Lapsiperheiden ehdokas Pikku Huopalahdesta

Alueen säännöt
Pikku Huopalahden sivut: pikkuhuopalahti.fi
Ivanitskiy

Lapsiperheiden ehdokas Pikku Huopalahdesta

Viesti Kirjoittaja Ivanitskiy » 28.08.2008, 15:04

Hei,

Olen pienten lasten äiti Pikku Huopalahdesta ja ehdolla kunnallisvaaleissa Helsingin kaupunginvaltuustoon.

Kerro minulle, mitä kaupunki voisi tehdä paremmin lapsiperheitä ajatellen?

Mitä parannettavaa olisi Pikku Huopalahdessa? Itselleni tulee mieleen kysymys, miksi Pikku Huopalahdessa ei ole asukaspysäköintitunnusta ja asukaspysäköintipaikkoja?

Kiitos näkemyksistänne! Omiani löytyy osoitteesta www.katjaivanitskiy.com.

Terveisin
Katja

katja (at) katjaivanitskiy.com
www.katjaivanitskiy.com

skuru

Vs:Lapsiperheiden ehdokas Pikku Huopalahdesta

Viesti Kirjoittaja skuru » 01.09.2008, 05:46

Ehdokkaan olisi syytä tietää tässä vaiheessa vaaleja, että uusille asuinalueille, kuten Pikku-Huopalahti, ei enää saa rakentaa taloja ilman asukaslukuun tai asuntomäärään suhteutettuja parkkitiloja. Alueen pysäköinti on velvoitettu järjestämään paikoitustiloin (parkkihallit ja talojen pihat).Katujen varsiin ei moderneilla alueilla enää lisää autoja kaivata. Alue on hyvien liikenneyhteyksien ympäröimä ja alueella kulkee jopa oma raitiolinja. Kannattaa kokeilla tai varara paikka parkkihallista Paciuksenkaarelta.

Ivanitskiy

Vs:Lapsiperheiden ehdokas Pikku Huopalahdesta

Viesti Kirjoittaja Ivanitskiy » 04.09.2008, 13:58

Parkkipaikkojen lisäämisestä ei ole ollut puhe, julkiset kulkuyhteydet ovat todella hyvät. Kyse on siitä, miksi alueella jo olevat paikat ovat 2 tunnin paikkoja, vaikka alue on asuntovaltaista eikä täällä ole jatkuvaa ulkopuolista asiointia. Mihin tarvitaan siis 2 tunnin paikkoja, kun pysäköinti pääasiassa on pidempikestoista?

Naapurustossa Meilahdessa, Ruskeasuolla ja Etelä-Haagassa on mahdollista hankkia asukaspysäköintitunnus, jolla alueen asukas voi pysäköidä ilman lisämaksua tai aikarajoitusta. Muuten pysäköinti on maksullista tai aikarajoitettua.

vsalmens

Vs:Lapsiperheiden ehdokas Pikku Huopalahdesta

Viesti Kirjoittaja vsalmens » 05.09.2008, 18:38

Toivoisin, että Helsingissä vähennettäisiin saastuttavaa liikennettä etenkin lasten ja vanhusten asuinalueiden ja palveluiden läheisyydessä.

Menestystä vaaleihin.

Ville Salmensuu

Ivanitskiy

Vs:Lapsiperheiden ehdokas Pikku Huopalahdesta

Viesti Kirjoittaja Ivanitskiy » 05.09.2008, 19:16

Vähemmän saasteita on varmasti kaikkien toivelistalla. Miten tätä käytännössä pitäisi edesauttaa?

Mielestäni ainakin tehostamalla julkista liikennettä. Pikku-Huopalahdesta yhteydet ovatkin hyvät, mutta ympärillä on todella vilkkaita valtaväyliä; Mannerheimintie, Vihdintie, Paciuksenkatu ja Tukholmankatu.

Metrolinja pohjoiseen Meilahden kautta voisi vähentää liikennettä jossain määrin. Mitä mieltä olette metrohankkeesta?

Entä alueen sisäiset läpiajokiellot, töyssyt (vähentäisivät läpiajoliikennettä)?

Mindy71

Vs:Lapsiperheiden ehdokas Pikku Huopalahdesta

Viesti Kirjoittaja Mindy71 » 06.09.2008, 20:58

Toki kulkuyhteydet ja sellaiset asiat ovat aina tärkeitä. Täältähän on hyvät yhteydet minne vaan.

Itselleni tuli mieleen seuraavanlainen asia:

Nuorille jotain järkevää tekemistä olisi kiva saada. Tällä hetkellä tuntuu siltä, että Pikku-Huopalahdessa sellaista toimintaa ei oikein ole. On täällä nuorisotalo, mutta palveleeko se tarpeeksi paikallista nuorisoa?

Pikku-Huopalahti on iso alue, mutta jotenkin kaikki toiminta on vähän piilossa. Tämä asia lienee kuuluu johonkin muuhun ketjuun. Sori.

Ivanitskiy

Vs:Lapsiperheiden ehdokas Pikku Huopalahdesta

Viesti Kirjoittaja Ivanitskiy » 11.09.2008, 15:35

Lapsiahan ne nuoretkin ovat. Pitäisi kysyä nuorilta itseltään, minkälaista toimintaa he kaipaisivat.

mervi

Vs:Lapsiperheiden ehdokas Pikku Huopalahdesta

Viesti Kirjoittaja mervi » 15.09.2008, 01:31

Asun itse Paciuksenkaaren varrella eivätkä töyssyt yhtään rajoita liikennettä, varsinkin ns. neljän ruuhkan aikaan liikenne jopa seisoo Paciuksenkaarella, kun siitä on niin kiva oikaista Manskulle/Manskulta.

Toinen asia on tuo jalkakäytävä/pyörätiellä ajo, jota ainakin taksit, myös inva, tuntuvat rakastavan. Olen monta kertaa seurannut, kun auto kaartaa Maakujalta kevyenliikenteen väylälle ja sieltä pois Kallioportaankadun kohdalla vain siitä ilosta, että voi välttää Paciuksenkaaren töyssyt.

Olemme monta kertaa talotoimikunnassamme miettineet, mitä asialle voisi tehdä. Jos kevyenliikenteen väylälle laittaa esim. betoniporsaat, niin talvikunnossapito loppuu siihen, koska nytkään traktosilla Vesikujan auranneet eivät jaksa laskeutua alas lapioimaan tukkeutunutta kevyenliikenteen väylää.

Miti

Vs:Lapsiperheiden ehdokas Pikku Huopalahdesta

Viesti Kirjoittaja Miti » 30.09.2008, 15:21

[b]Ivanitskiy kirjoitti:[/b]
[quote]Parkkipaikkojen lisäämisestä ei ole ollut puhe, julkiset kulkuyhteydet ovat todella hyvät. Kyse on siitä, miksi alueella jo olevat paikat ovat 2 tunnin paikkoja, vaikka alue on asuntovaltaista eikä täällä ole jatkuvaa ulkopuolista asiointia. Mihin tarvitaan siis 2 tunnin paikkoja, kun pysäköinti pääasiassa on pidempikestoista?

Naapurustossa Meilahdessa, Ruskeasuolla ja Etelä-Haagassa on mahdollista hankkia asukaspysäköintitunnus, jolla alueen asukas voi pysäköidä ilman lisämaksua tai aikarajoitusta. Muuten pysäköinti on maksullista tai aikarajoitettua.[/quote]

Aivan oikein! Kyllä asetetaan Helsingin asukkaat eriarvoiseen asemaan kun ruskiksella saat pysäköidä tunnuksella lähes puoli ilmaiseksi, mutta pikku huopalahdessa pitää ottaa ylihinnoiteltu paikka!! Kukaan muu ei hyödy paitsi noiden paikkojen pitäjät jotka vuodesta toiseen saavat hyvät rahat niistä.
Ei muuta kuin ajamaan pikku huopalahtea kantakaupungiksi ja asukastunnukset käyttöön tännekin!

Vastaa Viestiin