kaadetut puut Myllypurossa

Alueen säännöt
Myllypuron sivut: kaupunginosat.net/myllypuro
ulkoilija

kaadetut puut Myllypurossa

Viesti Kirjoittaja ulkoilija » 11.10.2007, 15:04

Hei

Onko kenelläkään tietoa siitä, koska kaupunki mahdollisesti noutaa kaatamansa puut eripuolilta Myllypuroa. Bussireitin varrella, varsinkin omakotialueen puolella, on siellä täällä kaadettu puita, erityisesti koivuja. Tästä on jo aikaa kohtalaisesti - seuraako omakotiyhdistys tai MP seura asia mitenkään? Saammekko ihailla näitä puukasoja kunnes ne lahoavat pois?

Tanhualainen

Re: kaadetut puut Myllypurossa

Viesti Kirjoittaja Tanhualainen » 03.11.2007, 21:08

Metsänhoito töitä tehdään aluellamme tälläkin etkellä,mistä Suuri kiitos,itse katson ihan mielelläni siistityvää asuinaluettamme,kyllä ne puut varmasti jossakin váiheessa viedään poiskin.Nauttikaa upeasta omasta alueestamme ja kiittäkää,ei aina moitita mikä on huonosti,sillä niin paljon hyvää löytyy kun katsoo.

hitaita on herrojen kiireet

Re[2]: kaadetut puut Myllypurossa

Viesti Kirjoittaja hitaita on herrojen kiireet » 06.11.2007, 16:16

Tere!

Jos joskus kiireltäs ehdit, kurvaapa tuosta omakotialueelta tuonne Kurkimäen/Kivikon suuntaan...mene siitä Kehä 1:n alta kävelytunnelista ja jo niissä pienissä metsäalueissa on menneiltä vuosilta uskomattoman paljon pätkittyjä tukkeja makaamassa maassa - osa on pinottukin. Ovat olleet siellä jo muutaman vuoden..

Kyllä varmaan joskus pois viedään - lahoaa varmaan ennnen! Ei tainut tulla mieleesi, että sinunkin verorahoilla tätä hölmöilyä rahoitetaan.

Yhdyn ulkoilijan ajatukseen, että olisi varsin kohtuullista hoitaa asia päätökseen - siellä ne puut makaavat eikä ole mittän tietoa pois viennistä. Siisiksi sitä ei voi kyllä kehua!!

Lenkkeilijä

Vs:kaadetut puut Myllypurossa

Viesti Kirjoittaja Lenkkeilijä » 19.11.2007, 12:35

Miksi et ole esittänyt kysymystä suoraan Rakennusvirastolle,sieltä saisi vastuksen varmaankin helpommin kuin tältä palstalta. Valitettavan harva aluemme asukas on ilmeisesti \"eksynyt\"tälle palstalle.

http://www.hel.fi/wps/portal/Rakennusvi ... ueet/Hoito

Markku Hämäläinen

Vs:kaadetut puut Myllypurossa

Viesti Kirjoittaja Markku Hämäläinen » 03.12.2007, 20:54

Lue Rakennusvirastolta saamani selvitys Myllypuron alueen luonnonhoitotöistä syksyn aikana kohdasta -Uutisia-. Siinä on kerrottu mitä Myllypuron alueella tapahtuu ao.asian tiimoilta.

Terveisin
Markku Hämäläinen
sivuston ylläpitäjä
makehamalainen@gmail.com

Tanhualta

Vs:kaadetut puut Myllypurossa

Viesti Kirjoittaja Tanhualta » 13.12.2007, 16:11

Hienosti tehty.Kiitos

ulkoilija

Vs:kaadetut puut Myllypurossa

Viesti Kirjoittaja ulkoilija » 28.12.2007, 16:17

Kiitos!

Lahopuu maastossa ekologisempaa

Vs:kaadetut puut Myllypurossa

Viesti Kirjoittaja Lahopuu maastossa ekologisempaa » 07.08.2008, 20:38

Kun maastossa on tuulenkaatoja tai muuten vanhoja puita kaatuneina, ja kun ne eivät ole suoraan kulkureitillä eli eivät minkäänlainen turvallisuusuhka, niin silloin on kaikkein ekologisinta jättää puut maatumaan, nimittäin ne rikastavat maaperää ja niissä viihtyy ympäristön monimuotoisuutta ja lajirunsautta tukemassa monia pieneliöitä, mikrobeja hyönteisiä ym.

Usein metsäkäsitys on \'katsojan silmässä\': talousmetsämäisen yksilajinen puusto tai puistomainen maisema tuppaa olemaan monelle ensiajatuksella se kaunein, mutta ajatelkaapa, kuinka upeita ovat vanhat puut, oikean metsän tuntu myös kaupungissa? Asukastutkimusten perusteella on havaittu, että juuri monipuolinen, mahdollisimman luonnonmukainen metsä sykähdyttää kulkijaa ja kaupunkeihin toivotaan lisää metsähappikeitaita jatkossakin.

Sitäpaitsi, luonnonsuojelijat ja biologit ja metsäntutkimuksen asiantuntijat, mm. professorit ja tutkijat asiantuntemuksineen ovat valistanet, että metsä todellakin itse uudistuu parhaiten juuri monimuotoisena, silloin lajit suojelevat tosiaan ja taataan paremmin metsien vastustuskykykin saasteille jne. Mukava kirja aiheesta on Erkki Lähteen \'Metsää puilta\',jota
suosittelen (lähde)kirjallisuutena, ainakin itselleni se valaisi monta asiaa.

Kun ei tuijota vain pintaa, vaan näkee metsän elävänä organismina ja biotooppina, sen kauneusarvojen lisäksi, oppii näkemään syvemmälle suojelutarpeisiin ja vaalimaan kaupunkiluontoakin.
Myllypurossa on yksi Helsingin hienoimmista metsistä, sitä kannattaa suojella.

Olen ehdottanut useissa eri yhteyksissä virallisen kaupunkimetsän perustamista alueelle, niin että puukylän kaltaiset liian massiiviset rakennushankkeet eivät tuhoaisi kaunista metsäämme. Valitin asemakaavasta korkeimpaan hallinto-oikeuteen, missä edelleen käsiteltävänä ylimääräinen muutoksenhakuni.

Olisi todella hienoa, jos Myllypuron metsä saataisiin myös Helsingin kaupungin luonnonsuojeluohjelmiin, mitä on parhaillaan tekeillä ympäristökeskuksessa.Nythän alueita kartoitetaan ja asukkaat voivat ehdottaa suojelun piiriin alueita.Yhteyttä voi ottaa Helsingin ympäristökeskukseen.

Kun puut ovat vielä pystyssä, voimme pohtia vaihtoehtoja. Jos ne kaadetaan, on liian myöhäistä. Metsää ei saada enää koskaan takaisin
ja pääsee tapahtuimaan kauhea ympäristövahinko.
Se tulee estää.

Myllypuron metsän puolesta!

Tuuli Luukas
asukas metsän reunalta taiteilijakylästä / kuvataiteilija,
Myllypuro,Helsinki

halki-pokkki ja pinoon vaan

Vs:kaadetut puut Myllypurossa

Viesti Kirjoittaja halki-pokkki ja pinoon vaan » 02.01.2010, 15:48

halki-poikki ja pinoon vaan

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Myllypuro”