Kulosaaresta pullotettu vesi -vapaa saari

Alueen säännöt
Kulosaaren sivut: kulosaarelaiset.fi
Jouko

Kulosaaresta pullotettu vesi -vapaa saari

Viesti Kirjoittaja Jouko » 18.07.2009, 20:03

Bundanoonin pikkukaupunki Uudessa Etelä-Walesissa, Australiassa kielsi pullotetun veden käytön. Ks. http://news.bbc.co.uk/2/hi/asia-pacific/8157424.stm?ls

Erinomainen ajatus! Samat syyt pulloveden poistamiseen kauppojen hyllyiltä ja ravintoloista pätevät täälläkin: pullotettu vesi saastuttaa, vie luonnovaroja ja perustuu valheellisiin mielikuviin. Sen pitää olla hyvää, koska se maksaa paljon? Et kai usko tuollaista roskaa. Todellisuudessa Helsingin raikas kraanavesi on mikrobiologiselta laadultaan pullovesiä parempaa. Se on myös paremman makuista. Sokkotesteissä Helsinki-vesi pärjää paremmin kuin PET-muovissa muhineet vedet.

Älä osta pullotettua vettä. Vaadi kulosaarelaisissa ravintoloissa Helsingin kraanavettä, ja ehdota, että sitä voisi tuoda tyylikkäässä karahvissa pöytään.

TARU

Vs:Kulosaaresta pullotettu vesi -vapaa saari

Viesti Kirjoittaja TARU » 11.08.2009, 12:54

Erinomainen idea!

Itse en koskaan osta pullotettua vettä juuri noista mainituista syistä:

- muovipullo saastuttaa ja se tehdään uusiutumattomista luonnonvaroista

- pullovesi ei edes maistu hyvältä

- SE ON KALLISTA!
Tuntuu hullulta ostaa vettä, jota saa hanasta \'ilmaiseksi\' - tosin tästäkin vedestä aina joku maksaa, yleensä yhtiövastikkeen muodossa, mutta litrahinta on vaan kovin eri luokassa kun pullotetulla vedellä

anonanon

Vs:Kulosaaresta pullotettu vesi -vapaa saari

Viesti Kirjoittaja anonanon » 14.09.2010, 12:35

Kiellot toimivat huonosti.

Kukaan ei pakota ko. pullovesia ostamaan. Ja jos niitä ei osteta, silloin niitä ei myöskään kaupan hyllyille tilata. Itse en ole vielä ostanut ensimmäistäkään koska en näe manner-Suomessa sellaiseen tarvetta.

Mutta jos haluat oikeasti tehdä ekoteon, aloita vaikkapa siitä, että syöt kaiken pois mitä kotiisi kannat. Suurimmassa osassa talouksista ruokaa menee jatkuvasti hukkaan. Puhutaan kymmenistä kiloista ruokaa (per talous!) joka on tuotettu kalliisti (muutenkin kuin vain rahallisesti) ja lisäksi täysin turhaan.

PS. Lasista pitäisi päästä eroon, sen kuljetus/käsittely on kalliimpaa, lasi menee rikki/rikotaan, mikä lisää korjaus/siivouskuluja, jne. Muovia voitaisiin kierrättää ikuisesti.

Vastaa Viestiin