Ajankohtaista Tapahtumat Menneet tapahtumat
Tapahtumat
Time1.6.-26.8.

Kesän 2015 maksuttomat kaupunkitanssit Sitratorilla - tule mukaan ;)

Kesän 2015 maksuttomia kaupunkitansseja 
tanssitaan Tanssiteatteri Tsuumin johdolla. 
Myös Sitratorilla!  kun pappa rokkaa

Kaupunkitanssit - maksutonta paritanssiopetusta pääkaupunkiseudulla käynnistyy kesäkuun ensimmäisellä viikolla. Kesän 2015 Kaupunkitansseja järjestetään kahdeksassa paikassa ympäri pääkaupunkiseutua. Opetustuokioita toteutetaan kuudessa Helsingin kaupunginosassa ja kahdessa Espoon kaupunginosassa. Opetuspaikkoina toimivat puistot, torit, aukiot ja kauppakeskukset. Kaupunkitansseissa opetellaan tyypillisimpiä seura-/ lavatansseja: humppaa, tangoa, sambaa, fuskua, foksia, valssia, jenkka jne. Opetuksesta vastaa Tanssiteatteri Tsuumi.

Kaupunkitanssiopetus on innostavaa eikä vaadi ennakkotaitoja. Tanssitunti aloitetaan alkeista, mutta tunnin aikana edetään kuvioihin ja variaatioihin tanssijoiden taitotaso huomioiden. Mukaan voi tulla niin ensikertalainen kuin jo pidempään tanssia harrastanut. Opetus toteutetaan niin sanottuna matalan kynnyksen opetuksena - Kaupunkitansseissa tanssitaan pääasiallisesti ulkona, ilman kynnyksiä. Tanssituokioihin ei tarvitse ilmoittautua. Paikalle voi saapua, kun se itselle parhaiten sopii. Opetus on osallistujille maksutonta. 

Kauden 2015 uutuutena ovat pienimuotoiset esityskatkelmat, joilla jalkaudutaan tapahtumapaikoille tanssitusten yhteydessä viikoilla 27 ja 32. Kausi 2015 huipentuu Kaupunkitanssit goes Finnhits -aulatansseihin, jotka järjestetään Savoy-teatterin aulassa 13. ja 14.10. klo 20.00 Tanssiteatteri Tsuumin uuden teoksen Kake - Tiellä tähtiin jälkeen.

Kesän 2015 opetuspaikat ovat Kannelmäki (Sitra-tori)
Pikku Huopalahti (Tilkan tori), Tapiola (Espoon kulttuurikeskuksen ulkoilmanäyttämö amfi), Seurasaari (Antin aukio), Leppävaara (Sellosalin edusta, kauppakeskus Sellon toritaso), Malmi (Ala-Malmin puisto, Malmitalon takana), Pihlajamäki (Pihlajamäen nuorisopuiston koripallokenttä) ja Itäkeskus (Tallinnan aukio).  Tarkemmat opetuspaikkatiedot, paikkakohtainen opetusohjelma ja koko kesän ohjelma löytyvät Tanssiteatteri Tsuumin nettisivuilta osoitteesta http://www.tsuumi.com/?page_id=727

Kaupunkitansseja on järjestetty kesäisin pääkaupunkiseudulla vuodesta 2000 asti. Viidentoista vuoden aikana Kaupunkitansseissa on käynyt noin 42 000 tanssijaa. Ilmaiset paritanssiopetukset on otettu ilolla vastaan ja ne ovat vakiinnuttaneet paikkansa pääkaupunkiseudun kesäisessä kulttuuri- ja liikuntatarjonnassa.  Opetuksen järjestäjänä on aikaisemmin toiminut juhla- ja ohjelmapalvelu Mielihyvä. Vuodesta 2015 alkaen opetuksesta vastaa Tanssiteatteri Tsuumi.

Tanssiteatteri Tsuumi on helsinkiläinen kansantanssin, nykytanssin ja teatterin ilmaisukeinoja hyödyntävä tanssiteatteri, jonka toimintafilosofiassa yhdistyvät oma kulttuuriperintö, elävän musiikin käyttö sekä vahva vuorovaikutus muiden ryhmien ja organisaatioiden kanssa. Tanssiteatteri Tsuumi tuottaa vuosittain yhdestä kolmeen uutta tanssiteatteriteosta sekä opettaa ja kouluttaa niin tanssin harrastajia kuin ammattilaisiakin.

Lisätietoja:

Tanssiteatteri Tsuumi / Tsuumi Dance Theatre
Aleksanterin teatteri, Bulevardi 23-27, 00180 Helsinki
+358 44 745 4454
http://www.tsuumi.com