Virna

Alueen säännöt
Kulosaaren sivut: kulosaarelaiset.fi
Porukalla kirjastoautoon

Virna

Viesti Kirjoittaja Porukalla kirjastoautoon » 10.03.2010, 20:16

Nythän meidän kulosaarelaisten pitäisi sankoin joukoin käydä kirjastoautolla. Jos muutamana keskiviikkona kirjastoautolla on ihmisiä jonoksi asti, saatettaisiin ymmärtää, että kirjastoa todella kaivataan.

Tai jos kerralla saataisiin autoon pari sataa ihmistä lainaamaan 10 kirjaa per hlö, ammottaisivat hyllyt tyhjyyttä.

Tästähän voisi saada ihan näyttävän mielenilmauksen. :)

anonanon

Vs:Virna

Viesti Kirjoittaja anonanon » 14.09.2010, 09:43

[b]Porukalla kirjastoautoon kirjoitti:[/b]
[quote]Nythän meidän kulosaarelaisten pitäisi sankoin joukoin käydä kirjastoautolla. Jos muutamana keskiviikkona kirjastoautolla on ihmisiä jonoksi asti, saatettaisiin ymmärtää, että kirjastoa todella kaivataan.

Tai jos kerralla saataisiin autoon pari sataa ihmistä lainaamaan 10 kirjaa per hlö, ammottaisivat hyllyt tyhjyyttä.

Tästähän voisi saada ihan näyttävän mielenilmauksen. :)[/quote]

Itse olen visiteerannut suht säännöllisesti kirjastoautossa aina siitä asti kun kirjasto suljettiin, eikä siellä koskaan ole muutamaa ihmistä enemmän ollut paikalla - ulos muodostuvista jonoista puhumattakaan.

Oletan, että jengi on siis suht tyytyväinen nykyiseen järjestelyyn, ja että suuret mielenilmaisut kirjaston säilyttämisen puolesta ovat siis vain yleistä, suht tyypillistä kulosaarelaista, närkästymistä närkästymisen vuoksi. Eiväthän palvelut katoaisi mikäli vain suostuisimme käyttämään niitä riittävästi.

Eipä kirjastossakaan (silloin kun sellainen vielä oli) todelliset kävijämäärät päätä huimanneet. Usein sai yksin päivän lehteä selailla. Turha kuntalaisten maksaa pelkistä seinistä ja siitä ilosta, että työllistetään useampi(!) kirjastotäti/setä kirjastoon, jossa lähinnä lapset käyvät - pelaamassa tietokonetta?

Vaikuttaa jopa siltä, ettei suurta tarvetta taida olla edes kirjastoautolle. Metro (kunhan se taas saadaan käyttöön) kiidättää jatkossakin muutamassa minuutissa Itäkeskukseen. Valtaosa omasta kirjastoasioinnista kohdistui silloinkin Itikseen kun Kulosaaressakin vielä oli kirjasto.

Sama aavemainen fiilis välittyy esimerkiksi Roihuvuoren kirjastosta, vaikka ymmärsivät sentään laajentaa lainaamista erinäisiin urheiluvälineisiin. Mielestäni tällainen kirjaston toimenkuvan \"uudistaminen\" on toivottava kehityssuunta laajemminkin.

Olen ehdottomasti sitä mieltä, että isossa kaupungissa pitää olla muutamia ei-kaupallisia, sopivan hiljaisia yleisiä olohuoneita, joissa voisi oikeasti viettää pitempäänkin aikaa.

Mutta ei ole järkeä maksaa seinistä paikoissa joissa ihmiset eivät syystä taikka toisesta käy, saati viihdy. Sellon kirjasto on pääkaupunkiseudun ehkä toimivin kirjasto, jossa pääsee myös rehellisesti pötköttämään hyvän kirjan kanssa eikä nukahtamistakaan tarvitse pelätä.

Palatakseni vielä Kulosaaren kirjaston nykykäytäntöihin, on elokuvien ystävänä ainakin todettava, että leffatarjonta on ihan toista luokkaa kirjastoautossa mitä se oli vakinaisessa kirjastossamme.

Myönnettäköön, että ihan aina datayhteydet eivät ole pelanneet autossa asioidessa, mutta eipä tuo ole tavatonta \"oikeissakaan\" kirjastoissa.

Henkilökohtaisesti kannatan yhä lämpimästi kulosaarelaisten ehdotusta uudesta \"monitoimitilasta\" - kirjastoineen -homekoulu/kirjasto-kompleksin tilalle, joka hyvin toteutettuna uskoakseni elävöittäisi koko unista saartamme.

Harmi vain, että ilmeisen toteuttamiskelpoinen hanke lytättiin niin tylysti kaupungin toimesta. Ilmeisesti paikallisdemokratia toimii hyvin silloin kun kaupunginosayhdistykset tai muuten aktiiviset kansalaiset ymmärtävät pitää turpansa kiinni.

PS. Lyödäänkö vetoa, ettei rumaa koulu/kirjastorakennuskokonaisuutta ole sen paremmin purettu kuin korjattukaan, ennen kuin ensimmäiset asukkaat ovat jo ehtineet kotiutua uuteen uljaaseen Kalasatamaan...?

Virna

Vs:Virna

Viesti Kirjoittaja Virna » 17.09.2010, 13:22

Itsekin vierailen kirjastoautossa usein ja arvostan kovin tätä palvelua.
Autossa ei kuitenkaan ole tilaa olla lukea ja auto on paikalla vain kerran viikossa, joka tosin on ihan ymmärrettävää.

Itiksen kirjasto on ihan sopivan matkan päässä, kuten useat muutkin kirjastot. Olisi vain kiva, että Kulsoaari ei olisi vain nukkumalähiö vaan jo ihan yhteisöllisyyden ylläpitämiseksi saarella olisi omia palveluja.

Myönnän, että itsekään en kirjastoa kovin usein käyttänyt, mutta se johtui ainostaan siitä, että se oli kovin harvoin iltaisin auki ainakin loppuaikoina. Enkä nyt tiedä, oliko kirjasto sen hiljaisempi kun muutkaan kirjastot suhteessa sen kokoon ja palveluihin.

Hemant

hUWyyOPWAvXKTadi

Viesti Kirjoittaja Hemant » 10.08.2013, 17:47

If the book is as beautifully werttin as this review, I'll be thrilled! What a great endorsement for Bad Girls . I've always wanted to be the Bad Girl but never had the guts to date a rebel or the ability to attract a power broker I always go for the steady, strong and reliable type (often w/the a receding hairline and comfortable shoes.) Maybe in my next life .ss

Alexsandro

nPXddSDjTbflFR

Viesti Kirjoittaja Alexsandro » 11.08.2013, 09:45

Berliinin parhaita poilua on se, ette4 te4me4 on te4ynne4 erilaisia kaupunkeja. Matkustamalla muutaman pyse4kinve4lin voi pe4e4ste4 aivan erilaiseen maailmaan. :)Ja kauf dich glfcklich on hieno kahvila, jos muistan oikein paikan. Sielle4 on kaikki huonekalut jostain kirppikselte4 ja ne ovat kaikki myynnisse4. Eli oikeanlaisia tuotteita tarpeeseen ostettaessa voi tulla onnellinen olo...

Agunk

CSZGnQxHnzGQmU

Viesti Kirjoittaja Agunk » 12.08.2013, 18:29

I hate my life but at least this makes it belaebra.

Abubakar

QUvzxyluVSHxGrq

Viesti Kirjoittaja Abubakar » 12.08.2013, 19:03

This is the percfet post for me to find at this time

Ravo

IAoUitUdwa

Viesti Kirjoittaja Ravo » 15.08.2013, 01:41

This is the percfet post for me to find at this time

Josefa

hSdvrLucUVHaXa

Viesti Kirjoittaja Josefa » 31.08.2013, 08:07

Itse en saksaa osaa mutta olen kuluult ette4 tuo "Ich bin ein Berliner" tarkoittaa ette4 "olen berliininmakkara". Jos John F tarkoitti sanoa ette4 "olen berliinile4inen" he4nen olisi loihe lausuman "Ich bin Berliner". Onko te4me4 totta? http://spcwqkyhax.com [url=http://eyaeddhulwr.com]eyaeddhulwr[/url] [link=http://dcaucxkfbyy.com]dcaucxkfbyy[/link]

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Kulosaari”