Luvaton mopoilu häiritsee

Alueen säännöt
Myllypuron sivut: kaupunginosat.net/myllypuro
Pyöräilijä

Luvaton mopoilu häiritsee

Viesti Kirjoittaja Pyöräilijä » 03.05.2008, 17:55

Tällä pasltalla on aikaisemminkin kiinnitetty huomiota viime aikoina yleistyneen häiriötekijään: nuoret kaverit ajelevat surutta mopoilla pitkin Myllynsiipeä ja Orpaanporrasta, kun eivät viitsi kiertää laillisten reittien kautta.

Kuvaan kuuluu vielä se, että vauhtia on melkoisesti. Sillä yritetään mitä ilmeisemmin pelotella pois sormea heristävät kävelyteiden käyttäjät.

Poliisi tuntuu olevan voimaton tämän ilmiön edessä. On turha kuvitella, että mustamaijalla näitä viritetyillä mopoilla ajavia saataisiinkaan kiinni. Lähipoliisilla pitäisi olla eri vehkeet.

Asiaan tulee kuitenkin puuttua ja määrätietoisesti. Poliisin kanssa käymissäni keskusteluissa tuli esille, että he toivovat asianomaiseten mopoilijoiden rekisteritunnusten ylösottoa ja ilmoitusta heille.

Toivonkin, että myllypurolaiset ryhdistäytyvät tässä asiassa. Häiritsevät mopilijat kannattaa surutta pysäyttää ja samalla ottaa rekkarit ylös. En usko, että tähän ilmiöön muuten saadaan järjestystä.

Mikäli varhaista puuttumista ei tapahdu, on vaarana, että Myllypuron keskustan rauhallinen ja liikenteeltä suljettu ilme menetetään.

Mielestäni myös tälle keskustelusivustolle voisi laittaa näkyviin mopojen tunnusmerkkejä ja rekisterinumeroita, kun satutte saamaan niitä selville.

Myllikän Stadilainen

Vs:Luvaton mopoilu häiritsee

Viesti Kirjoittaja Myllikän Stadilainen » 15.06.2008, 22:50

Mitenkään mopoilijoita puolustelematta, mopoilla saa pääsääntöisesti ajaa kaikilla niillä väylillä joilla pyöräily on sallittu. Se kuinka mopot pyöräteillä käyttäytyy, on sitten poliisin asia. Enkä suosittele kenellekään tällaisissa asioissa poliisin roolin ottamista.

myllypurolainen minäkin

Vs:Luvaton mopoilu häiritsee

Viesti Kirjoittaja myllypurolainen minäkin » 02.07.2008, 09:05

Katsoin Finlexistä, mitä pyörätiestä sanotaan (sininen pyörätiemerkki ei kopioitunut):

422. «Pyörätie»

Merkki 422

Merkillä osoitetaan ajoradasta rakenteellisesti erotettua taikka erillistä pyörätietä, jota polkupyöräilijän on käytettävä ajaessaan asianomaiseen suuntaan. Muut ajoneuvot eivät saa käyttää merkillä osoitettua pyörätietä. Mopolla ajo pyörätiellä on kuitenkin sallittu, jos se osoitetaan tekstillisellä lisäkilvellä \"\"Sallittu mopoille\"\". Jos «pyörätie» on vain tien vasemmalla puolella ja ajoradan oikealla puolella olevan pientareen tai ajoradan oikean reunan käyttö on kulkureitin tai muun vastaavan syyn vuoksi turvallisempaa, polkupyöräilijä saa lyhyellä matkalla käyttää piennarta tai ajoradan oikeaa reunaa. Pyörätiellä ajettaessa on soveltuvin osin noudatettava, mitä tieliikennelaissa säädetään ajoradalla ajamisesta. (7.5.1997/415)

Joten kyllä ainakin Orpaanportaalla ja Mylynsiivellä mopoilevat rikkovat lakia. Samoin muillakin väylillä, joilla on moottoriajoneuvolla ajo kielletty. Eilen illalla klo 22.20 ajoi mopo OF 207 Hallainvuorentien suuntaisella väylällä, eikä mitenkään hiljaa.

Harakkamyllyltä

Vs:Luvaton mopoilu häiritsee

Viesti Kirjoittaja Harakkamyllyltä » 02.07.2008, 23:47

[b]Myllikän Stadilainen kirjoitti:[/b]
[quote]Mitenkään mopoilijoita puolustelematta, mopoilla saa pääsääntöisesti ajaa kaikilla niillä väylillä joilla pyöräily on sallittu. Se kuinka mopot pyöräteillä käyttäytyy, on sitten poliisin asia. Enkä suosittele kenellekään tällaisissa asioissa poliisin roolin ottamista.[/quote]

Nyt et kyllä ole ihan lainsäädännön kanssa pysynyt \"up-to-date\". Nimittäin jo toista vuosikymmentä sitten kevyenliikenteen väylien säännökset (lisäkilpisäännöt) muuttuivat päinvastaisikseen.

Eli mopolla saa ajaa pyörätiellä (tiedäthän sen sinisen ympyriäisen merkin missä fillari) vain ja ainoastaan jos pyörätien osoittavassa liikennemerkissä on lisäkilvellä ilmaistu ?Sallittu mopoille?. Jalkakäytävällä ei luonnollisestikaan missään tilanteessa saa mopolla ajaa!

Ei asia niin vaikeata ole, vaatii vain ihan pientä yhteiskuntamme muuttuvien sädöksien seuraamista, eli normaalia kansalaisen valveutumista.

wq

Vs:Luvaton mopoilu häiritsee

Viesti Kirjoittaja wq » 02.05.2009, 13:12

Mitenkään mopoilijoita puolustelematta, mopoilla saa pääsääntöisesti ajaa kaikilla niillä väylillä joilla pyöräily on sallittu. Se kuinka mopot pyöräteillä käyttäytyy, on sitten poliisin asia. Enkä suosittele kenellekään tällaisissa asioissa poliisin roolin ottamista.

oikein

Myllypurolainen

Vs:Luvaton mopoilu häiritsee

Viesti Kirjoittaja Myllypurolainen » 15.05.2009, 10:22

Mopoilu on edelleen kiellettyä pyörätiellä, jos sitä ei erikseen ole sallittu.

Ote liikenneministeriön mopomuistiosta:

\"2.1.3 Mopoilijan liikennesäännöt

Tieliikennelain (267/1981) 8 ja 9 §:n mukaan mopolla ajetaan ajoradalla niin lähellä sen oikeaa reunaa kuin olosuhteet huomioon ottaen on turvallisuutta vaarantamatta mahdollista. Jos ajoradan oikealla puolella on piennar, jolla ajo käy haitatta päinsä, mopoa on kuljettava pientareella. Tieliikenneasetuksen (182/1982) mukaan mopolla ajo pyörätiellä on sallittua, jos asianomaisessa liikennemerkissä on lisäkilpi ?Sallittu mopoille?. Lisäksi mopolla on sallittua ajaa ajoradasta tiemerkinnöin erotetulla pyöräkaistalla sekä ajoradan oikeassa reunassa olevalla linja-autokaistalla.\"

Eli kyseistä alkuperäistä lakia ja asetusta on muutettu säädöksillä 1997, jolloin muuttui mopolla ajo kielletyksi pyörätiellä, jollei sitä erikseen ole sallittu.

Tieliikennelakiin ja -asetukseen ei ole tullut uusia säädöksiä, joilla mopoilu pyörätiellä sallittaisiin ilman lisämerkkiä \"Sallittu mopoille\".

Harakkamyllyltä

Vs:Luvaton mopoilu häiritsee

Viesti Kirjoittaja Harakkamyllyltä » 15.05.2009, 22:23

[b]Myllypurolainen kirjoitti:[/b]
[quote]Mopoilu on edelleen kiellettyä pyörätiellä, jos sitä ei erikseen ole sallittu.

Niin, tuonhan jo liki vuosi sitten tässä säikeessä kerroin, siis \"Harakkamyllyltä
2.7.2008 23:47\"

Till detta kan man knappast annat yppa än att, \"God Morgon Yxskaft\":)

ikävvä

Vs:Luvaton mopoilu häiritsee

Viesti Kirjoittaja ikävvä » 02.01.2010, 14:18

ikävää

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Myllypuro”