Ajankohtaista Tapahtumat Menneet tapahtumat
Tapahtumat
Time8.-11.8.

Flash Mob –projekti Kanneltalon audiotoriossa

KANSALAISVAIKUTTAMISTA TAITEEN KEINOIN

Minun nimeni on –yhteisötaidehankkeen kesäkuussa alkavassa Flash Mob –projektissa liikutaan taiteen ja kansalaisaktivismin rajapinnoilla.

Projekti tarjoaa helsinkiläisille mahdollisuuden esittävän taiteen keinoin ottaa kantaa suuriin tai pieniin yhteiskunnallisiin tai alueellisiin epäkohtiin tai nostaa esiin jonkun itselleen tärkeän tai positiivisen ilmiön.

Projektin aikana osallistujat ideoivat, suunnittelevat ja toteuttavat julkisissa tiloissa toteutettavia Flash Mob –tempauksia. Mukaan voi tulla joko valmiin idean kanssa tai aiheen voi keksiä projektin aikana. Projektin tavoitteena on kehittää ideoita ja antaa työkaluja Flash Mob –tempausten rakentamiseen. Projektin osallistujat kokoavat projektin aikana tempauksen esittävän ryhmän, mutta tarvittaessa siihen saa tukea projektin työryhmältä.

Projektissa mentoreina toimivat tanssitaiteilijat Sari Palmgren ja Jukka Tarvainen, joilla on taustaa ympäristövaikuttamisesta ja tempausten järjestämisestä esittävän taiteen keinoin. Projektissa kuullaan myös eri järjestötahojen aktivistien näkemyksiä ja heidän kokemuksiaan kansalaisvaikuttamisesta.

Projekti alkaa 2.6.16 klo 17-20 Kanneltalon auditoriossa ja toteutetaan tiivistyöskentelyn puitteissa 6.-10.6. sekä 8.-11.8. klo 17-20. Näiden lisäksi projektiin kuuluu Flash Mob –tempausten harjoittelua ja esitystapahtumia. Projektiin voi ilmoittautua mukaan kuka tahansa yksityinen ihminen tai ryhmä, esim. yhdistys tai organisaatio. Projekti on maksuton eikä aiempaa osaamista eikä kokemusta tarvita.

Ilmoittautumiset 25.5. mennessä osoitteeseen terhi.pursiainen@zodiak.fi.

Minun nimeni on –taideprojekti on Zodiak – Uuden tanssin keskuksen hanke, jota tukevat Kanneltalo ja Helsingin Kulttuurikeskus.