Asuntolautakunta purki Hitas-järjestelmän

Alueen säännöt
Pikku Huopalahden sivut: pikkuhuopalahti.fi
yllättynyt

Asuntolautakunta purki Hitas-järjestelmän

Viesti Kirjoittaja yllättynyt » 28.10.2006, 22:57

Helsingin sanomien Raija Kaikkosen kirjoittamassa artikkelissa 20.9.2006 kerrottiin asuntoasiainosastolla meneillään olevasta lunastusprosessista Hitas-kaupoissa.

Tästä tapauksesta on tullut 24.10.2006 päätös, joka todistaa ettei kaupunki voi mitään ylihintaisille kaupoille. Huolimatta siitä, että useampi ihminen kertoi, että ylihintaa on pyydetty kyseisessä kaupassa, päätti asuntolautakunta, ettei lunastusta voida kaupungin taholta suorittaa. Tätä päätöstä lautakunnan ei tietenkään tarvitse mitenkään perustella. Riitti, että ostaja, joka olisi menettänyt asuntonsa lunastuksen toteutuessa, vetosi "päättäviin elimiin".

Tällaisen päätöksen myötä ei kenenkään hitas-osakkaan tarvitse enää tyytyä kattohintaan, vaan asunto voidaan myydä tarjousten perusteella. Paras tarjous voittakoon, hintaa ei tarvitse edes yrittää kätkeä irtaimistokauppaan. Pääasia on ettei maksettu ylihinta näy kauppakirjassa ja jos kaupunki puuttuu asiaan, uuden omistajan ja miksei myös myyjän tulee valittaa asuntolautakuntaan ja vakuuttaa lautakunnan jäsenet siitä, että lunastus on kohtuuton.

Asuntolautakunnan päätös tästä lunastusprosessista tulee olla sama myös kaikissa muissa hitas-kaupoissa. Erikoista tässä on se, että tämän lunastusprosessin esityslista on poistettu kaupungin sivuilta. Ilmeisesti esityslista on poistettu sen tähden, että se osoittaa, ettei Hitas-järjestelmä toimi. Kattohinta ei tällä hetkellä sido myyjää eikä ostajaa. Nopeimmat ovat kuitenkin ehtineet tallentaa ja tulostaa esityslistan ja päätöksen ja niihin voi vedota jos tulee "ongelmia" pimeissä kaupoissa.

hmm...

Re: Asuntolautakunta purki Hitas-järjestelmän

Viesti Kirjoittaja hmm... » 26.01.2007, 13:34

"VT KAUKO KOSKISEN YM. ALOITE HITAS-JÄRJESTELMÄN
UUDISTAMISESTA TAI PURKAMISESTA"

"Tällä hetkellä merkittävä osa hitasasunnoista on hitas-hintasääntelyn ulkopuolella, koska hitas-enimmäishinta ylittää käyvän hintatason. Tilanne on tällainen varsinkin halvemman hintatason alueilla. Toisaalta kaupunki ei käytä lunastusoikeuttaan, vaikka ihmiset sitoutuvat tulemaan oikeuteen todistamaan, että heiltä on pyydetty ylihintaa. Tehdyissä selvityksissä on myös käynyt ilmi, että merkittävä osa hitas-asunnoista on vuokrattuna sijoitusasunnoiksi. Täten hitas-järjestelmä on suurelta osin menettänyt alkuperäiset tavoitteensa."

Kirjoittaja

Re[2]: Asuntolautakunta purki Hitas-järjestelmän

Viesti Kirjoittaja Kirjoittaja » 02.02.2007, 19:56

Asialle ei vain voi mitään koska Hitas-asuntojen väärinkäyttäjät ovat rahvasta porukkaa joilta löytyy vaikutusvaltaa, eikä raha ole lopulta keneltäkään pois kunhan verot maksetaan.

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Pikku Huopalahti”