Piianpuiston ja Viljelijäntien häirikköteinit!

Alueen säännöt
Malminkartanon sivut: malminkartano.fi
Opiskelija

Piianpuiston ja Viljelijäntien häirikköteinit!

Viesti Kirjoittaja Opiskelija » 06.06.2009, 11:02

Hyvät malminkartanolaisten nuorten vanhemmat.

Olen asunut usean vuoden Hoasin talossa Viljelijäntiellä aivan Piianpuiston vieressä. Käsittääkseni Piianpuisto on nuorten kohtaamispaikka, jossa hengaillaan ja vietetään aikaa kavereiden kanssa. Nuorenne ovat kuitenkin laajentaneet reviiriään Hoasin yksityisille taloyhtiön alueille, jotka ovat tarkoitettu asukkaiden käyttöön. Toukokuun alusta lähtien useat mopoilijat ovat kaahailleet asuinalueellamme olevilla kävelypoluilla, joka aiheuttaa etenkin myöhään iltaisin meluhaittoja sekä vuorokauden ajasta riippumatta vaaratilanteita. Lisäksi nuoret ovat löytäneet \"ryypiskelypaikoikseen\" Viljelijäntien Hoasin grillikatoksen sekä lasten leikkikentän, jotka sijaitsevat aivan asuntojen ikkunoiden vieressä. Humalapäissään nuoret ovat sotkeneet ja hajoittaneet paikkoja ja rikkoneet ikkunoita sekä möykkäävät pitkin yötä myös arki-iltoina.

Eikö vanhempia kiinnosta lainkaan mitä omat lapset tekevät? Missä ovat kotiintuloajat?

Toivoisin että te vanhemmat huolehtisitte mitä lapsenne tekevät ja missä tekevät!

Kotirauhaa odotellen

opiskelija

Hm

Vs:Piianpuiston ja Viljelijäntien häirikköteinit!

Viesti Kirjoittaja Hm » 13.07.2009, 14:59

Kuulostaa ikävältä alueelta. Onko tuo levottomuus ihan arkea, vai miten aluetta voisi luonnehtia? HOAS-asuntoa hakeneena kiinnostaisi tietää.

malminkartanolainen itsekin

Vs:Piianpuiston ja Viljelijäntien häirikköteinit!

Viesti Kirjoittaja malminkartanolainen itsekin » 14.07.2009, 13:45

Hei!
Ikävä kuulla, että Malminkartanon länsipuolella on meluavia ja häiriköiviä nuoria. Auttaisiko se, jos kertoisitte asiasta HOAS:lle ja muille kiinteistön omistajille. Ehkä heillä olisi jotain keinoja nuorten kurissa pitämiseksi ja heidän saamiseksi pois ainakin omien kiinteistöjen alueilta riehumasta. Vastuu nuorten kurissa pitämiseen on tietysti ensisijaisesti heidän vanhemmillaan. Vanhemmilta saatu kasvatus näkyy kyllä nuorten käyttäytymisessä ja tässä tapauksessa lienee kasvatuksen puuttuminen/vapaa kasvatus, valitettavasti.

Itse en asu tuolla päin Malminkartanoa, joten en ollut edes tietoinen sen puolen ongelmista. En siis menisi yleistämään, että koko Malminkartano on \"huonoa aluetta\" tai \"mainettaan huonompaa\", sillä lähiöstä kuin lähiöstä löytyy aina paikat, jotka ovat toisia rauhattomampia tai rauhallisempia, se on ikävä tosiasia. Ongelmana on juurikin se, että nuoret eivät saa tarpeeksi oikeanlaista tukea vanhemmmiltaan ja toiseksi se, että heillä ei ole varsinaisesti omaa paikkaa viettää aikaa. Ehkäpä monilla nykynuorilla ei ole niin paljon mielekkäitä harrastuksiakaan.

Kysymys ehkä kuuluukin, että miten saataisiin nämä nuoret pois roikkumasta iltaisin/öisin puistoista, jotta ympärillä asuvien häiriöt poistuisivat? Tai ainakin käyttäytymään kunnolla. Sillä onhan kiva, että puistot ja muut yleiset paikat ovat käytössä. Ehkäpä nämä nuoret voisivat itse asiallisesti vastata tähän, ja huom. asiallisesti ja rakentavasti.

Muuttoa tekevä

Vs:Piianpuiston ja Viljelijäntien häirikköteinit!

Viesti Kirjoittaja Muuttoa tekevä » 21.07.2009, 15:02

Tervehdys!

Saimme niin ikään asuntotarjouksen HOASilta Viljelijäntielle, ja ainakin nämä kirjoitukset täällä arveluttavat... Onko HOAS reagoinut nuorten touhuihin mitenkään ja onko meno todella noinkin hurjaa?
Etenkin 1. kerroksesta tarjottu asunto pistää miettimään,etenkin jos ikkunoita joutuu paljonkin uusimaan lähikuukausina...

Kuinka muuten Malminkartano asuinalueena, aika kahtiajakoista tekstiä löytää keskustelupalstoilta, toiset sanoo rauhalliseksi ja toiset taas kehottavat pakenemaan pois alueelta.

Malminkartanon kasvatti

Vs:Piianpuiston ja Viljelijäntien häirikköteinit!

Viesti Kirjoittaja Malminkartanon kasvatti » 22.07.2009, 20:14

[b]malminkartanolainen itsekin kirjoitti:[/b]
[quote]Ongelmana on juurikin se, että heillä ei ole varsinaisesti omaa paikkaa viettää aikaa. Ehkäpä monilla nykynuorilla ei ole niin paljon mielekkäitä harrastuksiakaan.

Kysymys ehkä kuuluukin, että miten saataisiin nämä nuoret pois roikkumasta iltaisin/öisin puistoista, jotta ympärillä asuvien häiriöt poistuisivat? Tai ainakin käyttäytymään kunnolla. Sillä onhan kiva, että puistot ja muut yleiset paikat ovat käytössä. Ehkäpä nämä nuoret voisivat itse asiallisesti vastata tähän, ja huom. asiallisesti ja rakentavasti.[/quote]

Malminkartanon nuorilla ei TODELLAKAAN ole paikkaa jossa olla ja viettää aikaa. Sen takia tietenkin hakeudutaan sinne missä on mukavinta. Esim. Piika, Kaunokki, AEL jne. Nuoret saadaan pois roikkumasta pihoilta vain sillä että rakennetaan/hankitaan heille paikka jossa voivat olla ilman että joka asiasta valitetaan. Malminkartanossa itse asuneena tiedän että siellä ajetaan joka paikasta pois. Monesti ystävien kanssa ollaankin mietitty että miten saadaan nuorille paikka jossa voi rauhassa olla ja \"rellestää\". Sitä en tietenkään hyväksy että paikkoja rikotaan / sotketaan enkä sitä ole itsekkään tehnyt. Mutta sen voin sanoa että kaikki tämä johtuu vain siitä halusta \" kapinoida \" kaikkia aikuisia vastaan koska monet on ajettu pois sieltä missä on hyvä olla.

pitääkö aina häiriköidä??

Vs:Piianpuiston ja Viljelijäntien häirikköteinit!

Viesti Kirjoittaja pitääkö aina häiriköidä?? » 07.08.2009, 15:44

Alueelle on asennettu valvontakameroita ja sieltähän ne kiltit teinit nyt ovat kadonneet. Tyttöjäkin jäi kiinni kameran avulla ovenpieliin ulostamisesta!!!! Tämäkö kilttiä ajanvietettä??
Menkää nuoret itteenne, touhu on teiltä karannut käsistä kaikki paikat rikotaan ja ulosteilla sotketaan paikat. Tällainen ei ole tavalliste teinien touhuja vaan häiriköintiä. Vaikka millainen paikka teille löytyisi, niin aina kakkaa , pissaa, lasinsirpaleita, poltettuja roskiksia ja muuta mukavaa siivottavaa. Kamerat vaan kattamaan koko alue niin päästään sotkuista.

juu

Vs:Piianpuiston ja Viljelijäntien häirikköteinit!

Viesti Kirjoittaja juu » 11.08.2009, 21:01

Aijaahas. Aletaan yleistämään? KAIKKI NUORET? Tämä siwan/jättärin puoli maltsusta on paljon paljon rauhallisempi (ei tosin nyt kun Piikapuiston porukka siirtyi Kaunokkiin) mutta kuitenkin. Ei kaikki nuoret ole samanlaisia? Ja esim mun vanhempien kasvatuksessa ei ole mitään vikaa? eikä monen muunkaan mun kaverin, ja silti vikisette siellä että \" vanhempien syy, vapaa kasvatus \" meillä ei ookkaa samanlaisia sääntöjä kun teillä oli kultasella kuuskytluvulla. Muistakaa ÄLKÄÄ YLEISTÄKÖ KAIKKIA NUORIA TÄHÄN SOPPAAN!!

Opiskelija

Vs:Piianpuiston ja Viljelijäntien häirikköteinit!

Viesti Kirjoittaja Opiskelija » 14.08.2009, 20:25

Mukavaa, että monet ovat heränneet keskustelemaan asiasta. Tänne HOASin kämppiin muuttaville: Täällä on muuten kyllä ollut sangen mukava asusta, varsinkin, kun on kaupat lähellä ja junalla ja bussilla pääsee. VArsinkin ensimmäisessä kerroksessa on ollut mukava asustaa, kun on oma takapiha käytössä, jossa voi kesäisin grillailla ja istuskella. Jos ylempiin kerroksiin olette muuttamassa, niin en itse ainakaan muuttaisi, koska niissä ei ole parvekkeita. Ainut häiriötekijä on todellakin ollut tämän keskustelun aiheuttaja eli Piikapuistossa rellestävät teinarit!

Joo

Vs:Piianpuiston ja Viljelijäntien häirikköteinit!

Viesti Kirjoittaja Joo » 16.08.2009, 18:19

Paljon mukavamman tuntuinen paikka on, kuin voisi näistä keskusteluista täällä päätellä! On luontoakin ympärillä :). Varsinkin ekan kerroksen asunnot pikkupihoineen kivan oloisia.

Vastaa Viestiin