Liikennejärjestelyt

Alueen säännöt
Pikku Huopalahden sivut: pikkuhuopalahti.fi
Jarmo Rantoma

Liikennejärjestelyt

Viesti Kirjoittaja Jarmo Rantoma » 28.12.2007, 16:55

Alueen turvallisuudesta puhutaan taas. Liikenne on kai OK kun kukaan ei ole kuollut. On käsittämätöntä, että ruuhkaliikenne Vidintieltä Mannerheimintielle oikaisten on "johdettu" P-huopalahden asuinalueen läpi. Onhan siellä joku naurettava pikkupomppu, jotka eivät juuri häiritse; olen nähnyt niitä oikeitakin.Tässä Tilkankadun "alaristeyksessä" saa joskus lähes nyrkein tapella autoilijoiden kanssa jotta pääsee kympistä suojatielle, johon autoilijat vängällä tuppaavat ja rohkeimmat ohikin, keltaisesta sulkuviivasta huolimatta. Kesällä sitten iltamyöhällä "Tilkan lenkki" on oiva rata motoristeille. Paljon lässytetään viihtyisyydestä, yhteisöllisyydestä yms. mutta liikenteen "etuihin" puuttumiseen ei näytä asukasyhdistyksenkään rahkeet riittävän. Tarvitaan varmaan tässäkin tapauksessa se ensimmäinen ruumis kuten monessa muussa paikassa.

Pikku Huopalahden asukasyhdistys

Re: Liikennejärjestelyt

Viesti Kirjoittaja Pikku Huopalahden asukasyhdistys » 31.12.2007, 13:23

Hyvä Jarmo, puhut asiaa!

Tästä samaisesta läpikulkuliikenteestä on asukasyhdistyskin ollut useaan kertaan yhteydessä Kaupunkisuunnitteluviraston liikennesuunnitteluosastoon sekä keskustellut asiasta turvallisuus-projektin yhteydessä poliisin kanssa.

Suurimmaksi ongelmaksi on osoittanutunut se, että läpikulkukieltoa ei voida laittaa koska poliisilla ei ole resursseja valvoa kieltoa. Hidasteiden kerrottiin olevan matalia siksi, että kaupunki joutuu maksumieheksi, jos auto vaurioituu ajaessaan liian kovaa töyssyyn!!!???

Valitettavasti autoilun suosimista tapahtuu jatkuvasti jalankulkijoiden kustannuksella; siitä hyvä esimerkki on Paciuksenkaarella Tilkanvierron ja Kuusipolun välissä, missä kapealla ajoväylällä olevia ajonopeuksia rajoittamaan laitettuja pylväitä on poistettu, koska autojen pelti kolisi niihin. Seurauksena törkein näkemäni asia oli, kun kuorma-auto ja kaksi henkilöautoa oikaisivat jalkakäytävän kautta, kun eivät malttaneet odottaa että vastaantulijat pääsevät pois alta. Näitä autoilijoita ei haitannut vaikka jalkakäytävällä käveli useampi ala-asteikäinen.

Suosittelen Jarmo että Sinä sekä muutkin pikkuhuopalahtelaiset, joita jalankulkijoiden, varsinkin lasten turvallisuus kiinnostaa, ottamaan yhteyttä KSV liikennesuunnitteluun www.hel.fi/ksv. Mitä useampi ilmaisee halunsa liikennejärjestelyjen muuttamisesta jalankulkijoille turvallisemmiksi sitä parempi mahdollisuus muutostoiveiden toteutumiselle on. Toivotaan myös, että jalankulkijoiden turvallisuutta saadaan lisättyä muutenkin kuin pakolla, eli ilman ihmisuhreja!

bilteman

Re[2]: Liikennejärjestelyt

Viesti Kirjoittaja bilteman » 31.12.2007, 14:18

miksi poistitte viestini käytättekö tätä forumia vain omanpuolisten asioidenne hehkutteluun heti kun mä laitan viestin et must toi ajojuttu on iha jees nii viesti poistetaa ja tulee tämmöne kukka hattu täti juttu tähä

Jarmo Rantoma

Re[2]: Liikennejärjestelyt

Viesti Kirjoittaja Jarmo Rantoma » 31.12.2007, 17:44

Heippa! Mukava, että asiaan ottaa kantaa muutkin kuin ne, jotka haluavat elävöittää asuinympäristöään ruuhkaliikenteellä. Mitä tulee kaupungin korvausvelvollisuuteen jos joku särkee kulkuneuvonsa merkittyyn töyssyyn ei pidä paikkaansa. Jos Helsingin päättäjät eivät ymmärrä näitä asioita, voivat kysäistä esim. vaikka vanhasta kotikaupungistani Joensuusta; siellä on ihan oikeita hidasteita eikä mitään töyssyjä. "Kamalimmat" hidasteet loistavilla, pitkillä asfalttisuorilla näin vastikään Egyptissä; siellä ei yhteiskunta taatusti korvaa törppöjen kaahailuja.

Jarmo rantoma

Re[2]: Liikennejärjestelyt

Viesti Kirjoittaja Jarmo rantoma » 01.01.2008, 12:16

Jatkan vielä edelliseen sen verran, että kaikki viranomaisten esittämät syyt ovat ihan tyypillisiä jotta ei tarvitsisi tehdä mitään. Kunnollisia jatehokkaita hidasteita on koko maassa, ei Helsinki ole mikään poikkeus. Toiseksi, ei läpiajokieltoja tarvitse kenenkään valvoa; läpiajo vain pitää eri keinoin tehdä niin hitaaksi, että se ei ruuhka-aikaan kannata. Yleensäkään kiellot ja säännöt eivät vaikuta autoilijaan joten käyttäytymistä on ohjattava vaikka "betoniporsain" jos tarpeellista.

VB

Re: Liikennejärjestelyt

Viesti Kirjoittaja VB » 11.01.2008, 14:03

Eikö P-h alueelle voisi saada asukas tunnuksia autoihin jolloin voisi jo auton ulkopuolelta nähdä kuka on alueen asukas ja keneltä tulisi kysyä läpiajon oikeutta. Tällöin olisi helpompi valvoa oikojia alueella ja heidän ajonsa hidastusi. En ymmärrä miksi alueelle halutaan autoja rikkovia esteitä jolloin alueen omien asukkaiden kulkuneuvot kärsisivät. Täällä jo muutenkin aiheutetaan ilkivaltaa enemmän kuin missään muualla missä olen asunut (Kallio kurvin alue, Myyrmäki, Kannelmäki, Pohjois-haaga). Mielestäni alueen ilmapiiri on tulehtunut ja negatiivinen. Ehkäpä uudistuva Ruskeasuonristeys parantaa liikenne ongelmia. Muistan kyseisten piirustusten olleen jo esillä viherpiha lehdessä yhdeksän vuotta sitten, toivottavasti ne on pävitetty nykypäivän ja tulevan liikennemäärät huomioon ottaen. Tuntuu uskomattomalta että alueelle kaivetaan kuoppaa kun rakennusten pihat ja ympäristö painuu montulle jo itsestään ja elää voimakkaasti, mutta mikään ei ole niin viisas kuin insinööri.
Nim. Puoli vuotta Pikku-huopalahdessa ja nyt jo haluan pois.

jorse

Vs:Liikennejärjestelyt

Viesti Kirjoittaja jorse » 02.12.2008, 10:38

Jarmo on oikeassa - viranomaiset eivät useinkaan puutu asiaan niin kauan, kun asiasta ei nouse turhan suurta hälinää.
Paras tapa saada asiaan muutosta, on jatkuva ja suurella massalla tapahtuva lobbaus suoraan virkamiesten esimiehiin, eli kaupunginvaltuutettuihin. Heidäthän me olemme juuri valinneet hoitamaan asioitamme.
Joskus tosin yksittäisetkin yhteydenotot voivat auttaa - esimerkiksi ympäristökeskus puuttui Tilkan sotasairaalatyömaan harjoittamaan roskaamiseen yhdellä ainoalla puhelinsoitolla. Varmistivatpa jopa jälkeenpäin, että työmaa oli siivonnut jälkensä.
Pikkuhuopalahden yhdistykset voisivat kantaa kortensa kekoon läpikulkuasiassa ja kerätä addressin kaupunginvaltuustolle toimitettavaksi.

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Pikku Huopalahti”