Julkaistu alunperin 09/04/2015

 Kevätkokous 8.04.2014 Huutokonttorissa

Kokouksen alussa vieraanamme olivat arkkitehti Teo Tammivuori kaupunkisuunnitteluvirastosta ja Länsisataman alueen projektinjohtaja Outi Säntti. He esittelivät Jätkäsaaren rakentamisen tilannetta ja kaava- ja rakennussuunnitelmia. Läsnäolijat esittivät kysymyksiä ja näkemyksiään suunnitelmista.

Kevätkokouksessa käsiteltiin sääntöjen määräämät asiat, mm. päätettiin tilinpäätöksen vahvistamisesta ja vastuuvapauden myöntämisestä hallitukselle ja muille vastuuvelvollisille.

Jätkäsaari/Helsinki-päivänä 12.06.14 laivaretki

Jätkäsaari-seura järjesti kaksi tuntia kestäneen laivaretken Jätkäsaaren ja Hernesaaren edustalle. Oppaana toimi projektinjohtaja Outi Säntti. Retkelle osallistui n. 50 henkilöä, ilmeisesti kylmä ja sateinen sää karsi osallistujia muuten onnistuneelta retkeltä.. Retki oli seuran jäsenille ilmainen, muilta perittiin 5 euron osallistumismaksu.

Syyskokous 21.10.2014 Huutokonttorissa

Kokouksen alussa vieraanamme oli projektinjohtaja Outi Säntti talous- ja suunnitteluvirastosta sekä kehittämispäällikkö Jussi Malm satamalaitokselta. He esittelivät mm. Jätkäsaaren rakentamisen tilannetta ja kaava- ja rakennussuunnitelmia sekä satamalaitoksen toimintaa ja tulevaisuutta. Läsnäolijat esittivät kysymyksiä ja näkemyksiään suunnitelmista.

Syyskokouksessa käsiteltiin sääntöjen määräämät asiat mm. vahvistettiin toimintasuunnitelma, tulo- ja menoarvio sekä jäsenmaksun suuruus seuraavalle kaudelle. Lisäksi suoritettiin puheenjohtajan, hallituksen jäsenten sekä toiminnantarkastajien valinnat.

Puheenjohtajaksi valittiin Pauli Hilli, hallituksen jäseniksi Veikko Lahti, Jari Böckerman, Lasse Lammio, Petri Krohn, Ville Hämäläinen, Elina Kultaranta, Riitta Tainio, Helena Vormala, Irene Mäentie ja Pirjo Hilli.

Toiminnantarkastajiksi valittiin Antti Kärnä ja Veikko Miettinen.                                                    

Hallitus kokoontui toimintavuoden aikana 8 kertaa.

Muu toiminta

Tärkeä loppuvuoden tapahtuma oli 15.11.14 järjestetty Valon-juhla. Juhlan yhteydessä sytytettiin valot ravintola Poijun terassilla olevaan hopeapajuun. Tämän jälkeen siirryttiin viettämään Jätkäsaaren pikkujoulua ravintola Poijuun illallisen ja musiikin merkeissä.

Seuran edustajat osallistuivat Helsingin kaupunginosayhdistykset Helka ry:n järjestämiin tilaisuuksiin mm. syyskokoukseen ja Kotikadun Joomla!-koulutukseen. Seuran kotisivuja täydennettiin ja kehitettiin sekä päätettiin uusia nettisivut Helkan uuden mallin mukaiseksi. .

Seura järjesti yhdessä Ruoholahden Sanomien kanssa Kauneimmat jouluvalot kilpailun ajalla 6-31.12.2014.

Lausunnot

Jätkäsaari-seura on kirjoittanut lausuntoja alueen suunnittelusta seuraavasti: Helsingin kaupunkisuunnitteluvirastolle mielipide tontin 20026 asemakaavanmuutosehdotuksesta 25.9.2014, samasta asiasta muistutus Helsingin kaupunginhallitukselle 25.11.2014 sekä kirjelmä Helsingin kaupunginhallitukselle Bunkkerin käytöstä ja rakentamisesta 19.11.2014. Kirjelmä siirrettiin valtuuston käsittelyyn. Lausunnot on nähtävissä Jätkäsaaren nettisivuilla kohdassa Tietoja seurasta -> Kannanotot.

Jätkäsaari-seura ry:n jäsenistö

Seurassa oli vuoden 2014 aikana 163 henkilöjäsentä, joista 106 maksoi jäsenmaksun ja 3 yhteisöjäsentä.

Jäsenmaksu oli henkilöjäseniltä 10 euroa ja yhteisöjäseniltä 100 euroa.

Jätkäsaari-seura ry:n hallitus                                                          

www.kaupunginosat.net/jatkasaari