Junatunnelin remontti

Alueen säännöt
Malminkartanon sivut: malminkartano.fi
Pihkatieläinen

Junatunnelin remontti

Viesti Kirjoittaja Pihkatieläinen » 10.01.2008, 13:57

Hienoa, että korjataan ja parannetaan, mutta...
Miksei remonttia voitu tehdä kesällä kun junamatkustajia oli vähemmän ja olisi ollut valoisassa turvallisempaa liikkua. Kuljen poihjoispuolelta junalle ja vaikka kiertäminen nyppiikin, suurempi huolenaihe on meidän jalankulkijoiden turvallisuus! Missään muualla ei varmastikaan tavalliset kulkijat joudu kulkemaan keskellä työmaata - poraamista, hitsaamista, loikkien kuoppien ja johtojen yli. Ja em. purnauksen lisäksi vielä tiedottaminen on ollut todella heikkoa.

Antti

Re: Junatunnelin remontti

Viesti Kirjoittaja Antti » 16.01.2008, 00:37

Todellakin näin, turvallisuudesta ei välitetä ilmeisesti yhtään. Kerran oli esim. päällä oleva hitsausliekki melkein keskellä kulkuväylää ilman valvontaa, useampaankin kertaan on ollut traktori tai muu kone heilumassa edestakaisin siten, että ihmisten on täytynyt väistää henkensä kaupalla - tietenkin pimeällä ja ilman että kukaan vahtisi, ettei jalankulkijoita jää alle.

Lisänä vielä kaikki tämä kiertäminen, kuopat ja muut esteet, karmea melu (onko pakko porata ruuhka-aikoina?). Ei voi kuin ihmetellä. Tarvitaanko ruumiita ennen kuin turvallisuus paranee?

Kauhistunut

Re[2]: Junatunnelin remontti

Viesti Kirjoittaja Kauhistunut » 16.01.2008, 12:28

Traktorit ajelevat miten sattuu, kukaan ei ole ohjaamassa esim. kaivinkoneiden kaivuuta. Kun konetta käyttävä työntekijä on selin, miten voi tietää, koska siitä voi kävellä ohi? Työntekijät eivät käytä kypäriä: hinaavat rautaputkia telineille mm. Aivan varmasti laitonta puuhaa. Joku voi vielä kuolla tai loukkaantua. Ja entäs lapset? He voivat tehdä yllättäviäkin liikkeitä, kun traktori kaahaa ohi. Tietääkö joku, kuka tästä vastaa?

Pihkatieläinen

Re[3]: Junatunnelin remontti

Viesti Kirjoittaja Pihkatieläinen » 08.02.2008, 09:53

jatkan edelleen tätä ketjua. Tänä aamuna pelästyin todella kun aivan edessäni työmies heitti varmaan kymmeniä kiloja painavan betonimöhkäleen kottikärryihin, jotka kaatuivat. Tein tietysti äkkipysähdyksen, etten jäänyt alle. Tämän jälkeen raivostunut työmies potkaisi kottikärryjä ja kiroili. Menin nopeasti ohi koska oli kiire junalle (toiselle raiteeelle). Jos tilallani olisi ollut hitaampi henkilö, vahinkoa olisi tullut. Kohta on pakko alkaa selvittää, mikä tai kuka on vastuussa remontin turvallisuudesta.

Turva-asiantuntija

Re[4]: Junatunnelin remontti

Viesti Kirjoittaja Turva-asiantuntija » 08.02.2008, 21:31

Remontin "Turvallisuusasiakirjasta" selviää kaikki tarpeellinen, kaiva se esiin. Rakennuttajalta löytyy.

"Valtioneuvoston päätös rakennustyön turvallisuudesta edellyttää, että rakennuttajan tai muun, joka ohjaa tai valvoo rakennushanketta on laadittava rakennustyön suunnittelua ja valmistelua varten asiakirja, joka sisältää rakennushankkeen ominaisuuksista ja luonteesta aiheutuvat ja sen toteuttamiseen liittyvät tarpeelliset turvallisuustiedot (VNp 629/1994 5 §)."

Turvallisuusasiakirjan laadinnan yhteydessä:

* selvitettävä ja esitettävä rakennushankkeen ominaisuuksista, olosuhteista ja luonteesta aiheutuvat vaara- ja haittatekijät sekä rakennushankkeen toteuttamiseen liittyvät työturvallisuutta ja työterveyttä koskevat tiedot,
* selvitettävä ja esitettävä menettelytapaohjeet, joiden mukaista työturvallisuustoimintaa edellytetään rakennushankkeen eri osapuolilta

Turvallisuusasiakirjan laadinta kuuluu rakennuttajalle ja se on lähtökohta rakennushankkeen turvallisuussuunnittelulle.

Turvallisuusasiakirjan laadinnan yhteydessä selvitetään ja tunnistetaan osaltaan rakennushankkeen keskeisiä vaaroja.

Turvallisuusasiakirja ei ole rakentamisen yleinen säädös- tai vaaraluettelo, vaan se sisältää kyseisen rakennushankkeen ominaiset vaarat, joiden poistamiseksi päätoteuttajan on suunniteltava turvalliset työmenetelmät vaarojen hallitsemiseksi.

Vastaa Viestiin