Käpylä-Seura Kannanottoja Länsi-Käpylän korjaustapaohje valmisteltava asukkaiden kanssa

Käpylä-Seuran julkaisemia tai antamia tai Käpylään muuten liittyviä kannanottoja, lausuntoja, julkilausumia ja kommentteja kaupungin suunnitelmiin yms.

Kanta-Helsingin omakotiyhdistys ja Käpylä-Seura ovat 29.4.2014 lähettäneet kaupunkisuunnitteluvirastolle allaolevan kannanoton Länsi-Käpylän korjaustapaohjeesta:

Kaupunkisuunnitteluvirastolle

Länsi-Käpylän korjaustapaohje valmisteltava vuorovaikutuksessa asukkaiden kanssa

Kanta-Helsingin omakotiyhdistys ry (KHOKY) ja Käpylä-Seura ry katsovat, että Kaupunkisuunnitteluviraston tulee järjestää Länsi-Käpylän korjaustapaohjeen lausuntokierroksen ennen ohjeen valmistumista ja julkaisua. Yhdistykset ovat tietoisia siitä, että korjaustapaohjetta ei lain mukaan tarvitse laittaa lausunnolle. Ohje tulee kuitenkin olemaan juridisesta statuksestaan huolimatta hyvinkin merkittävä, rakennuslupia ja käytännön ratkaisuja ohjaava. Korjaustapaohje tulee vaikuttamaan käytettävissä oleviin ratkaisuihin ja rakennustuotteisiin ja sitä kautta aiheuttamaan merkittäviä kustannusvaikutuksia. Korjaustapaohjeen tavoitteena on tukea asukkaita kulttuurihistoriallisesti arvokkaan ympäristön säilyttämisessä. Näistä syistä katsomme, että korjaustapaohjetta ei tule valmistella salassa vaan avoimessa vuorovaikutuksessa alueen asukkaiden kanssa.

KHOKY:n ja Käpylä-Seuran mielestä korjaustapaohjeen nykyinen luonnosversio tulee saattaa julkiseksi ja keskustelu ohjeen sisällöstä aloittaa alueen asukasyhdistysten kanssa välittömästi.

Kanta-Helsingin omakotiyhdistys ry:n puolesta
Tuuli Kunnas
hallituksen puheenjohtaja

Käpylä-Seura ry:n puolesta
Kalevi Vuorento
puheenjohtaja

Yhteistyössä