Myllypuron nuorisotalon lakkautus.

Alueen säännöt
Myllypuron sivut: kaupunginosat.net/myllypuro
Nuorten puolesta

Myllypuron nuorisotalon lakkautus.

Viesti Kirjoittaja Nuorten puolesta » 13.05.2008, 10:18

On se kummalista, että samaan aikaan kun puhutaan nuorten syrjäytymisestä ja siitä, että nuoria ei saa osallistumaan, niin suuressa viisaudessaan Nuorisoasiain keskus on, jo tällä viikolla päättämässä nuorisotalon tilojen supistamisesta nimellisten säästöjen perusteella.
Eipä tarvitse kovinkaan paljoa olla ennustajan vikaa, kun arvaa miten talon lopulta käy, kun tilat pienenee ja kiinnostavat toiminnat joudutaan tilojen pienuuden takia lopettamaan.

Iltasnomista lainattu

Vs:Myllypuron nuorisotalon lakkautus.

Viesti Kirjoittaja Iltasnomista lainattu » 14.05.2008, 11:30

Itä-Helsingin nuorisotalojen tulevaisuudesta huolestuneet voivat huokaista helpotuksesta - ainakin osittain. Nuorisoasiainkeskuksen alustavan suunnitelman mukaan mitään Itä-Helsingin nuorisotaloa tai -tilaa ei lopeteta, vaan niitä supistetaan.

Laakavuoren nuorisotalon toiminta jatkuu samanlaisena kuin tähänkin asti eli koulun yhteydessä sijaitsevat tilat säilyvät nuorisoasiainkeskuksen käytössä noin neljänä iltana viikossa, muuten niitä käyttää koulu.

Myllypurossa nuorisotoiminnan käytössä olleista, entisistä henkilöstön asunnoista, luovutaan. Myös Kettutien ja Laajasalon tiloja leikataan. Herttoniemenrannan kosteusongelmaisen alakerran sopimus irtisanotaan. Kivikon tilojen toimintaan ei ole tulossa muutoksia.

Nuorisoasiankeskuksen osastopäällikkö Kari Naalisvaara muistuttaa, että edellä mainitut muutokset ovat vasta nuorisoasiainkeskuksen esitys muutoksista lautakunnalle, joka päättää asian lopullisesti loppuvuodesta.

Mikäli muutokset menevät lautakunnassa läpi, supistuksilla syntyy 250 000 euron edestä säästöä. Tilaleikkauksista säästyneet rahat kohdennetaan toiminnan sisällön kehittämiseen. Ongelma tällä hetkellä on, että nuorisoasiankeskukselta kuluu liikaa rahaa kiinni neliöihin eli tilavuokriin.

Sanna Jompero, Vartti.fi

Nuorten puolesta.

Vs:Myllypuron nuorisotalon lakkautus.

Viesti Kirjoittaja Nuorten puolesta. » 14.05.2008, 13:46

Niin kuin asioita seuraavat ovat huomanneet, niin lautakunnat pääsääntöisesti vain siunaavat virkamiesten tekemät ehdotukset, pääsee vähemmällä työllä, mutta toivotaan että tässä ei käy niin, se olisi todella harmillista Myllypuron nuoria kohtaan.
No mutta jos joku on kiinnostunut mitä noissa tiloissa tulisi tosiasiassa tapahtumaan kannattaa käydä siellä nuorisotalolla selvittämässä, tuosta artikkelista ei tule esille ihan koko totuus Myllypuron kohdalla.

Myllypuron nuorisotalon tiloista

Vs:Myllypuron nuorisotalon lakkautus.

Viesti Kirjoittaja Myllypuron nuorisotalon tiloista » 17.05.2008, 17:33

Itse yli viisi vuotta Myllypuron nuorisotalolla työskennelleenä haluaisin täsmentää tiettyjä asioita tiloista, joiden käytöstä poistamisesta esitys nuorisolautakunnalle on tehty.

Kyseisissä tiloissa sijaitsee mm. henkilökunnan toimistotilat, varastotila sekä nuorten toiminnalle tarkoitettu, mm. pienryhmätoimintaan (kerhot, kurssit yms)käytetty huone. Kyseisessä tilassa nuoret ovat useiden vuosien ajan mm. opetelleet ruoan laittoa,sisustaneet huonetta, pitäneet kokouksia tai voineet ilman ylimääräisiä korvapareja purkaa sydäntään turvallisille aikuisille. Uskaltaisin väittää, että tilassa useampi nuori on voinut (ilman suuren väkijoukon painetta)ensi kertaa kuoria perunoita tai opetella käyttämään tiskiharjaa.

Jokainen varmasti ymmärtää, että esim.henkilökunnan toimistotilojen, sosiaalitilojen (naisille ja miehille omansa) sekä toimintaan liittyvien välineiden ja tavaroiden siirtäminen ns. avoimen toiminnan tiloihin, tulee radikaalisti supistamaan nuorten toiminnallisia mahdollisuuksia, muutenkin kuin vain poistamisuhan alla olevien tilojen osalta.Toivon, että virasto on lautakunnalle tekemässään esityksessä muistanut mainita kyseisten tilojen olleen nuorten ja henkilökunnan tehokkaassa käytössä,eivät suinkaan tyhjän panttina.Asuintilanahan se ei ole toiminut sitten 1980-1990-lukujen vaihteen.

Toki on ymmärrettävää, että kaupungilla on paineita säästöjen tekemiseen, mutta mikäköhän todellinen säästö on, kun edellä mainitsemani, jotkut jopa lain velvoittamat toimenpiteet jäljelle jääviin tiloihin joudutaan tekemään? On myös todettava, että Myllypuron nuorisotalon vuokrat ovat Nuorisoasiankeskuksen halvimmasta päästä, uskoakseni esim. kyseisen viraston hallinnolliset tilat monine kerroksineen Helsingin keskustassa ovat vuokrakuluiltaan aivan toista luokkaa.

Edellä mainisemani olen kirjoittanut ensisijaisesti yksityishenkilönä ja helsinkiläisenä veronmaksajana.

Sami Tiainen
nuoriso-ohjaajana Myllypuron nuorisotalolla 2002-2008

Pena

Vs:Myllypuron nuorisotalon lakkautus.

Viesti Kirjoittaja Pena » 20.05.2008, 15:34

Kyllähän tästä taas tulee olo että heikoimpia sorretaan. Juuri pari viikkoa sitten oli Helsingin Sanomissa kirjoitus jossa yläkoulun rehtori ilmaisi huoltaan alueen nuorten sosiaalisista ongelmista ja tuen tarpeesta. Ja jokainen Myllypurolainen tietää ettei lasten ja nuorten määrä täällä ole suinkaan vähenemässä kun uusiakin taloja ollaan rakentamassa. En tiedä kuinka suuria kaavaillut säästöt ovat ja pitikö ne juuri täältä idästä ottaa. Mutta mahtavatko ne säästöt sitten todella koitua Myllypurolaisten nuorten hyväksi?

Kiinnostunut.

Vs:Myllypuron nuorisotalon lakkautus.

Viesti Kirjoittaja Kiinnostunut. » 30.05.2008, 08:41

Keskustelua seuranneena tuli mieleen sellainen kysymys, että milainen on Myllypuro-seuran kiinnostus oman nuorison tulevaisuudesta, ei ole kuulunut mitään kannanottoa tähän asiaan?

Kari Tuulimyllyntieltä

Vs:Myllypuron nuorisotalon lakkautus.

Viesti Kirjoittaja Kari Tuulimyllyntieltä » 15.06.2008, 00:17

Myllypuro on kasvava lähiö, myös nuorison osalta,ja vähiten siitä ei ole kiittää kaupunginosamme maahanmuutaja taustaisia asukkaitä, näillä kun tahtoo olla tuo perheen kasvaminen voimakkaampaa kuin meillä suomalaisella.
Nuorisotoime 25 miljoonan budjetissa Myylypuron nuorisotilat eivät ole suurensuuri ivestointi, ei nyt ja ei varsinkaan tulevaisuuden investointina. Emmehän halua Myllyputon muuttuvan maahanmuuttaja taustaisten ongelmalähiöksi, sellaiseksi kuin esim Ranskassa on tutustuttu autonpolttojen ja mellakoiden muodossa. Päättäjät herätköön!

Marita Manninen, Myllypuro-Seura

Vs:Myllypuron nuorisotalon lakkautus.

Viesti Kirjoittaja Marita Manninen, Myllypuro-Seura » 15.06.2008, 12:09

Myllypuro-seura on tehnyt kiinteästi yhteistyötä nuorisotalon kanssa, esim. Myllypuropäivien merkeissä. Tarpeen vaatiessa olemme tiukasti nuorisotalon toiminnan jatkumisen takana. Siellä tehdään todella arvokasta työtä nuorten kanssa sekä molempien koulujen kanssa. Monivuotinen yhteistyö on tuonnut loistavia tuloksia. Nuori ei pääse putoamaan verkostosta, vaan aina joku osapuoli huomaa vaikeudet ajoissa ja niihin puututaan. Suuri kiitos sille pienelle porukalle, joka jaksaa aina välittää!

Nuorisotalon henkilöstö

Vs:Myllypuron nuorisotalon lakkautus.

Viesti Kirjoittaja Nuorisotalon henkilöstö » 25.06.2008, 11:39

Kiitos kaikille puolestamme kantaa ottaneille! Talon lakkauttamisestahan ei ainakaan tällä erää onneksi ole sentään ollut kysymys, vaan tilojen supistamisesta noin puoleen nykyisestä. Tämäkin olisi toteutuessaan nuorten kannalta todella harmillinen juttu; tilaa ei tähänkään mennessä ole ollut nuorten määrään nähden liian paljon, ja nuoret joutuisivat remontin tullessa luopumaan osasta heille mm. lähiörahaston tuella muutama vuosi sitten remontoidusta tiloista.
Asia oli alunperin menossa Nuorisolautakunnan päätettäväksi jo nyt kesäkuussa, ja jossain vaiheessa kaavailtiin että \"ylimääräiset\" tilat oltaisiin näinollen pystytty vuokraamaan eteenpäin jo tulevana syksynä. Asian käsittely on kuitenkin siirtynyt, joten näin nopealla aikataululla ei sentään tule tapahtumaan mitään. Olemme informoineet Nuorisolautakunnan jäseniä näkökannastamme ja vedonneet nuorten puolesta.
Syksyllä saamme tietää onko esitys vielä menossa tällaisenaan läpi. Jos siltä näyttää, katsotaan mitä voimme yhdessä asioille tehdä!

Jii-jii

Vs:Myllypuron nuorisotalon lakkautus.

Viesti Kirjoittaja Jii-jii » 19.08.2008, 12:50

Ite oon käynyt nuorisotalolla ja se on tosi epäreilua jos sieltä lähtee niitä tiloja. Jengin pitäis käydä siellä vielä enemmän niin ehkä se sitten säilyis.

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Myllypuro”