Ajankohtaista Tapahtumat Menneet tapahtumat
Tapahtumat
Time28.4. klo 14-15

Kanneltalo; Matka maailman ääniin

Matka maailman ääniin

Kohtaamisia äänen ja liikkeen risteyksissä, isoilla väylillä ja pienillä poluilla. Interaktiivinen musiikkia ja liikettä yhdistelevä esitys perheille. Matkanjohtajina Aili Järvelä, Anna-Karin Korhonen ja Aino Rättyä.

Aino Rättyä on Taideyliopiston Sibelius-Akatemian musiikkikasvatuksen aineryhmästä valmistunut taiteen moniosaaja. Pianon vapaa säestys ja pop/jazz-laulu ovat Ainon pääinstrumentteja, mutta hän tuntee myös vahvaa paloa tanssin ja musiikkiteatterin maailmaan ja onkin toiminut sekä koreografina että näyttelijänä useissa musikaaleissa. Aino opettaa aktiivisesti pianoa, laulua ja etnisiä tansseja, kuten itämaista ja bollywood-tanssia.

Kansanmusiikkiin kasvaneen Aili Järvelän koukeroisen polun tienviittoina ovat olleet useat eri genret, joista hänen kulkuaan ovat määrittävimmin johdatelleet kansanmusiikin lisäksi pop, jazz, maailmanmusiikki sekä eri aikakausien taidemusiikki. Kaustislaislähtöinen Järvelä tunnetaan paitsi laulajana, lauluntekijänä, säveltäjänä, sovittajana, viulistina, tuottajana, tämmärinä, näppäripedagogina, Järvelän pelimannina, sekä freelance-muusikkona useista eri yhtyeistä ja yhteyksistä.

Anna-Karin Korhonen tunnetaan kanteleensoittajana, pianistina, säveltäjänä ja sovittajana. Hän on valmistunut musiikin maisteriksi Taideyliopiston Sibelius-Akatemian klassisen musiikin, sekä kansanmusiikin aineryhmistä, joista jälkimmäisessä hän toimii tällä hetkellä opettajana. Korhonen on tehnyt paljon produktioita kansanmusiikin, teatterimusiikin ja lastenmusiikin parissa sekä Suomessa että ulkomailla. Korhonen muodostaa kansanklassikoita uudistavan EVA-trion yhdessä Essi Wuorelan ja Vesa Norilon kanssa.

la 28.4. klo 14, vapaa pääsy, kesto noin 40 min

Ikäsuositus 4+

Kanneltalo, Klaneettitie 5, Helsinki

www.kanneltalo.fi