Ajankohtaista Tapahtumat Menneet tapahtumat
Tapahtumat
Time22.9. klo 18:00-19:30

Kouluverkkotarkastelua - avoin asukastilaisuus Kanneltien koululla

Kannelmäen alueella tarkastellaan kouluverkkoa.

Kannelmäen alueella on alkamassa kouluverkkotarkastelu. Opetuslautakunnan suomenkielinen jaosto päätti keväällä, että Kannelmäki on yksi niistä kuudesta alueesta, joilla tarkastellaan sitä, miten koulupalvelut järjestetään alueen koulutiloissa. Kouluverkon tarkastelun pohjana ovat kaupunginhallituksen päättämät linjaukset. Kannelmäen alueen kaksi koulua, Pelimannin ala-asteen koulu ja Kannelmäen peruskoulu kuuluvat samaan, laajennettuun oppilaaksiottoalueeseen. Alueella on laskennallisesti väljyyttä koulutiloissa. Koulujen määrää ja tilojen tarvetta selvitetään. Pelimannin ala-asteen koulu vaatii peruskorjausta. Koulu on siirtynyt väistötiloihin Kannelmäen peruskouluun ja Kaarelan raitin toimipisteen tiloihin.

Asukkailla on mahdollisuus vaikuttaa kouluverkon muutosehdotuksiin. Kannelmäen peruskoulun Kanneltien toimipisteessä, os. Kanneltie 1, Helsinki 42 järjestetään tiistaina 22.9.2015 kello 18.00–19.30 avoin asukastilaisuus, jossa kerrotaan tarkastelun taustoista ja esitellään erilaisia vaihtoehtoja.

Kaupungin sähköisessä vuorovaikutuspalvelussa (https://kerrokantasi.hel.fi) voi kommentoida kouluverkkotarkastelua 14.9. – 21.9. Asukastilaisuuden jälkeen valmistuneita kouluverkon muutosesityksiä voi kommentoida 24.9. – 5.10. Tästä tiedotetaan vielä tarkemmin.

Tavoitteena on, että esitykset mahdollisista kouluverkon muutoksista tuodaan opetuslautakunnan suomenkielisen jaoston käsittelyyn 27.10.2015. Mahdollisten muutosten aikataulu on 1.8.2016 alkaen. Lisätietoa kouluverkon tarkastelun taustoista ja periaatteista sekä aikataulusta saa opetusviraston verkkosivuilta osoitteesta www.edu.hel.fi/palveluverkko.