Julkisia palveluja ovat mm.

Terveysasema, kirjasto, päiväkodit sekä Paavalin seurakunta.

Oppilaitoksista Vallilassa toimivat, Vallilankoulun ala-aste, Suomen liikemiesten kauppaopisto, Helsingin tekniikan alan oppilaitos (Vallilan ammattikoulu) ja Mäkelänrinteen lukio.

 Myös Helsingin yliopistolla on toimitiloja Teollisuuskadulla. Niin sanotuissa Volvon tiloissa Sturenkadulla toimii posti.

Helsingin Tarmon nyrkkeilysali on entisen ravintola Duunarin talossa, Sturenkatu 27:ssa. Samaisen talon alakerrasta löytyy myös Tropicario, jossa on näytillä liskoja ja matelijoita. 

Vallilassa on taiteilijatalo, jossa ovat työtilat yli sadalle ammattitaiteilijalle. Alueen kirjastolla on oma kannatusyhdistys, Vallilan Kirjaston ystävät ry.

Helsingin Työttömät ry toimii Nokiantiellä, Sturenkadun ammattikoulujen takana...Yhteystiedot ovat puhelimitse 0458748467.Osoite Nokiantie 2-4 00510 Hki.

Liikenneyhteydet ovat Hermannista ja Vallilasta hyvät, eli keskustaan ja sieltä tietysti Hermanniin ja Vallilaan. Kaupunginosien kautta kulkee viisi raitiovaunulinjaa (1, 6, 7, 8 ja 9) ja kymmeniä Helsingin sisäisiä ja seudullisia linja-autolinjoja. Myös Lahden-, Tuusulan- ja Itäväylän kaukobusseihin pääsee Hermanni-Vallilasta.


Hermanni  -Vallilasta löytyvät myös monet päivittäisruokakaupat, apteekki, ravintolat, kioskit, sportti- ja työkaludivari, kellokauppa, lehti- ja kirjadivareita, filmivuokraamo, pizzerioita, kampaamoita, kenkäkauppa ja hieromalaitos. Sekä kirpputoreja, mm  Samaria ja Waltteri, jonka vieressä on halpa autovuokraamo.


 Alueella ilmestyy Hermanni Vallila lehti, joka putoaa postiluukuista vähintään kaksi kertaa vuodessa...Lehden toiminnasta vastaa Kari Varvikko( sähköpostiosoite löytyy kohdassa yhdistys/hallitus)


 

 


Hermannin liepeillä on myös Arabian kauppakeskus ja toisessa, vastakkaisessa suunnassa ovat tukkutori, Votkinssin lihakauppa, Dxl-musiikkikauppa ja Kalasataman metroasema.

Meiran kahvipaahtimo tuo terveiset kahvimaista.