Käpylä-Seura Kannanottoja Oulunkylän srk:n nimeksi Taivaskallion srk

Käpylä-Seuran julkaisemia tai antamia tai Käpylään muuten liittyviä kannanottoja, lausuntoja, julkilausumia ja kommentteja kaupungin suunnitelmiin yms.

Allekirjoittaneet yhdistykset tekivät seurakuntaneuvostolle aloitteen nimen muutoksesta 22.05.2012, mutta saivat kieltävän vastauksen 21.08.2012.

Oulunkylän seurakunnan seurakuntaneuvosto katsoi, ettei nimen muuttamiseen ole tällä hetkellä tarvetta, koska ”uuteen organisaatioon ja nykyiseen nimeen on ehditty tottua. Mahdollinen nimen muuttaminen kesken kaiken voi häiritä hyvin alkanutta yhteistyötä ja uuden seurakunnan vakiintunutta toimintaa.”


Oulunkylän seurakunnan nimeksi Taivaskallion seurakunta

Me Oulunkylän seurakunnan alueella toimivat kotiseutuyhdistykset ehdotamme, että Oulunkylän seurakunnan nimi muutetaan Taivaskallion seurakunnaksi. Seurakunta palvelee useita kaupunginosia ja nimi olisi neutraali asuinpaikan suhteen. Kun kyseessä on monen Helsingin kaupunginosan muodostama uusi yhteinen seurakunta, niin silloin nimenkin olisi hyvä olla uusi. Taivaskallio on sijainniltaan keskeisellä paikalla ja aiemmin alueella pidetyn seurakunnan nimiehdotuskilpailun voitti ylivoimaisesti ”Taivaskallion seurakunta”.

Kaiken edellä mainitun lisäksi ehdotettu nimi on juuri taivaallisuudessaan iskevä seurakunnan nimeksi. Emerituspiispa Eero Huovinen pitää Taivaskallion seurakuntaa erittäin sopivana seurakunnan nimenä.

Allekirjoittajaseurat:

Koskela-Seura
Kumpula-Seura
Käpylä-Seura
Maunula-Seura
Metsälä-Seura
Kanta-Helsingin Omakotiyhdistys

Yhteistyössä