TONTINVUOKRAT – kaupungin INFOT ma 26.2.2018 klo 17-19 tai ke 28.2.2018 klo 17-19

Arcadan auditorio, Jan-Magnus Janssonin aukio 1 (Arabian kauppakeskuksen lähellä).

Omakotiyhdistys on tehnyt paljon työtä selvittääkseen kaupungin perusteita, pyytänyt eri alojen asiantuntijoiden lausuntoja, ja auttanut kaupunkia ymmärtämään alueen kulttuurihistoriallisia arvoja, jotka nyt ovat myös vaarassa, jne. Emme ole vielä saaneet vastauksia. Liity Omakotiyhdistykseen, saat sen jäsenilleen tekemät selvitykset ja kysymyslistan oleellisista asioista. Asia koskee jokaisen omaa kotia, myös alueen pienkerrostaloissa asuvia!!!  http://kaupunginosat.net/kantahelsinki/120

Onko tässä oikeasti mentävä käräjäoikeuteen? Kysymys koskee jokaista alueen asukasta: asunnon koosta riippuen sadoista tai tuhansista euroista vuodessa lisää kohtuuttomia asumiskuluja. Torpparin asemassa tontinvuokralainen tuntuu nyt suhteessa kaupunkiin olevan. Kiistaa on monista asioista: miten talotyypit määritellään, miten kerrosneliöt lasketaan vanhoihin taloihin, minkä aikakauden rakennusjärjestystä noudatetaan, jne. Mielipiteitä on tontinvuokralaisilta pyydetty 9.3. mennessä omasta talostaan.

Tarvitaan ensin kaupungin selkeät ohjeet, miten ja miksi kerrosneliöt, talotyypit ja kerrosneliöhinnat on päätelty, jotta kukin voi ottaa kantaa omaansa. Ilman selkeitä ohjeita, jokainen tontinvuokralainen voi kiistää kaupungin esityksen sekä perusteiltaan että määrältään. Vai käyttääkö kaupunki määräävää markkina-asemaansa väärin sanellessaan yksipuolisesti vuokraperusteet ja hinnat? Mikä on siis oikea vuokraperuste ja mikä on sen oikea hinta tonteilla, jotka eivät ole myytävänä?  Kaupunginvaltuusto päättää näistä tänä keväänä 50 vuodeksi!!! Kohtuulliset ja oikeudenmukaiset maksimihinnat kerrosneliöille vuodessa (asiantuntijoiden mukaan; ind.100 1951) Koskelan, Kumpulan, Käpylän ja Toukolan alueilla ovat: AP (omakoti-, pari- ja rivitalo) 29€/kerrosneliö ja AK (kerrostalo) 24€/kerrosneliö. Mitä sinun kirjeessäsi luki?