Onko Kulosaarta enää olemassa ?

Alueen säännöt
Kulosaaren sivut: kulosaarelaiset.fi
Laura

Onko Kulosaarta enää olemassa ?

Viesti Kirjoittaja Laura » 06.11.2011, 23:12

Lapsuuteni Kulosaaressa viettäneenä haluaisin kommentteja.
Toista vuosikymentä Tanskassa asuneena olen palaamassa Helsinkiin.
Kulosaari kiehtoo ja siintää tietty kaupunginosana ihanteellisena, kun sitä peilaa lapsuuden (50-luku) kokemuksiin.
Monet helsinkiläiset tyrmäävät suoralta kädeltä muuttamisen Kulosaareen.
Onko siellä vielä henkeä ja
mitä mieltä olette, onko järkeä harkita muuttoa juuri sinne ?

Silver

Vs:Onko Kulosaarta enää olemassa ?

Viesti Kirjoittaja Silver » 08.11.2011, 00:02

Ei Kulosaaressa mitään vikaa ole edelleenkään, kun vaan kaupunki ei pilais kaikkea asumisviihtyvyyttä ihmeellisillä päätöksillään, niin sosiaali- kuin infrastruktuurialueella. Ja luonnollisesti Sinullakin täytyy olla fyrkkaa, että täällä voi asua, vaikkakin se on joka paikassa pääkaupunkiseudulla suhteettoman kallista - tahtovat päättäjät pian keskituloisetkin pois pääkaupungista, jonnekin Sipoonkorpeen...on se ihmeellistä, kun ei normaali tulotasolla meinaa pystyä muuhun kuin asumaan ja syömään...mutta ei kai ihmisen muuta tarvitsekaan...ne lyövät eteesi sellaisen rätingin, että sun ei voi olla köyhä olo!

On muuten varmaan tanskassa elintaso normaalituloisella huomattavasti korkeampi ja LAADUKKAAMPI?

Tete

Vs:Onko Kulosaarta enää olemassa ?

Viesti Kirjoittaja Tete » 09.11.2011, 13:57

Laura,

Suomeen palaaminen aiheuttaa niin paljon pettymyksiä, että on ihan sama minne muutat.
Kallis, epäystävällinen ja suttuinen kotikaupunkisi odottaa.

Jouko

Vs:Onko Kulosaarta enää olemassa ?

Viesti Kirjoittaja Jouko » 09.11.2011, 15:16

\"Monet helsinkiläiset tyrmäävät suoralta kädeltä muuttamisen Kulosaareen.\"

Kateellisia? Sinun 50-luvun Kulosaartasi ei enää ole, mutta nyky-Kulosaari on silti miellyttävä, turvallinen ja viihtyisä paikka. Se on kasvanut kiinni kaupunkiin eikä kääriydy enää itsensä ympärille. Meillä on erinomaiset liikenneyhteyhteydet ja mukavasti yhteisöllisyyttä, jota tosin maustavat nimbyily ja suomalaiskansallinen itsevähättely.

Muutin perheeni kanssa takaisin Suomeen reilun kymmenen vuoden ulkomaankeikan jälkeen. Kokemus oli niin positiivinen, että täällä ollaan edelleen. Elämä on helppoa, kun ei tarvitse olla varuillaan. Lapset saavat kulkea vapaasti, koulutus on hyvää, hinnat kohtuullisia, palkat suorastaan ylellisiä ja ainakin meidän lähiympäristömme täynnä ihania naapureita. Lähes kaikilla tuntemillani ex-expatriaateilla on samoja kokemuksia.

J.R.

Vs:Onko Kulosaarta enää olemassa ?

Viesti Kirjoittaja J.R. » 10.11.2011, 00:24

Joskus on tullut miettineeksi mihin parempaan paikkaan voisi muuttaa Kulosaaresta? Itselleni on työ ym. kuvioista tulleet tutuiksi kohtalaisine paikallistuntemuksineen Munkkiniemi, Lauttasaari, Tapiola ja Westend. Lopputulemaksi pienen tuumaamisen jälkeen on tullut se, että ei ole Kulosaaren voittanutta asuinaluetta ainakaan noissa mainituissa arvostetuissa kaupunginosissa. Kulosaaressa voit asua lähes maaseutumaisemassa SAARESSA, siis merellisessä ympäristössä, mutta kuitenkin kaupungissa. Täällähän suorastaan toteutuu haave asua talossa \"järven\" rannalla, vihreitten niittyjen keskellä, mutta kaupungin keskustassa.

es

Vs:Onko Kulosaarta enää olemassa ?

Viesti Kirjoittaja es » 11.11.2011, 11:47

Niin onko Kulosaarta olemassa? Mielenkiintoinen havainto Google (maps) kertoo Kulosaaren olevan Leposaari Kulosaari. No ei nimi miestä pahenna jne. Olen \"paluu muuttaja\" ja parinkymmenen vuoden reissun jälkeen tulin taikaisin Kulikseen ja oli kuin kotiinsa olisi tullut.

Jouko

Vs:Onko Kulosaarta enää olemassa ?

Viesti Kirjoittaja Jouko » 11.11.2011, 15:22

Niin, jotain Kulosaaresta kertoo se, että monilla asukkailla on vaikeuksia lähteä täältä. Jokin magneetti vetää takaisin, kun elämäntilanne sallii muutoksen.

Myös Kulosaari muuttuu. Jos elättelee huvilakaupunki- tai maalaisnostalgiaa, on parempi muuttaa vaikkapa pimeimpään Sipooseen. Lähinaapurustoon tulee seuraavan 20 vuoden aikana Kalasataman kaupunginosa, 20 000 asukasta ja 8000 työpaikkaa. Toiselle puolelle, Naurissalmen taakse, nousee Kivinokan kaupunginosa, tykkäätte tai ette. Valmistautukaa siihen. Minua kaupungistuminen ei haittaa, mutta joustavaa asennetta se vaatii.

http://www.uuttahelsinkia.fi/kalasatama ... aisyydella

Julius

Vs:Onko Kulosaarta enää olemassa ?

Viesti Kirjoittaja Julius » 11.11.2011, 16:20

Jouko:

Anu Utriainen on kanssasi eri mieltä asukkaiden vaihtuvuudesta:

\"Utriainen ihmettelee hiukan Kulosaaren asukkaiden suurta vaihtuvuutta. Noin 500 asukasta eli 13 prosenttia muuttaa saarelta pois joka vuosi.\"

Ja täytyy kertoa, että eipä ole paljon halukkaita ostajia arvokinnteistölle. Kovin halutulta alueelta tämä ei vaikuta näin kiinteistön myyjän näkökulmasta.

Jouko

Vs:Onko Kulosaarta enää olemassa ?

Viesti Kirjoittaja Jouko » 11.11.2011, 19:57

Emme ole eri mieltä. Anu kirjoitti vaihtuvuudesta, minä paluumuutosta. Paluumuutto - jos sellaista on - edellyttää vaihtuvuutta. Ei siis ole mitään ristiriitaa.

Voi kauhea. Ovatko hinnat romahtamassa? Kannattaa siis muuttaa nopeasti, jotta saa vaatimattomasta kulosaarelaisasunnostaan edes jotain. Hipi hipi.

Julius

Vs:Onko Kulosaarta enää olemassa ?

Viesti Kirjoittaja Julius » 14.11.2011, 14:55

[b]Jouko kirjoitti:[/b]
[quote]Emme ole eri mieltä. Anu kirjoitti vaihtuvuudesta, minä paluumuutosta. Paluumuutto - jos sellaista on - edellyttää vaihtuvuutta. Ei siis ole mitään ristiriitaa.

Voi kauhea. Ovatko hinnat romahtamassa? Kannattaa siis muuttaa nopeasti, jotta saa vaatimattomasta kulosaarelaisasunnostaan edes jotain. Hipi hipi.[/quote]

Kirjoitit: \"on vaikeuksia lähteä\". Puhtaasti matemaattisesti laskettuna joka kahdeksas vuosi jokainen kulosaarelainen on lähtenyt saarelta pois. Toki näin ei oikeasti käy, mutta kahdeksan vuoden kiertoaika \"arvoalueella\" on verrattain liukas.

En tiedä mitä sieniä syöt, mutta itse en ole törmännyt vaatimattomiin kulosaarelaiskiinteistöihin. Hinta-asiaan en kommentoi, tuntuu olevan monelle elämän ja kuoleman kysymys ja aiheuttaa kiivaita väittelyitä.


Yksi asia muuten mikä varmasti vähentää yhteenkuuluvuuden tunnetta on suurlähetystöjen, erityisesti Kiinan, ostamat ja hallinnoimat kiinteistöt. Kiinalaiset tuntuvat ostavan aika surutta jatkuvasti lisää kiinteistöjä Kulosaaresta.

Vastaa Viestiin