Bunkkeri

Alueen säännöt
Jätkäsaaren sivut: kaupunginosat.net/jatkasaari
turo007

Bunkkeri

Viesti Kirjoittaja turo007 » 03.05.2013, 09:44

Olen kuullut huhuja, että Bunkkerissa olisi kosteus/homeongelmia? Onko tietoa? Bunkkeri ei ole suojelu kohde, miksi sitä ei purettu ja upotettu täytemaaksi Jätkäsaareen. Jos halutaan säilyttää niin miksi sitä ei sitten säilytetä sellaisenaan vaan rakennetaan rivitaloja katolle, miksi? Minusta ne kaksi eivät sovi yhteen: betonivarasto/rivari, lisäksi vielä korkeampi Bunkkeri varjostaa meitä sen pohjoispuolella asuvia vielä enemmän. Eikö kaavoituksen pitäisi huomioida ilmansuunnat: matalat talot eteläpuolelle ja korkeat pohjoispuolelle. Valo kansalle!

Anonyymi

Vs: Bunkkeri

Viesti Kirjoittaja Anonyymi » 06.05.2013, 11:32

Bunkkeri on rakennettu vuonna 1972 sataman kappaletavaravarastoksi ja se on kaupungin mukaan liian hyväkuntoinen purettavaksi. Bunkkerista on tulossa liikunta- ja monitoimitalo, jonne tulee mm. uimahalli, liikuntatiloja ja kulttuuritiloja. Alunperin rakennukseen suunniteltiin myös peruskoululle tiloja, mutta siitä on luovuttu. Peruskoulu tulee suunnitellun liikuntapuiston läheisyyteen.
Nykyisin bunkkeri on seitsemänkerroksinen ja matalampi kuin esim. Verkkokauppa, jonka voi todeta pistäytymällä Verkkokaupan katolla.

samiv

Vs: Bunkkeri

Viesti Kirjoittaja samiv » 06.05.2013, 18:13

Varmoja ei siis voida olla tämän yli 40v. -rakennuksen kunnosta, mutta tuskin pahasti home-/kosteusongelmaiseen lähdettäisiin massiivisia uudistoimintoja suunnittelemaan - ainakaan ilman epäkohtien pätevää korjausta. Tuota rivitaloprojektia olen itsekin miettinyt... JSaaressahan on paljon erilaisia pioneeriprojekteja, joten tämä lienee yksi niistä.

Vastaa Viestiin