusanen

   

Ruskeasuo, Tenholantie 10 ja 12 asemakaavan muutos

Asemakaava 2015-007624

Tenholantie 12:n tontille rakennetaan kolme uutta asuinkerrostaloa purettavan toimitilarakennuksen tilalle. Viereisen tontin asuntolarakennus muutetaan asuinkerrostaloksi ja säilytettävän sairaalarakennuksen suojelumääräystä ajanmukaistetaan.

Hankkeesta vastaa:
Arkkitehti Marina Fogdell, puhelin 310 64271

http://kartta.hel.fi/Applications/hanke/showplan.aspx?sour=haku&id=2015-007624&map=yes

Osta omaksesi Ruskeasuon tunnuslinnun kuvalla varustettu kurkimuki; kotiin, mökille, lahjaksi, tuliaiseksi!

Muki on poltettua ja lasitettua keramiikkaa, tilavuus 0,33l. Kuva säilyy parhaiten käsin pestessä, mutta saattaa himmetä konepesussa ajan myötä. Muki kestää mikroaaltouunissa käytön. Hinta 10€.
 
 
Design ja kuva: Jyrki Erra
 
Ruskeasuo muki pienikoko
 
Tiedustelut: Essi Lindroos essi.e.lindroos (ät) gmail.com, puhelin: 050-5614923

Kuva polulta metsään päin: Jyrki Erra keväällä 2016

WP 20160414 08 41 35 Smart

Kuva Ruskeasuolle päin : Mia Malm keväällä 2016

Uusi kavelytie MiaMalmin kuva2016

Alakategoriat