Ståhlbergintien aamuralli

Alueen säännöt
Kulosaaren sivut: kulosaarelaiset.fi
Taffel

Ståhlbergintien aamuralli

Viesti Kirjoittaja Taffel » 13.03.2011, 13:03

Haluan muistuttaa että Kulosaaressa on monin paikoin 30 kilometrin tuntinopeusrajoitus. Tämä koskee myös kouluun autolla lapsiaan tuovia vanhempia.

Toivottavasti poliisi kävisi tutkan kanssa ratsaamassa muutamana aamuna niin tulisi jotain tolkkua kaahaamiseen. Ihmiset muistakaa että aamulla on jalan liikenteessä myös pieniä lapsia!!!

Autoilija

Vs:Ståhlbergintien aamuralli

Viesti Kirjoittaja Autoilija » 15.03.2011, 11:35

Joku on mennyt tuhrimaan asfalttiin 30 kilometrin tuntinopeusrajoituksen, mutta sehän on vain suositus ? ihan kuin nuo pikkumaiset pysäköintirajoitukset. Autoilijalla on oikeus suhtautua sellaisiin ylhäisen välinpitämättömästi. On pedanttista rankaista sääntöjen rikkomuksista. Kyllä se on niin, että jalankulkijan ja pyöräilijän velvollisuus on varoa autoliikennettä. Hullujahan ne ovat, jos alle tuppaavat. Ja on ihan kohtuutonta olettaa, että auto pitäisi parkkeerata pelkästään luvallisille paikoille. Siinähän joutuu kävelemään! Kävelköön ne, jotka ovat sellaisen osakseen valinneet.

Taffel

Vs:Ståhlbergintien aamuralli

Viesti Kirjoittaja Taffel » 15.03.2011, 12:26

[b]Autoilija kirjoitti:[/b]
[quote]Hullujahan ne ovat, jos alle tuppaavat. Ja on ihan kohtuutonta olettaa, että auto pitäisi parkkeerata pelkästään luvallisille paikoille. Siinähän joutuu kävelemään! Kävelköön ne, jotka ovat sellaisen osakseen valinneet.[/quote]

Itseni on vaikea löytää yhtään huumoria tästä asiasta. Ihmishenki on aina yhtä peltilehmää kalliimpi oli syy sitten autoilijassa tai jalankulkijassa. Tuollainen välinpitämättömyys asenteissa kostautuu aina tavalla tai toisella.

Autolija

Vs:Ståhlbergintien aamuralli

Viesti Kirjoittaja Autolija » 15.03.2011, 16:05

Myönnetään, vitsi oli huono. Tajusithan, että viestini oli sarkasmia? Inhoan Kulosaaren älyvapaata katurallia ja luovaa autojen paikoitusta, jota harjoitetaan erityisesti koulujen läheisyydessä.

\"vanha\" kulosaarelainen

Vs:Ståhlbergintien aamuralli

Viesti Kirjoittaja \"vanha\" kulosaarelainen » 22.03.2011, 10:33

Autoralli on aikamoinen ja nopeusrajoitusta ei noudateta kun sitä ei ole missään näkösällä. Katujen asfalttitöiden jälkeen ei katuun maalattuja nopeusrajoituksia ole maalattu takaisin ja liikennemerkitkin joissa oli nopeusrajoitukset ovat kadonneet. Eli työ onh ilmeisesti \"kesken\" .Kulosaaressa \"uudet\" kulkijat/asukkaat, eivät noista nopeusrajoituksista tiedä tai eivät välitä. Ei nopeusrajoituksia noudata itse saarelaisetkaan. Muutama ratsia niin eiköhän se siitä.

ratsia Mustikkamaan sillalle!

Vs:Ståhlbergintien aamuralli

Viesti Kirjoittaja ratsia Mustikkamaan sillalle! » 22.03.2011, 16:18

Myös Mustiksen sillalla ajellaan hurjaa vauhtia. Pelottaa oikein sillalla kulkevien ja pyöräilevien lasten puolesta. Poliisi siihen parina lauantai aamuna!!!

Julius

Vs:Ståhlbergintien aamuralli

Viesti Kirjoittaja Julius » 23.03.2011, 21:24

Myös väistämissäännöt ovat hukassa. Ihmiset eivät ymmärrä, että täällä on tasa-arvoisia risteyksiä ja ostarin edustan risteys EI ole liikenneympyrä, vaan normaali T-risteys.

Muutamaan otteeseen per viikko saisi uutta peltiä autoon, ellei antaisi näillä väärinajajille tilaa. Eikä yksi tai kaksikaan aina pysähdy jättämään lapsia kouluun.

Voisiko siis koulut järjestää pienen liikenneopetuskurssin seuraavalla kerralla, kun on vanhempainiltoja?

koulun tehtäväkö?

Vs:Ståhlbergintien aamuralli

Viesti Kirjoittaja koulun tehtäväkö? » 25.03.2011, 17:47

Koulun tehtävä ei ole antaa liikennekasvatusta vanhemmille!
Kyllä tämä pitäisi olla jokaisen
aikuisen selkäytimessä. Jos on ajokortin saanut, voisi kuvitella, etteivät liikennesäännöt ole ihan utopiaa.

Julius

Vs:Ståhlbergintien aamuralli

Viesti Kirjoittaja Julius » 30.03.2011, 12:30

[b]koulun tehtäväkö? kirjoitti:[/b]
[quote]Koulun tehtävä ei ole antaa liikennekasvatusta vanhemmille!
Kyllä tämä pitäisi olla jokaisen
aikuisen selkäytimessä. Jos on ajokortin saanut, voisi kuvitella, etteivät liikennesäännöt ole ihan utopiaa.[/quote]

Jos kouluun oppilaita tuovat vanhemmat eivät osaa käyttäytyä koulun lähistöllä, niin kyllä koulun on siitä vähintään huomautettava vanhempia.

Mm. siksi, että tuo kaahaaminen ja liikennesääntöjen noudattamatta jättäminen vaarantaa myös jalan kulkevien pienien oppilaiden turvallisuutta.

Esimerkiksi Salzburgin keskusta on rahoitettu muilta kuin asukkailta ja tarpeellisilta muilta liikennevälineiltä maasta nousevien tolppien avulla. Kulosaaren rauhoittaminen samaan tapaan ei maksaisi kuin muutamia satoja tuhansia euroja (saari kun on). Voisin vaikka itse kustantaa, jos laillisesti saisi rakentaa.

Silver

Vs:Ståhlbergintien aamuralli

Viesti Kirjoittaja Silver » 22.05.2011, 13:10

\"Autoilija\" oli oikeassa tarttuessaan mm. kaahailuun sekä pysäköintiin huumorillaan. En minäkään käsitä sekä autoilijana että ahkerana jalankulkijana esim. Kulosaarentiellä Domuksen kohdalla pysäköiviä ökymaastureita ym. elintasokaaroja keskellä jalkakäytävää kun ollaan hakemassa leikkipuistosta (joka muuten ONNEKSI muuttuu muotopuistoksi ja sivistyneiden aikuisten käyttöön!!!) jälkikasvua. Eikö voisi näyttää jälkikasvulle esimerkkiä pysäköinnistä tehden se luvallisesti ja estämättä jalankulkijoiden etenemistä sinällään vaarallisella kohdalla, johtuen vilkaasta bussiliikenteestä mm. Kävellä voi vaikka ajeleekin komeilla autoilla...

Vastaa Viestiin