Uuden ostarin rakentaminen

Alueen säännöt
Myllypuron sivut: kaupunginosat.net/myllypuro
hämmentynyt ja pettynyt

Uuden ostarin rakentaminen

Viesti Kirjoittaja hämmentynyt ja pettynyt » 20.09.2009, 14:22

Olin aikaisemmista kirjoituksista ja informaatioista päätellyt että vanhan ostarin tilalle ei enää tule varsinaista uutta ostaria vaan ns. kivijalkakauppoja. Nyt kuitenkin toitotetaan ja kirjoitellaan vain uudesta ostarista ja sen valmistumisesta, mainiten vain ohimennen sinne tulevat asunnot. Tärkeintä tuntuu myös olevan se että ensimmäisenä valmistuvaan A-taloon sijoitetaan \"Ostarin ravintolat\", varmaankin sen takia ettei nykyisissä vanhan ostarin ravintoloissa lorvivien juoppajen ja sosiaalipummien odotusaika kävisi liian pitkäksi. On se masentavaa todeta että nämä ravintolat on todettu niin tärkeiksi ja niin erottomaksi osaksi Myllypurolaista kulttuuria,että ne on oikein ensimmäisenä pitänyt mainita HYMY:n kirjoituksessa \"ostarin sisäänkäynnit suljetaan lokakuun lopussa 2009\". Olisi tietysti ollut liikaa vaadittu että olisi myös selvitetty onko tälle niin tärkeälle \"OSTARILLE\" tulossa myös ruokaravintoloita ja kahviloita, joissa myös tavalliset työtätekevät perheenpäät voivat lastensa kanssa käydä, törmäämättä edellisillan krapulaa paranteleviin \"kanta-asiakkaisiin\" tai ostarin käytävillä aikaansa viettäviin ja nurkkiin kuseskeleviin spurkuihin.
Vielä jää nähtäväksi että mihinkä valmistuvista taloista Herttoniemen seurakunta tai kaupunki sijoittavat sen tuikitärkeän klubitalon, näille kansamme väärinymmärretryille ja päähänpotkituille. Siellä voidaan sitten heillekin varmistaa se päivän tärkein ateria eli puuroaamiainen, jonka jälkeen taas happyhour jatkuu loppupäivän veronmaksajien rahoilla kuten nykyisinkin.

PERTTI

Vs:Uuden ostarin rakentaminen

Viesti Kirjoittaja PERTTI » 23.09.2009, 08:21

sinun puheista paistaa oman navan tuijottelu, kuka sulle on antanut luvan arvostella muiden toimintaa ja kertonut sulle että omaat sen oikean zen tyylisen elämän? ymmärrän ettet varmasti nauti tai ole nauttinut koskaan omasta elämästäsi (ei elämä kaadu muutamaan krapulaiseen, olen nähnyt heitä jopa marjaniemessä!)

säälin sinua Pertti!

Vs:Uuden ostarin rakentaminen

Viesti Kirjoittaja säälin sinua Pertti! » 23.09.2009, 12:45

Voi Pertti-Pertti,

Alkuperäinen kirjoittaja oli enemmän kuin oikeassa; tänne ei tarvita ensimmäistäkään paskahousua istumaan näihin euron räkälöihin.

ON TODELLA VALITETTAVAA JOS NIITä UUDELLE OSATARILLE TULEE!

Näille, jotka eivät kykene ja halua itsestään huolehtia - NISKALAUKAUS!!!

Markku Hämäläinen

Vs:Uuden ostarin rakentaminen

Viesti Kirjoittaja Markku Hämäläinen » 23.09.2009, 13:26

Jutussa olevat tiedot ovat Cityconin esitteestä poimittu.

Jutussa kyllä mainitaan ostarille tulevat noin 250 asuntoa.

Eri rakennuksiin sijoittuvat toiminnot ovat myöskin esitteestä ja A-talon kohdalla on maininta ostarin ravintolat, joten niinhän se tulee tekstiin laittaa.

Tällä hetkellä vain Citycon voi antaa tietoja siitä montako ja minkä tyyppistä ravintolaa A-taloon tulee. Toivottavasti ruokaravintola ja myöskin alkoholiton lounasravintola/kahvila.

Kannattanee odotella rauhassa syntyviä/tehtäviä päätöksiä eikä kuluttaa voimiaan arvailuihin.

Se lienee kuitenkin pääasia, että purku/rakennustyöt alkavat!

Totta

Vs:Uuden ostarin rakentaminen

Viesti Kirjoittaja Totta » 25.09.2009, 14:27

Toivottavasti uuteen ostariin ei tule Hymyä eikä muutakaan räkälää.
Myllypuroon tarvitaan todella uudistunut ilme, nurkkiin kuseskelijat menkööt muuaalle.

Aamusta iltaan samat juopot häiriköivät ympäristössä, jos meno jatkuu kuka mahtaa ostaa asunnon talosta missä nämä kaljaveikot möykkäävät alakerrassa !

Harakkamyllyltä

Vs:Uuden ostarin rakentaminen

Viesti Kirjoittaja Harakkamyllyltä » 25.09.2009, 22:39

Sekä Helsingin Kaupunki että uutta ostaria toteuttava Citycon Oy ovat aikaisemmin luvanneet mm. näin:

\"Pirjo Aalto/Citycon aluejohtaja: Uudistuksen myötä olutkuppilat saavat lähteä Myllypurosta. Nykyisiä liikkeenharjoittajia on luvattu kuulla uusia vuokrasopimuksia solmittaessa, mutta ostaneen Citycon-yhtiön aluejohtajan Pirjo Aallon mukaan ravintoloiden tulisi olla nykyisestä poikkeavia.\"

\"Pirjo Aalto/Citycon: 60?70-luvun pelkoa herättävät ostarit ovat vastakohta tälle. Myllypurosta tulee paikka, jonne perheet uskaltavat tulla syömään.\"

\"Matti Syrjä/Citycon hankepäällikkö: Myllypuroon ei haluta kaljabaarikeskittymää\".

\"Matti Syrjä/Citycon: Vuokralle otetaan ainakin kaksi päivittäistavarakauppaa, ruokaravintola, kahvila ja kioski.
Myös apteekkia, postia, pankkia ja parturi-kampaamoa on kaavailtu kivijalkoihin. Kaupallisten palvelujen lisäksi liiketiloihin tulee kaupungin toimintoja. Asukasyhdistys Myllypuroseura on toivonut kortteliin monikäyttöistä tilaa, jossa voisi toimia esimerkiksi kirjasto tai työväenopisto.\"

Eli, jos nyt jotenkin näihin Cityconin Hesan stadin siunaamiin lausuntoihin on uskominen, niin kyllä tuosta hyvä tulee ja peräti esimerkinomainen monelle muullekin vanhan ostarin saneeraukselle.

Tige

Vs:Uuden ostarin rakentaminen

Viesti Kirjoittaja Tige » 26.09.2009, 13:39

Toivottavasti sinä, \"Säälin sinua, Pertti\" joudut joskus siihen tilaan, että et pysty huolehtimaan itsestäsi tai asioistasi. Sitten vaan sinullekin niskalaukaus..

Markku Hämäläinen

Vs:Uuden ostarin rakentaminen

Viesti Kirjoittaja Markku Hämäläinen » 30.09.2009, 08:26

Helsingin kaupungin rakennuslautakunta on kokouksessaan 29.9.2009 käsitellyt ja hyväksynyt pienin muutoksin ostarin haetut rakenusluvat kuten lautakunnan pikayhteenvedossa todetaan;

HELSINGIN KAUPUNKI
RAKENNUSLAUTAKUNTA ESITYSLISTAN 18/2009
PIKAYHTEENVETO 29.9.2009

YLIARKKITEHTI

9 § 356 45-2029-09-A
Kiinteistö Oy Kivensilmänkuja 1
Myllypuron Ostoskeskus Oy
45/45542/1, Kivensilmänkuja 3
Myllypuron ostoskeskus: asuin- ja liikerakennus D, maanalainen pysäköintihalli ja kellari.

Ehdotuksen mukaisesti pienin muutoksin, lisättiin yksi uusi lupamääräys.

10 § 357 45-2030-09-A
Myllypuron Ostoskeskus Oy
Kiinteistö Oy Kivensilmänkuja 1
45/45185/2, Kiviparintie 2
Myllypuron ostoskeskus: vanha ostoskeskus puretaan ja rakennetaan asuin- ja liikerakennukset A,B,C ja maanalainen pysäköintihalli.

Pöydälle jaetun uuden päätösehdotuksen mukaisesti pienin tekstimuutoksin sekä kahden uuden lupamääräyksen lisäyksellä.

11 § 358 45-2031-09-A
Kiinteistö Oy Kivensilmänkuja 1
Myllypuron Ostoskeskus Oy
45/45541/1, Kivensilmänkuja 1
Myllypuron ostoskeskus: vanha liikerakennus puretaan ja rakennetaan asuin- ja liikerakennus E sekä maanalainen pysäköintihalli ja ajoramppi.

Ehdotuksen mukaisesti, lisättiin yksi uusi lupamääräys.

Lautakunnan esityslista löytyy täältä http://www.hel.fi/wps/wcm/connect/a5d3d ... OD=AJPERES

Olkoon sitten niin

Vs:Uuden ostarin rakentaminen

Viesti Kirjoittaja Olkoon sitten niin » 30.09.2009, 17:21

[b]PERTTI kirjoitti:[/b]
[quote]sinun puheista paistaa oman navan tuijottelu, kuka sulle on antanut luvan arvostella muiden toimintaa ja kertonut sulle että omaat sen oikean zen tyylisen elämän? ymmärrän ettet varmasti nauti tai ole nauttinut koskaan omasta elämästäsi (ei elämä kaadu muutamaan krapulaiseen, olen nähnyt heitä jopa marjaniemessä!)[/quote]

Voi sinua \"Pertsa\"
Ensimmäiseksi, jos katsot että, haluni nauttia julkisista paikoista vapaa-aikoinani yksin tai yhdessä lasteni ja vaimoni kanssa, mahdollisesti istua yleisen tilan penkille ja seurata elämän menoa ympärilläni, syödä ehkä myös jäätelöt tms. ennen matkan jatkamista, on oman navan tuijottelua niin olkoon niin. En kuitenkaan haluaisi seurata elämän menoa jossa joutuisin tuijottelemaan mahdollisesti toisella penkillä housuihinsa kusevan urpon toimia ja torjua \"heitä euro puuroon\" tyyppien lähentelyjä. Nämä monia askarruttavat asiat on syytä nostaa pöydälle ennen uusien tilojen valmistumista, jotta tilojen suunnittelussa jo otetaan mahdolliset ongelmat huomioon, eikä tarvitse toimia kuten Itä-keskuksessa vanhalla puolella, jossa kaikkien satojen tuhansien kävijöiden käyttöön tarkoitetut penkit jouduttiin poistamaan muutamien juoppojen ja huumehörhöjen takia kun ei muuhun pystytty.
Toiseksi kysyisin että, minkälaisen luvan tarvitsen ja mistä sen saa jotta voi arvostella muiden toimia.
Kolmanneksi, en ole väittänyt jonkun kertoneen minulle että, omaan sen oikeian zen tyylin. Käyn kyllä töissä, jos se zenismi on sitä.
Neljänneksi, jos elämästä nauttiminen on sitä että, elää muiden kustannuksella niin en tosiaankaan ole nauttinut siitä.
Viidenneksi, tiedän ettei elämä kaadu muutamaan krapulaiseen, olen ollut krapulassa elämäni aikana useita kertoja ja usein on kotoanikin löytynyt aamulla muutamaa krapulainen hauskan illan jälkeen. En kuitenkaan ole krapulassa joka aamu, enkä aloittele päiviäni nuokkumalla esim. ostarin portailla, paremman tekemisen puutteessa.
Lopuksi toteaisin että olen todella iloinen nykyisen ostarin hävittämisestä ja toivon ettei aika entinen koskaan enää palaa, vaikka se sinulle Pertti ehkä tuottaakin tuskaa, Onhan näet mahdollista että kuulut siihen loistosakkiin joka menettää oman rakkaaksi käyneen reviirinsä , jonka olette ulosteillanne vuosikymmenien saatossa merkanneet.

Mikke

Vs:Uuden ostarin rakentaminen

Viesti Kirjoittaja Mikke » 14.11.2009, 23:03

Kyllä on metroaseman ja entisen ostarin seutu rauhoittunut, kun ostari suljettiin. Onko muilla samoja kokemuksia?

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Myllypuro”