Etusivu Uutiset ja tapahtumat Uutiset

Tapaninvainiossa sijaitseva leikkipuisto Tervapääsky eli "Tervis" on avoinna koko kesän.

Auki olevissa Helsinigin leikkipuistoissa järjestetään kesäruokailu 5.6.-6.8.2017 kaikille alle 16-vuotiaille lapsille. Ruokailu on maksutonta, eikä ennakkoilmoittautumisia edellytetä. Ruoka tarjotaan arkisin klo 12.00. Oma lautanen ja lusikka mukaan! Puistoruokailusta saadaan täysipainoinen lasten päiväateria, kun siihen lisätään kotoa tuodut eväät ja juoma. 

Helsinki-päivänä 12.6.2017 Helsingin leikkipuistoissa vietetään yhdessä juhlahetkeä: kuumaa kesäruokaa on tarjottu 75 vuotta!

Kaikkien Helsingin leikkipuistojen kesäaukioloajat löytyvät kaupungin listalta.

tapaninvainio futispiknik 2012

Tapaninvainion uimarannan melontaranta aukeaa torstaina 7.6.2017 klo 14.

Aukioloajat:
Ke-Pe 14-20
La- Su 12-18

Tervetuloa!

Lisätietoja:

https://www.facebook.com/melontaranta

http://melontaranta.fi/


Kuva: https://www.facebook.com/pg/melontaranta

Oletko kiinnostunut Tapaninvainion historiasta? Onko sinulla itselläsi kerrottavana kiinnostavia tarinoita asuinalueestamme? Tai löytyykö arkistoistasi vanhoja valokuvia?

Tapaninvainion kaupunginosayhdistys on perustanut Suomi100-juhlavuoden hengessä oman "Tarinoita Tapaninvainiosta"-blogin, johon asukkaat voivat lähettää kertomuksia ja muistoja Tapaninvainiosta vuosien varrelta. Miten aikaa vietettiinkään Kapunmäellä tai uimarannassa vuonna 1980? Missä talossa asuikaan papukaija Zagula? Muistaako kukaan?

Tutustu linkin kautta löytyvään blogiin:
https://tapaninvainioblog.wordpress.com

Blogiin sopivat niin lyhyet, muutaman virkkeen tekstit kuin pidemmätkin muistelmat. Toisten kirjoittamia tekstejä voi täydentää kommentoimalla ja jakamalla omia muistoja.

Tekstit ja kuvat lähetetään yhdistyksen hallinnoimaan, blogitekstejä varten perustettuun osoitteeseen tapaninvainiosta (ät) gmail.com. Tarkempia ohjeita oman tekstin lähettämiseen löydät blogisivuston kohdasta "Ohjeita kirjoittajalle".

Pohjanpellontie v1970
Pohjanpellontie vuonna 1970. Rista Eeva SER, valokuvaaja. Helsingin kaupunginmuseon kokoelmat.

Tapaninvainion kaupunginosayhdistys ry järjesti tiistaina 28.3. asukasillan ja yhdistyksen vuosikokouksen.

Illan aikana keskusteltiin Tapaninvainion ajankohtaisista asioista, kuten yleiskaavasta, Uimarannantie 8:n tontista sekä koulutilanteesta ja kuultiin Tapaninvainion ompelukerhosta ja historia-projektista.

Yhdistykselle valittiin uusi hallitus, joka järjestäytyi heti vuosikokouksen jälkeen. Hallituksen jäsenet toimitehtävineen ovat:

Elise Järvenpää, puheenjohtaja
Ari Orttenvuori, varapuheenjohtaja
Jyrki Saulo, rahastonhoitaja
Anne Honkanen, sihteeri
Päivi Kivelä
Hannu Salovaara
Risto Suominen
Laura Vehkaoja
Ari Väisänen

Varajäsenet ovat:

Johanna Heikkilä
Kati Lüthje
Timo Martikainen

Yhdityksen toimintasuunnitelma vuodelle 2017 on luettavissa täältä.

Liity yhdistyksen jäseneksi täältä.

vuosikokous2017

Tapaninvainion uimarannalle kohosi upea jäälinna!

jäälinna2017
Valmis jäälinna. Kuva: Esa Heiskanen

Tapaninvainion asukkaiden yhteisöllisyys tuotti jälleen näyttävän tuloksen! Lauantaina 11.2.2017 uimarannalle kohosi hieno jäälinna talkoovoimin.

Jäälinnan rakentamisen järjestelyistä sovittiin Facebookin Tapaninvainion jäälinna-ryhmän avulla. Kun vihdoin pakkassäät saapuivat, asukkaat tekivät kotipihoillaan jäätiiliä tyhjien maitotölkkien avulla.

Rakentamispäivänä kokoonnuttiin joen rantaan jo aamulla. Maitotölkkitiilien lisäksi päätettiin käyttää myös joen jäästä leikattuja suuria tiiliharkkoja.

Lopputulos on näyttävä! Toivottavasti siitä riittää asukkaille ja ohikulkijoille iloa useammaksi päiväksi ennen leutojen säiden saapumista.

Kiitos kaikille talkoolaisille yhteistyöstä ja mainiosta päivästä!

jäälinna2017 jäänleikkuu
Jääharkkojen leikkuuta joesta. Kuva: Päivi Kivelä

jäälinna2017 rakentaminen
Rakennustalkoot käynnissä. Kuva: Esa Heiskanen

jäälinna2017 avanto
Jokeen tehtiin avanto, josta otettiin jäätä ja vettä rakentamista varten. Avanto on hyvin merkitty, mutta jäällä liikkujien on silti syytä olla varovaisia.

Lisää kuvia linnasta ja sen rakentamisesta löytyy Facebookista ryhmistä Tapaninvainion jäälinna ja Tapaninvainion foorumi. Liity ryhmiin, jos et vielä kuulu.

Vuosi sitten, tammikuussa 2016, jäälinna rakennettiin Uimarannantie 8:n tontille. Jäälinna toimi tällöin asukkaiden ilahduttamisen lisäksi monumenttina kaupungin tehottomalle kaavoituspolitiikalle. Aiheesta kirjoitettiin myös Jäälinna-manifesti.

 

Rauhallista joulua kaikille tapaninvainiolaisille, toivottaa Tapaninvainion kaupunginosayhdistys!

Menneenä vuonna yhdistys on keskittynyt mm. kaavoitusasioihin (Yleiskaava ja Uimarannantie), jatkanut työtä Immolan koulun puolesta ja antanut panoksensa Helsingin kaupungin osallisuusmallin kehittämiseen.

Ensi vuonna vuorossa on taas koko kylän yhteinen kesäjuhla Beach Party. Tällä kertaa toiveena on rakentaa se yhdessä asukkaiden kanssa. Mitä kivaa sinä kesäjuhlaan toivoisin, sitä onkin hyvä miettiä näin talven keskellä.

Nautinnollista juhlaa ja energistä uutta vuotta kaikille!

hyvääjoulua2016

MLL Tapaninkylä toivottaa:

Kuva: https://tapaninkyla.mll.fi/?x103997=239568

 

Uimarannantie 8 aiemmin julkisille rakennuksille tarkoitettu rakentamaton tontti on jaettu kahdeksi erilliseksi tontiksi, joille nyt haetaan asemakaavan muutosta.

Kaavan valmistelija ja hankkeen edustaja ovat tavattavissa Pukinmäen kirjastossa  ensi torstaina 15.9. kello 17-19. Suunnitteluaineistot ovat kirjastossa jo 7.9. lähtien nähtävillä ja palautteet niistä tulee antaa viimeistään 30.9. kaupunkisuunnitteluviraston kirjaamoon.

Lue lisää Lähitieto-lehdestä.

Kuva: Lähitieto

Helsingin uimarantojen veden laadun ja lämpötilan voi tarkastaa mSwim-palvelusta. Avaa Uimarannat-välilehti ja etsi luettelosta Tapaninvainion uimaranta.

Tapaninvainion uimaranta

Tapaninvainion uimarannan melontaranta on nyt avattu. Uimaranta ja melontaranta sijaitsevat Vantaanjoen varrella Uimarannantien päässä.

Lisätietoa löytyy melontarannan sivulta tai Facebookista.

Tapaninvainion uimarannan tiedot ja linkki veden laadun tilanteeseen löytyvät Helsingin kaupungin sivuilta.

uimaranta

 

 

 

Yhteistyössä