Pyyntö Mustikkamaan ulkoilijoille

Alueen säännöt
Kulosaaren sivut: kulosaarelaiset.fi
Jouko

Pyyntö Mustikkamaan ulkoilijoille

Viesti Kirjoittaja Jouko » 27.12.2009, 16:42

Kävin avaamassa murtomaahiihtokauden Mustikkamaan puhtailla hangilla. On sääli, että muotoutuva latu on tuoreeltaan joutunut jalankulkijoiden ja koirien sotkemaksi.

Ulkoilutan itsekin koiraa Mustikkamaalla, enkä ole vielä nähnyt tarvetta kävelyttää sitä ladulla. Saarelta löytyy kymmeniä kilometrejä aurattua ja hiekoitettua kulkuväylää. On outoa, että vaikka vieressä on selkeästi jalankulkijalle tarkoitettu väylä, tämä siirtyy hangen puolelle puhkomaan latuun reikiä.

Ehkä city-ihminen ei enää ymmärrä, mitä tarkoittavat lumeen muotoutuneet yhdensuuntaiset urat. Tätä ilmiötä kutsutaan L-A-D-U-K-S-I. Se syntyy, kun hangella liikkuu ihminen, jonka jalkoihin on kiinnitetty S-U-K-S-E-T. Nämä ovat ikään kuin etupäästään käyristyneet ja pohjasta liukastetut laudankappaleet, joilla H-I-I-H-T-Ä-J-Ä viilettää hangen yli ällistyttävää vauhtia. H-I-I-H-T-Ä-M-I-N-E-N on yleisen käsityksen mukaan nautinnollisinta hommaa, mitä ihminen voi harrastaa housut jalassa.

Hiihtäjä on siitä mukava olento, ettei hän tarvitse lämmitettyjä sisätiloja eikä muutenkaan verovaroilla kustannettua infrastruktuuria. Se, että kaupunki viisaudessaan tekee latukoneella Mustikkamaan ympäri lähes kolmen kilometrin koneladun, on hiihtäjälle mieluinen bonus, jota ilman hän kuitenkin hyvin pärjää.

City-ihminen osoittaa hiihtäjälle suurenmoista huomaavaisuutta pysymällä auratuilla teillä. Umpihangessakin voi kaikin mokomin tarpoa, mutta pääasia että L-A-T-U-A ei sotketa. Kiitän huomaavaisuudestasi.

anonanon

Vs:Pyyntö Mustikkamaan ulkoilijoille

Viesti Kirjoittaja anonanon » 14.09.2010, 11:28

[b]Jouko kirjoitti:[/b]
[quote]Saarelta löytyy kymmeniä kilometrejä aurattua ja hiekoitettua kulkuväylää. On outoa, että vaikka vieressä on selkeästi jalankulkijalle tarkoitettu väylä, tämä siirtyy hangen puolelle puhkomaan latuun reikiä.[/quote

Jos haluaa kiertää saaren ympäri - minkä havaintojeni mukaan suurin osa Mustikkamaan käyttäjistä haluaa tehdä - tämä ei ainakaan viime talven hiihtokauden aikaan onnistunut ilman, että astelisi ladulla Mehu:n majan ohi kulkevaa tietä.

Kumpi joutaa nöyrtyä, kourallinen hiihtäjiä vai suurin osa kävelijöistä/juoksijoista?

[quote]eikä muutenkaan verovaroilla kustannettua infrastruktuuria.[/quote]

Ladut siis syntyvät ja ne ylläpitävät itse itsensä? Hurraa!

[quote]jota ilman hän kuitenkin hyvin pärjää.[/quote]

Aamen. Jos jaksaa sukset raahata Mustikkamaalle, ei liene ylivoimasta aloittaa lenkkiään Herttoniemen siirtolapuutarhan kohdaltakaan? Mielummin kärrätään nekin vähät rahat ja lumet sinne missä on enemmän lääniä ja ennen kaikkea käyttäjiä- eikö vain?

T: cityhiihtäjä

Jouko

Vs:Pyyntö Mustikkamaan ulkoilijoille

Viesti Kirjoittaja Jouko » 15.09.2010, 11:43

\"Jos haluaa kiertää saaren ympäri .. tämä ei ainakaan viime talven hiihtokauden aikaan onnistunut ilman, että astelisi ladulla Mehu:n majan ohi kulkevaa tietä.\"

Höpsän. Olen kävellyt lukemattomia kertoja Blåbikan ympäri ilman että minun olisi tarvinnut poiketa tarpomaan ladulla.

Kyseessä on yksinkertaisesti toisten ihmisten huomioon ottaminen, mitä suosittelen myös anonanonille.

Eikö koordinaatiosi riitä kävelytiellä kulkemiseen? Kuulostaa vaaralliselta. Olisko parasta rajoittaa liikunta vaikkapa KSYKin urheilukentälle? Sillä passaa tallata haparoivankin kulkijan.

anonanon

Vs:Pyyntö Mustikkamaan ulkoilijoille

Viesti Kirjoittaja anonanon » 12.10.2010, 14:59

Joko muistat väärin tai ymmärrät väärin.

En tiedä miten asianlaita on ollut muina talvina, mutta kuten jo totesin, ainakaan viime talvena Mustikkamaan kiertäminen - siten kun sitä normaalisti pruukataan kiertää juosten, kävellen ja pyörällä - ei onnistunut ilman ladulle tuppaamista.

Vastaa Viestiin