Pysäköintivalvonnat

Alueen säännöt
Kulosaaren sivut: kulosaarelaiset.fi
Vastaa Viestiin
Autoilija

Pysäköintivalvonnat

Viesti Kirjoittaja Autoilija » 08.02.2011, 20:41

Moni lienee huomannut/kokenut kuinka lähialueen ostopaikoissa mm. Herttoniemessä on yksi jos toinenkin pysäköintialue siirtynyt pysäköintivalvonnan piiriin -- oikeampi termi tosin lienee pysäköintikiekon unohtamismaksu, pysäköinnin kanssa asialla ei ole juurikaan tekemistä.

Itsekin sain tammikuun alussa lyhyellä kauppakäynnillä K-Hertan parkista varoituksen että pysäköintikiekko puuttuu ja nyt hiljattain Megahertsin pysäköintipaikalla apteekki-keikalla 50 euron valvontamaksun.

Mielestäni pysäköintikiekko ei enää kuulu asiakaspalveluun eli jos kaupan mielestä käyntini vaatii erityistoimenpiteitä, niin käyn kaupassa muualla.

Megahertsissä en enää jatkossa aio asioida ja ilmoitin asiasta myös kaikille kauppiaille siellä, joiden sähköpostiosoitteet satuin löytämään.

K-Hertan suhteen selvisi että kyseessä on nimenomaan Metroparkin luoma ongelma pitkäaikaisparkkeerauksesta. Jos valvontamaksun saisi, se perutaan jos käy näyttämässä kaupan ostokuitin mikä on kahden tunnin sisällä valvontamaksusta. Jokatapauksessa helmikuun lopulla ovat siirtymässä järjestelyyn, missä skannataan rekisterinumerot eli lyhyellä kauppakäynnillä ei tarvitse pelätä kiekkojen kyyläjiä. (Kauppias on myös ehdottanut uutta kerrosta metropysäköintiä varten)

Jokatapauksessa täydet pisteet K-Hertalle siitä että eivät ole lähteneet tähän pysäköintimaksupelleilyyn mitä kaikkialla tunnutaan harrastavan. Onhan se helppo tapa rahastaa asiakkailta rahaa, ilmainen kauppakeskukselle ja provisiot unohtuneista kiekoista juoksevat. Sääli vain että samalla myös asiakkaat juoksevat jatkossa muualle.

Toivottavasti muutkin äänestävät jaloillaan näille typeryyksille mitä mm. Megahertsi harrastaa.

Autoilija

Vs:Pysäköintivalvonnat

Viesti Kirjoittaja Autoilija » 08.02.2011, 21:26

Piti vielä todeta että kun kiroilin Megahertsin toimintaa Facebookissa, selvisi että useampi tuttukin oli saanut \"terveisiä\" kauppakeskukselta parkkipaikalla.

Aika moni autoileva tuttu ei enää paikassa asioi.

toinen autoilija

Vs:Pysäköintivalvonnat

Viesti Kirjoittaja toinen autoilija » 08.02.2011, 23:11

Kannattaa toki miettiä hetken mikä tuon pysäköintikiekon idea on. Ideahan on se että turvataan kaikille liikkeissa vieraileville sen 4 tunnin mahdollisen pysäköinnin. Ennen pysäköintikiekon keksimistä, joka oli muistaakseni vuonna 1990, moni käytti näitä kauppojen ja kauppakeskuksen pysäköintipaikkoja omina paikkoina. Ennen näitten yksityisten pysäköintifirmojen tuloa ei kukaan valvonut pysäköintiä, eikä myöskään kunnallinen pysäköintivalvonta koska yksityinen pysäköintialue ei siihen aikaan niille kuulunut. Muistat varmaan itseksin ne ärräpäät mitkä sun suusta tuli kun meet kauppaan eikä ole vapaita pysäköintipaikkoja. Nyt niitä on koska on olemassa taho joka valvoo että ennen määriteltyä pysäköintiaikaa noudatetaan. Aiennin kun pysäköitiin ilman kiekkoa ei vaan sakkoja tullut, ja vaan valvonnan puutteesta.

Kolmas autoilija

Vs:Pysäköintivalvonnat

Viesti Kirjoittaja Kolmas autoilija » 09.02.2011, 12:04

[b]toinen autoilija kirjoitti:[/b]
[quote]Kannattaa toki miettiä hetken mikä tuon pysäköintikiekon idea on. Ideahan on se että turvataan kaikille liikkeissa vieraileville sen 4 tunnin mahdollisen pysäköinnin. Ennen pysäköintikiekon keksimistä, joka oli muistaakseni vuonna 1990, moni käytti näitä kauppojen ja kauppakeskuksen pysäköintipaikkoja omina paikkoina. Ennen näitten yksityisten pysäköintifirmojen tuloa ei kukaan valvonut pysäköintiä, eikä myöskään kunnallinen pysäköintivalvonta koska yksityinen pysäköintialue ei siihen aikaan niille kuulunut. Muistat varmaan itseksin ne ärräpäät mitkä sun suusta tuli kun meet kauppaan eikä ole vapaita pysäköintipaikkoja. Nyt niitä on koska on olemassa taho joka valvoo että ennen määriteltyä pysäköintiaikaa noudatetaan. Aiennin kun pysäköitiin ilman kiekkoa ei vaan sakkoja tullut, ja vaan valvonnan puutteesta.[/quote]

Kyllä näillä parkcomeilla sun muilla rahastusfirmoilla pitäisi olla miniminä tunti armonaikaa parkkikiekkonsa unohtaneille marketissa shoppaajille. On täysin kohtuutonta, että Megahertsin Alkossa, Valkkarissa tai Apteekissa ees taas käynnistä nämä verenimijät ryöstävät 50,- pikavoittona.

Toisaalta ainahan voi kiistää sakon ilmoittamalla, että auto oli kaverin kaverilla lainassa joten selvittäkää itse kuka oli kuljettaja ja lähettäkää lappu hänelle. Eihan esim. ylinopeussakkoakaan lain mukaan voi antaa auton omistajalle tai haltijalle vaan rikkomukseen syyllistyneelle kuljettajalle. Varmasti sama laintulkinta pätee myös näihin parkcomeihin. Auton luovuttaminen juopuneelle on sitten jo kokonaan toinen juttu.

toinen autoilija

Vs:Pysäköintivalvonnat

Viesti Kirjoittaja toinen autoilija » 09.02.2011, 16:53

Mikä tekee sitten niin vaikeaksi sen kiekon laittamaan. Sehän on selkeesti liikennemerkein osoitettu? Sakottaa saa jos on väärin pysäköity, vaikka olisi sen hetken, sama koskee jos pysäköidään ilman parkkikiekkoa jos se vaaditaan.

Kolmas autoilija

Vs:Pysäköintivalvonnat

Viesti Kirjoittaja Kolmas autoilija » 19.02.2011, 00:31

[b]toinen autoilija kirjoitti:[/b]
[quote]Mikä tekee sitten niin vaikeaksi sen kiekon laittamaan. Sehän on selkeesti liikennemerkein osoitettu? Sakottaa saa jos on väärin pysäköity, vaikka olisi sen hetken, sama koskee jos pysäköidään ilman parkkikiekkoa jos se vaaditaan.[/quote]

Iltalehti 18.2.2011: \"Eduskunnan perustuslakivaliokunta esittää, että yksityisen pysäköinninvalvonnan salliva lakiesitys hylättäisiin\".

Hyvä, että eduskunta on vihdoinkin tulossa järkiinsä.

toinen autoilija

Vs:Pysäköintivalvonnat

Viesti Kirjoittaja toinen autoilija » 27.02.2011, 19:19

tässä kyseisen kokouksen pöytäkirjaote

4 § HE 223/2010 vp pysäköinninvalvontaa koskevan lainsäädännön uudistamiseksi

Käsittely

Sihteeri esitteli täydennetyn lausuntoluonnoksen (asiakirja A 4 §) .

Jatkettiin yleiskeskustelua.

Yksityiskohtaisessa käsittelyssä luonnos hyväksyttiin seuraavin muutoksin:

- Muutettiin kappaleen 30 viimeinen virke kuulumaan seuraavasti: \"Yksityinen pysäköinninvalvonta voidaan toteuttaa ehdotetulla tavalla vain perustuslainsäätämisjärjestyksessä.\"

- Kappaleen 30 a ensimmäisen virkkeen sivulause muutettiin puheenjohtajan ehdotuksen pohjalta yksimielisesti kuulumaan seuraavasti: \"ettei kyse ole 124 §:n mukaisesta merkittävän julkisen vallan käytöstä, turvaamalla voimakkaampi julkisyhteisön kontrolli ja säätämällä muun muassa oikeusturvakeinoista.\"

Muutoin luonnos hyväksyttiin muuttamattomana.

Käsittely todettiin päättyneeksi.

Päätettiin yksimielisesti pitää tätä käsittelyä asian ratkaisevana käsittelynä.

Asia todettiin valiokunnassa loppuun käsitellyksi.

Yksi autoilija

Vs:Pysäköintivalvonnat

Viesti Kirjoittaja Yksi autoilija » 13.04.2011, 15:49

[b]toinen autoilija kirjoitti:[/b]
[quote]Mikä tekee sitten niin vaikeaksi sen kiekon laittamaan. Sehän on selkeesti liikennemerkein osoitettu?[/quote]

Kyse on oikeastaan siitä mikä on järkevää ja mikä ei -- en tiedä onko järkevät asiat loppuneet kun moni asia tuntuu nykypäivänä kallistuvan sinne vähemmän järkevän puolelle (E10, jätevesilaki, jne..).

Vähän sama kuin Alkon ovelle tuleva kyltti \"heitä voltti ennenkuin astut liikkeeseen sisään\". Ai miten niin älytöntä? Ei ollenkaan, volttia heittämällä testataan oletko liian humalassa. Alkon henkilökunta ei ehdi tekemään itse tarkistuksia, joten on hyvä että humalaiset volttia heittäessään kieriskelevät jonnekin nurkan taakse.

Jos asiaa mietittäisiin järkevästi tai edes asiakkaan kannalta, valvonta perustuisi mm. ostoskeskuksissa rekisterikilpiin tai vastavaan. Muistatteko ajan kun asiakas oli vielä oikeassa? Jos virheistä on lupa sakottaa 50 euroa, voisi myös odottaa että valvonta voidaan tehdä järkevästi. Suomessa ei myöskään saa käyttää esimerkiksi Euroopasta tuttuja ikkunaan laitettuja, pieniä pysäköintikelloja. Sakot rapsahtaa siitäkin että ikkunalla on oikeaoppisesti kiekko mutta pelkääjän lattialla on hajonnut, vanha kiekko.

Jos vaihtoehtoina on a) ostoskeskus, missä asiakkaan pitää kertoa koska on saapunut ja viritellä kiekkoja, ja saada 50 euron pikavoittoja jos sattuu unohtumaan tai tekemään virheen, tai b) ostospaikka, jossa asiakas saa tunnin ilmaista pysäköintiaikaa kaupungin keskustassa, valinta on aika selkeä. Esimerkkeinä siis Megahertsi (a) ja keskustan Stockmann (b).

PS. Liikennemerkkien selkeydestä voi olla myös montaa mieltä. Jokatapauksessa jaloilla on helppo äänestää.

Parkkipirkot

Vs:Pysäköintivalvonnat

Viesti Kirjoittaja Parkkipirkot » 03.10.2014, 14:29

En asioi minäkään!

Rikas

Vs:Pysäköintivalvonnat

Viesti Kirjoittaja Rikas » 21.10.2014, 15:28

Käyn Stockalla...platina Amex puhuu..

Vastaa Viestiin