HSL:n bussilinjoja 42 ja 43 muutetaan ?

Alueen säännöt
Kannelmäen ja Kaarelan sivut: kaupunginosat.net/kannelmaki
Aktiivi

Vs: HSL:n bussilinjoja 42 ja 43 muutetaan ?

Viesti Kirjoittaja Aktiivi » 11.01.2012, 16:00

Hei! Tästä näkee oikeasti, että asioihin on mahdollista vaikuttaa olemalla "hereillä", silmät ja korvat auki sekä esittää asiansa asiallisesti! Olemalla aktiivinen!
Oikein aktiivista kevättä kaikille!

Hakuninmaalta

Vs: HSL:n bussilinjoja 42 ja 43 muutetaan ?

Viesti Kirjoittaja Hakuninmaalta » 15.01.2012, 00:56

Niin käytännössä matka-aika keskustaan pitenee Hakuninmaalta, jos linjoja muutetaan. Ennen on päässyt suht sujuvasti 42 linjalla, mutta jos muutos toteutuu on kävelymatka linjan pysäkille paljon pidempi, ja joutuu joko kävelemään ensin pidempään linjalle 42 tai ottamaan linjan 43. Eli aika käytännössä pidentyisi nykyisesti. Ei kiva!

Kimmo Rönkä

Vs: HSL:n bussilinjoja 42 ja 43 muutetaan ?

Viesti Kirjoittaja Kimmo Rönkä » 20.01.2012, 11:05

Yritän kerätä faktaa aiheesta. Muistatteko pitempään alueella asuneet, milloin 42 alkoi kulkea nykyisellä reitillään - mikä oli reittitiheys 1980-luvulla ja 1990-luvulla?

Nyt tehdyssä muutoksessa 43 niputetaan Haagan alueen muutoksiin ja 42 niputetaan Töölön/Kampin reitin muutoksiin - tämä lisää toki niillä alueilla linjatiheyttä mutta vähentää reitin latva-alueilla - eli Kannelmäessä.

Heikki Kolehmainen

Vs: HSL:n bussilinjoja 42 ja 43 muutetaan ?

Viesti Kirjoittaja Heikki Kolehmainen » 23.01.2012, 10:55

Pidän muutosehdotuksia hyvinä. Molemmat reitit nopeutuvat, mutta saadaan parempi kokonaispeitto. Aina, kun tehdään päätöksi, tuntuu siltä, että yhteen suuntaan kumarretaan ja toiseen pyllistetään. Meillä on nykyaikaiset "kylän viisaat tai vanhat" eli edustuksellinen demokratia ja toimiva oikeusvaltio - suoraan kansalaisdemokratiaan ei allekirjoittaneella ole halua eikä Suomella varaa.

Kimmo Rönkä

Vs: HSL:n bussilinjoja 42 ja 43 muutetaan ?

Viesti Kirjoittaja Kimmo Rönkä » 24.01.2012, 01:18

Jokainen näkee asian tietenkin omasta näkökulmastaan. Minun ja lähiyhteisöni liikkumispalveluja heikennetään jo toisena vuonna peräkkäin eikä HSL reagoi esittämiimme perusteluihin mitenkään. Jos uudet järjestelyt tuovat pitempiä kävelymatkoja sekä pidentävät käyttäjän kokonaismatka-aikaa ja lisäksi vievät perinteisen päätepysäkin (Elielin aukio) - pitäisikö tyytyä edustuksellisen demokratian kykyyn huolehtia tämän nurkkakunnan asioista.

Minusta Kannelmäki ansaitsee paremman ja asiakaslähtöisemmän kohtelun sekä paremmat joukkoliikenteen palvelut - siksi kansalaisdemokratia ja siksi tätäkin verkkosivua käytetään.

Kalannintien alkupäästä

Vs: HSL:n bussilinjoja 42 ja 43 muutetaan ?

Viesti Kirjoittaja Kalannintien alkupäästä » 24.01.2012, 22:23

Tämä kääntyi Kimmo Röngän etusivun uutistiedolla selätysvoitoksi, tai kaupunginosiemme asukkaiden osalta -häviöksi, jos osapuolia alkujaankaan oli yhtä päättäjäelintä enempää. Kiitokseksi kai pitäisi sanoa HSL:n suuntaan, että onneksi ihmisiä on kuultu. Kun pöly pettyneessä mielessä alkaa laskeutua, voi alkaa hyväksymään sisäisesti 'ehdotetun' linjastomuutoksen. Tulevia reittejä tutkiessani huomioin seuraavaa: miksei linjaa 43 voi suoristaa kulkemaan Kanneltieltä tultaessa suoraan Soittajantielle ja päinvastoin, kiertämättä Vanhaistentien reitin luomaa hevosenkenkää? Näin: [img]http://imageshack.us/photo/my-images/16/linjat4243.png/[/img]
Johan linja 42 kiertää kokonaisuudessaan tämän reitin ja tulevaisuuden linjastosuunnitelmassa suoraan Kaarelantielle kääntyminen pienentää vain välillisesti 'kengän kokoa'. Kun ajattelee koko pätkää Kaarelantien risteyksestä Kanneltielle, voisi kuvitella että reittien kuljettajille olisi pelkästään helpotus jättää tämä henkilöautojen molemmin puolin valtaama tieosuus ajamatta. Miltäpä kuulostaa? Varmastikaan ei kenenkään kannelmäkeläisen matka pysäkille merkittävästi kasvaisi, onhan saatavilla jo entisestään nopeutuva 42, joka ei kuulemma kuitenkaan aivan niin erityisen nopea ole kuin 'vanhoina hyvinä aikoina', sekä nopein vaihtoehto, juna. Mihin voin jakaa HSL:än suuntaan palautteeni suoraan linjastomuutoksen päättäjä-osapuolille, nyt kun mielipiteiden palautusaika on umpeutunut, eikä asiakaspalvelu oletettavasti enää ohjaa tietoa eteenpäin tarvittaville tahoille?

Tule keskustelemaan 8.2. klo 9!

Vs: HSL:n bussilinjoja 42 ja 43 muutetaan ?

Viesti Kirjoittaja Tule keskustelemaan 8.2. klo 9! » 01.02.2012, 14:20

HSL:n joukkoliikennesuunnittelija Jussi Saarinen on tavattavissa keskiviikkona 8.2.2012 klo 9 Kanneltalon kahvilassa.
Tule keskustelemaan alueemme bussiyhteyksistä, olet tervetullut paikalle!

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Kannelmäki-Kaarela”