Metsiemme siisteydestä

Alueen säännöt
Myllypuron sivut: kaupunginosat.net/myllypuro
Ulkoilija

Metsiemme siisteydestä

Viesti Kirjoittaja Ulkoilija » 19.04.2007, 17:11

Kevään taas koittaessa tulee kiinnitettyä enemmän huomiota ympäristöönsä. Erityisesti tänä keväänä olen huomioinut Myllypuron metsien tilan. Käveltäessä Myllynsiipeä alaspäin kohti koulurakennusta ja siitä eteenpäin pururataa löytyy monta ihmeteltävää. Pururadan molemmin puolin olevassa metsässä on paljon risuja, puista pudonneita oksia maassa, kaatuneita puunrunkoja pitkin poikin. Lisäksi metsää rumentavat kuivan kesän aikana pystyyn kuolleet kuuset. Ne pilaavat harittavilla, kuolleilla oksillaan koko metsän ilmeen. Ihmettelen vaan, eikö kukaan esim. Myllypuro-seurasta ole kiinnittänyt huomiota tähän aluettamme rumentavaan epäkohtaan ja eikö jo olisi aika siivota Myllypuron metsät kuolleilta puilta ja muulta puuroskalta ilmoittamalla asiasta eteenpäin niitä hoitaville tahoille?

Marita Manninen, Myllypuro-seuran pj.

Re: Metsiemme siisteydestä

Viesti Kirjoittaja Marita Manninen, Myllypuro-seuran pj. » 20.04.2007, 10:10

Kiitos viestistäsi! En itse ole liikkunut sielläpäin, joten asia on jäänyt huomioimatta. Asia viedään eteenpäin ja toivotaan että siivous hoituu kaupungin kautta. Nythän on myös yleiset siivoustalkoot, eli ketkä tahansa asiasta kiinnostuneet voivat tilata "täti vihreältä" siivoustarvikkeet lavoineen ja innostaa muitakin talkoisiin.

Aurinkoista kesän odotusta!

Ulkoilija

Re[2]: Metsiemme siisteydestä

Viesti Kirjoittaja Ulkoilija » 20.04.2007, 15:31

Hienoa, että otit näin ripeästi asian omaksesi. Nämä meneillään olevat siivoustalkoot ovat hyvä asia ja roskien osalta metsät näyttävätkin nyt siistimmiltä. Sen sijaan juuri nämä suuret roskat, kuten isokokoiset risut ja puun oksat, sekä pystyyn kuolleet kuuset rumentavat metsän. Toivon, että kaupunki käy kaatamassa ja korjaamassa metsää rumentavat puut vaikka jo tänä kesänä pururadan varrelta. Kiitos sinulle ja iloista kevään jatkoa!

Hallitusti hoitamatta?

Re: Metsiemme siisteydestä

Viesti Kirjoittaja Hallitusti hoitamatta? » 22.04.2007, 18:55

Kaupunki (HKR) kirjoittaa nettisivuillaan metsien hoidon periaatteista seuraavasti:

Metsien hoito

Metsien ja muiden luonnonalueiden hoito perustuu alueellisiin luonnonhoitosuunnitelmiin. Toimenpiteisiin ryhdyttäessä jokaisella metsäalueella on voimassa oleva luonnonhoitosuunnitelma, joka on laadittu vuorovaikutuksessa asukkaiden ja muiden sidosryhmien kanssa.

Helsingin kaupungin omistamille metsille ei ole asetettu puuntuotannollisia tavoitteita, vaan metsiä hoidetaan asukkaiden virkistyskäyttöä ja ulkoilua varten. Eri ihmiset arvostavat erilaista virkistysympäristöä, minkä vuoksi metsien hoidolla ja hallitulla hoitamattomuudella luodaan vaihtelevia ja monipuolisia virkistysalueita pienipiirteisesti hoidetuista alueista luonnontilaisiin aarnialueisiin.

Hoidon piirissä olevien alueiden lisäksi Helsingin kaupunki omistaa laajoja alueita, jotka ovat hoidon ulkopuolella tai joita hoidetaan puhtaasti luonnon ehdoilla. Lisäksi hoidettujen alueiden lomaan jätetään aina myös hoitamattomia ja luonnontilaisia kohteita. Näillä alueilla korostetaan luonnonsuojelullisia arvoja ja luonnon monimuotoisuutta.

Tuo toinen kappale kertoo sen periaatteen kuinka kaupunkimetsät hoidetaan, siis hoidolla ja hallitulla hoitamattomuudella!

sottasta on

Vs:Metsiemme siisteydestä

Viesti Kirjoittaja sottasta on » 02.01.2010, 15:57

ihan kauheeta!

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Myllypuro”