Melumittarilla napataan viritetyt mopot!

Alueen säännöt
Kannelmäen ja Kaarelan sivut: kaupunginosat.net/kannelmaki
Kiitos poliisi!

Melumittarilla napataan viritetyt mopot!

Viesti Kirjoittaja Kiitos poliisi! » 12.06.2012, 09:42

Helsingissä liikkuva poliisi on saanut käyttöönsä desibelimittarin.

Sillä pyritään puuttumaan esimerkiksi viritettyjen mopojen aiheuttamaan meluun. Desibelimittari oli käytössä ensimmäistä kertaa viikonloppuna.
Kaksi moottoripyöräilijää sai sakkoja, heiltä irrotettiin kilvet ja kulkuneuvot määrättiin muutoskatsastukseen desibelirajojen rikkomisesta.

Komisario Dennis Pasterstein kertoo, että melumittari tulee nyt jatkuvaan käyttöön. Helsingissä ei ole aiemmin valvottu melua valvontalaitteilla, vaikka melurajat tulivat voimaan jo vuoden 2010 alussa.

Moottoriajoneuvojen desibelirajat ovat ajoneuvokohtaisia. Ne löytyvät tyyppihyväksyntäkilvestä tai selviävät käyttöönottovuoden perusteella.

Pasterstein muistuttaa, että jos pakoputki vaihdetaan, on ajoneuvo muutoskatsastettava.

Yle Uutiset, 11.6.2012
Susanna Siironen

Mainio asia

Vs: Melumittarilla napataan viritetyt mopot!

Viesti Kirjoittaja Mainio asia » 12.06.2012, 14:25

Tämä on uusi ja hyvä edistysaskel poliisin toiminnassa. Nyt tarvitaan vielä alueemme asukkailta kansalaisaktiivisuutta, että poliisi saa tiedon häiritsevistä mopoilijoista.

KAAHAAJAT KIINNI

Vs: Melumittarilla napataan viritetyt mopot!

Viesti Kirjoittaja KAAHAAJAT KIINNI » 14.06.2012, 13:10

Jouhipolulla ajaa luvatta 2-3 mopoa melko säännöllisesti. Tänään torstaina 14.6. kello 13 Jouhipolun läpi Kanneltielle kaahasi järjetöntä vauhtia teinipoika, jolla musta takki ja musta kypärä. Jos joku ehtisi nähdä vielä vakuutuskilven numeron, voisi tämän kaaharin ilmoittaa poliisille. Jouhipolulla on moottoriajoneuvoilla ajo kielletty lukkun ottamatta huoltoajoa, ja aluenopeusrajoitus 30 km/t. Tiedoksi kaaharille.

TAAS KILVETÖN MOPO

Vs: Melumittarilla napataan viritetyt mopot!

Viesti Kirjoittaja TAAS KILVETÖN MOPO » 26.06.2012, 20:17

Näiltä tuntomerkkejä vastaava mopopoika ajoi vastoin liikennemerkkejä läpi Jouhipolun ja sillan yli Malminkartanoon kovalla nopeudella tiistai-iltana 26. kesäkuuta. Mopossa ei ollut vakuutuskilpeä. Ilmoitus poliisille lähti saman tien.

MOPOILIJOIDEN TIETÄMYS?

Vs: Melumittarilla napataan viritetyt mopot!

Viesti Kirjoittaja MOPOILIJOIDEN TIETÄMYS? » 05.07.2012, 22:28

Millä tiedoilla ja taidoilla mopokortin ja ajo-oikeuden nykyisin saa? Ainakin Kannelmäessä näyttää siltä, että mopoilijat vähät välittävät liikennesäännöistä ja -merkeistä. Missä mättää? Ei kaikkea voi sälyttää nuorten mopoilijoiden vanhemmille. Kyllä kai ajo-opetukseenkin pitäisi sisältyä melkoinen annos asennekasvatusta.

MOPOILIJOIDEN ASENNE

Vs: Melumittarilla napataan viritetyt mopot!

Viesti Kirjoittaja MOPOILIJOIDEN ASENNE » 14.07.2012, 18:19

Niinpä. Asennekasvatus olisi enemmän kuin paikallaan.

AKTIIVIT HOI!

Vs: Melumittarilla napataan viritetyt mopot!

Viesti Kirjoittaja AKTIIVIT HOI! » 14.07.2012, 18:22

Kannelmäessä on ollut kiitettävästi aktiiveja, mm. koulutien turvaajina. Nyt olisi taas aika aktivoitua: Mätäjoen varren hiekkateillä kaahailee luvatta mopoja, jotka vaarantavat ulkoilijoiden turvallisuuden ja lisäksi jauhavat tahallaan pilalle hiekkatiet.

VANHEMMAT HOI!

Vs: Melumittarilla napataan viritetyt mopot!

Viesti Kirjoittaja VANHEMMAT HOI! » 14.08.2012, 15:39

Kun koulu alkoi, alkoi samalla mopojen pärinä asuinalueilla ja mopoille kuulumattomilla reiteillä Kannelmäessä. Vanhempien vastuulla on - koskapa ovat ajokin sallineet - valvoa miten ja missä lapsensa mopoa käyttävät. Olisi fiksua ottaa huomioon asukkaiden viihtyvyys ja pysyä sallituilla ajoteillä

Kiitoksia jälleen poliisille!

Vs: Melumittarilla napataan viritetyt mopot!

Viesti Kirjoittaja Kiitoksia jälleen poliisille! » 14.08.2012, 21:35

Alkuviikosta nähty jo pariakin mopoa testattavan Kannelmäessä poliisin toimesta. Valvonta toimii - kiitokset!
Vielä, kun nuo turhat päristelyt ja tyhmänrohkeat kaaharit saataisiin tosiaan kuriin mopoilijoiden omien vanhempien toimesta, niin hyvä juttu!
Harmi, että pienehkö osa pilaa jutun, joka toisille lienee ihan tarpeellinenkin, jos harrastaa pidemmän matkan päässä tai käy töissä mopokyydillä. Aina pitää muistaa ottaa toiset huomioon liikenteessä.

MOPOT VAKAVA ONGELMA

Vs: Melumittarilla napataan viritetyt mopot!

Viesti Kirjoittaja MOPOT VAKAVA ONGELMA » 15.08.2012, 16:34

Kun mopo pitää saada, minkälainen tahansa ja millä tieto-taidolla tahansa, käy niin kuin tänään Kannelmäen Prisman edessä: mopon käynti pätkii, ei kulje kunnolla, ajaja potkii, hermostuu ja siirtyy ajamaan jalkakäytävälle - kun ei uskalla hunokuntoisella ajokilla ajoradalle. Sitten jalankulkijat väistelevät hoippuilevaa mopoa! Jotenkin mopon saamista ja etenkin ajo-oikeuden saamista pitää rajoittaa ja valvoa hyvin nopeasti ennen kuin sattuu vakavia onnettomuuksia.

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Kannelmäki-Kaarela”