Myydään osaomistusasunto Pikku-Huopalahdesta

Alueen säännöt
Pikku Huopalahden sivut: pikkuhuopalahti.fi
Myynnissä

Myydään osaomistusasunto Pikku-Huopalahdesta

Viesti Kirjoittaja Myynnissä » 14.05.2012, 14:41

Myynnissä osaomistusasunto Pikku-Huopalahdesta. 44,5 neliötä. Loppulunastus vuonna 2016 hintaan 62000 euroa. Pyyntihinta 10% 113000 euroa.

Merja Eklund

Vs: Myydään osaomistusasunto Pikku-Huopalahdesta

Viesti Kirjoittaja Merja Eklund » 27.05.2012, 17:19

Olen kiinnostunut. Lähetätkö tarkempaa tietoa. Missä? Millainen?
yst. Merja
email: merja.eklund@hotmail.com

Tyyris Tyllerö

Vs: Myydään osaomistusasunto Pikku-Huopalahdesta

Viesti Kirjoittaja Tyyris Tyllerö » 02.06.2012, 21:49

Kun osaomistusasunnon pyyntihinta (10%) on 113000 euroa, asunnon kokonaishinta (100%) tulisi olemaan 1130000€ eli yli miljoonan. Tämän "pienen alkusijoituksen" lisäksi maksetaan vielä osaomistusasunnosta vuokraa.... Kovan rahan asunnot vaikuttavat tähän verrattuna todellakin huomattavasti edullisemmilta ja turvallisemmilta asunto- ja sijoituskohteilta.

Myydään

Vs: Myydään osaomistusasunto Pikku-Huopalahdesta

Viesti Kirjoittaja Myydään » 04.06.2012, 15:50

Osaomistusasunnon pyyntihinta on lähellä asunnon todellista myyntihintaa (eli se mikä se olisi tänä vuonna). Tuon 90% hinta (62 000e) on määritetty vuonna 1996/97. Asuntojen hinnat ovat kuitenkin tänä päivän jotain aivan muuta kuin vuonna 1997. Asunnon pyyntihinta on realistinen alueen markkinahintoihin nähden. Pyyntihinnassa on huomioitu itse maksetut korot vuokra-ajalta ja huomioitu myös tulevat korot.

Kovan rahan asunnot maksavat arviolta noin 250 000e, eroa tähän asuntoon on jopa 75 000 euroa. Vaikka tähänkin laskisi jäljellä olevan 4 vuoden vuokra-ajan (jonka jälkeen asunnosta lunastetaan loppuosuus), niin siltikin asunnon pyyntihinta on alempi kuin mitä kovan rahan asunnosta maksettaisiin.

Tyyris Tyllerö

Vs: Myydään osaomistusasunto Pikku-Huopalahdesta

Viesti Kirjoittaja Tyyris Tyllerö » 05.06.2012, 16:36

Osaomistusasunnon pyyntihinta on lähellä asunnon todellista myyntihintaa (eli se mikä se olisi tänä vuonna).
- Osaomistusasunnon todellinen hinta on se, mikä osaomistusasunnon todellinen hinta on (=10% hinta, joka siirtyy uudelle omistajalle, tässä tapauksessa n. 8000 euroa ja 90% hinta, mikä maksetaan, kun osaomistuskausi päättyy ja asunto lunastetaan kokonaan omaksi, tässä tapauksessa 62 000 euroa vuonna 2016). Pyytää voi toki, mitä haluaa. Pikku-Huopalahden alueella on Hitas-hintarajoitettuja asuntoja ja kovan rahan asuntoja, joiden hinnat ovat tuota luokkaa. Osaomistusasunto ei kuitenkaan muutu ei-osaomistusasunnoksi siten, että siitä pyytää Hitas- asunnon tai kovan rahan asunnon hinnan. Siitä maksetaan yhtiövastikkeen lisäksi vuokraa talon rakennuttaneelle yhtiölle.

Pyyntihinnassa on huomioitu itse maksetut korot vuokra-ajalta ja huomioitu myös tulevat korot.
- Jos tuota 8000 euron omistusosuutta on rahoitettu asuntolainalla, toki siitä on maksettu normaalit lainakorot. Mitä muita korkoja on huomioitu?

Kovan rahan asunnot maksavat arviolta noin 250 000e, eroa tähän asuntoon on jopa 75 000 euroa. Vaikka tähänkin laskisi jäljellä olevan 4 vuoden vuokra-ajan (jonka jälkeen asunnosta lunastetaan loppuosuus), niin siltikin asunnon pyyntihinta on alempi kuin mitä kovan rahan asunnosta maksettaisiin.
- Pyytää toki saa! Osaomistusasunnon ostajia kuitenkin rajoitetaan tulo- tai varallisuusrajoin. Miksiköhän? Ehkä sen takia, että asunnoilla ei keinoteltaisi, vaan että ne menisivät niille, jotka niitä tarvitsevat. Osaomistusasuntoja on rahoitettu valtion verorahoin tuetusti, siksi niiden hinta on edullinen. Veronmaksajat ovat siis maksaneet osan asunnoista, jotta ne myytäisiin edullisesti vähävaraisille ja/tai –tuloisille. Nyt kuitenkin jotkut osaomistusasuntojen omistajat ovat ajatelleet, että tämä tuki onkin tarkoitettu heidän omaan kukkaroonsa. Miksi myydä halvalla, vaikka itse on halvalla saanut, kun ympärillä myydään muita asuntoja kalliilla? Onhan se niin väärin. Myyjän kannalta ongelma lienee se, mistä löytää sellainen ”köyhä”, varaton ja tuloton, jolla olisi silti takataskussa yli 100000 euroa ylimääräistä. Osaomistusasuntoa kun ei voi käyttää pankkilainan takuunakaan enemmästä kuin sen todellisesta arvosta. Ja todellinen arvo on edelleenkin vain sen verran kuin osaomistusasuntohinnassa on määritelty. Neljän vuoden vuokra-ajan jälkeen ja asunnon loppu-osan omaksi lunastamisen jälkeen osaomistusasunnon hinta ei ”hypähdä” alueen Hitas-asuntojen tai kovan rahan asuntojen tasolle. Myyntihintaan lasketaan samalla lailla indeksi-korotukset kuin muihinkin Hitas-asuntoihin ja asunnon lähtöhinta on edelleen tuo osaomistusasunnon todellinen hinta.

Korjauksia

Vs: Myydään osaomistusasunto Pikku-Huopalahdesta

Viesti Kirjoittaja Korjauksia » 12.06.2012, 09:25

Korjataan muutama asia. Osaomistusasunnossa on rajoitteita, mutta niihin kannattaa perehtyä ennenkuin luettelee virheellisiä asioita.

((Osaomistusasunnon ostajia kuitenkin rajoitetaan tulo- tai varallisuusrajoin. Miksiköhän?))

-Väärin. Suosittelen perehtymistä rajoituksiin. [u]Tulorajoja ei sovelleta kyseisiin asuntoihin tänä päivänä.[/u]

((Jos tuota 8000 euron omistusosuutta on rahoitettu asuntolainalla, toki siitä on maksettu normaalit lainakorot. Mitä muita korkoja on huomioitu?))))

-Suosittelen perehtymistä asunnon kuukausimaksuihin.

((((Neljän vuoden vuokra-ajan jälkeen ja asunnon loppu-osan omaksi lunastamisen jälkeen osaomistusasunnon hinta ei ”hypähdä” alueen Hitas-asuntojen tai kovan rahan asuntojen tasolle. Myyntihintaan lasketaan samalla lailla indeksi-korotukset kuin muihinkin Hitas-asuntoihin ja asunnon lähtöhinta on edelleen tuo osaomistusasunnon todellinen hinta.)))

-Väärin ja oikein. Asunto muuttuu vuonna 2016 osaomistusasunnosta omistusasunnoksi. Tällöin asunnon hinta lasketaan valmistumishetken indeksillä ja myyntihetken indeksillä (ja asunnon alkuperäisellä myyntihinnalla joka on lyöty lukkoon 1996/97). Eli tällöin asunnon hinta on muiden alueen HITAS-asuntojen hintojen tasolla.

Tyyris Tyllerö

Vs: Myydään osaomistusasunto Pikku-Huopalahdesta

Viesti Kirjoittaja Tyyris Tyllerö » 12.06.2012, 22:55

(Tulorajoja ei sovelleta kyseisiin asuntoihin tänä päivänä.)
[u]Varallisuusrajat ovat edelleen. Miten myyjä kuvittelee kenenkään ostajan ilman varallisuutta pystyvän maksamaan yli 100000 ”ilmasta”, vaikka jostakin syystä haluaisikin sen tehdä? Pankkilainaa tälle ”ilma-asunnolle” ei saa, koska mitään vakuuksia ei ole. [/u]

(-Suosittelen perehtymistä asunnon kuukausimaksuihin.)
[u]Osaomistusasunnon kuukausimaksut ovat yhtiövastike ja vuokra. Asunnosta on ostettu vain 10% ja lopusta 90% asuntoa maksetaan vuokraa, jolla katetaan normaalit yhtiön hoitoon (isännöinti, talonmies, jätehuolto) liittyvät kulut sekä asunnon rakentamiseen otettuja lainanhoitokuluja. Vuokrakulut ovat erittäin kohtuulliset verrattuna markkinahintaiseen vuokratasoon. Osaomistusasunnosta maksettavilla kuukausimaksuilla ei vuokraisi markkinahintaista vuokra-asuntoa. Asunnon edullisuus johtuu korkotuesta, joka on maksettu veronmaksajien kukkarosta. Pitäisikö 10% (=8000 euron) omistusosuuden jälkeen loppuosaa asunnosta saada asua täysin ilmaiseksi? [/u]

(Asunto muuttuu vuonna 2016 osaomistusasunnosta omistusasunnoksi. Tällöin asunnon hinta lasketaan valmistumishetken indeksillä ja myyntihetken indeksillä (ja asunnon alkuperäisellä myyntihinnalla joka on lyöty lukkoon 1996/97). Eli tällöin asunnon hinta on muiden alueen HITAS-asuntojen hintojen tasolla.)

[u]Väärin. Asunto ei muutu omistusasunnoksi, vaan HITAS-omistusaunnoksi, jonka myyntihintaa rajoitetaan HITAS-myyntiehdoin ja jonka lähtöhinta/ arvo on alhaisempi kuin alueen muilla HITAS-asunnoilla. Sille lasketaan aivan samat indeksikorotukset kuin muillekin HITAS-asunnoille. Kun entisen osaomistusasunnon alkuperäinen hinta on selvästi alhaisempi kuin alueen muiden HITAS-asuntojen ja indeksikorotukset ovat kuitenkin aivan samat, korotukset eivät tasoita asuntojen välistä hintaeroa – ero muihin asuntoihin säilyy samana. [/u]

Tommi

Vs: Myydään osaomistusasunto Pikku-Huopalahdesta

Viesti Kirjoittaja Tommi » 10.07.2012, 08:43

Hei!

Voisitko ystävällisesti laittaa lisätietoja mailiini, Tommi_varli@windoslive.com, mikäli asuntoa ei ole vielä myyty. Olisin erittäin kiinnostunut.

Tommi

tommi

Vs: Myydään osaomistusasunto Pikku-Huopalahdesta

Viesti Kirjoittaja tommi » 10.07.2012, 08:44

Korjaan yllä olevaa viestiä hiukan, elikkä loppuosa on windowslive.com.

Tommi

Eero

Vs: Myydään osaomistusasunto Pikku-Huopalahdesta

Viesti Kirjoittaja Eero » 15.08.2012, 22:40

Terve.

Mikäli asunto on vielä myynnissä; laitatko lisätietoa:
eero.kaikkonen@lanwan.fi

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Pikku Huopalahti”