Liisanpuisto

Alueen säännöt
Kruununhaan sivut: krunikka.fi
Ihmettelijä

Liisanpuisto

Viesti Kirjoittaja Ihmettelijä » 21.02.2006, 01:19

Milloin Liisanpuisto kunnostetaan? Puisto on kaameassa alennustilassa: roskasäiliöitä reunoilla ja kummallinen puupömpeli. Miksi orapihlaja-aita tuhottiin ja puita kaadettiin pömpelin kohdalta?
Kuka on vastuussa hävityksestä?

Krunalainen

Re: Liisanpuisto

Viesti Kirjoittaja Krunalainen » 03.03.2006, 23:54

Liisanpuiston kunnostus/ parannussuunnitelma käsitellään tämän kevään aikana. Toteutus tapahtunee kesän-syksyn aikana.

terhikki

Re: Liisanpuisto

Viesti Kirjoittaja terhikki » 15.03.2006, 17:06

Ihmettelen kovasti, miksi koirakieltotaulut ylipäänsä ovat puistossa, kun niihin ei kiinnitetä mitään huomiota. Puistossa käytetään koiria tarpeillaan kielloista huolimatta. Ovatko merkit liian näkymättömiä?

Satu

Re: Liisanpuisto

Viesti Kirjoittaja Satu » 28.03.2006, 01:08

Puiston perusparrannus tehdään tietääkseni 2007. Ymmärtääkseni suunnitteilla on puiston entistäminen vanhojen valokuvien jne. pohjalta. Suunnitelma on ollut nähtävillä Helsingin kaupungin sivuilta (kts. katu- ja puisto-osasto/suunnitelmat). Siellä tietoa myös mahdollisesti tehtävistä istutuksista, valaistuksesta, pensaista ja käytävämateriaaleista ja tietenkin puiston puista. Osahan on niin huonokuntoisia, että kovalla tuulella isojakin oksia tulee alas rytinällä. Tänään juuri oli tullut iso oksa alas jalkakäytävälle Maurinkadun puolelle = en haluaisi olla alla silloin. Puiden kuntoa on tutkittu ammattilaisten voimin ja kuten sanoin, ihan syystä on puita kaadettu.

Satu

Re[2]: Liisanpuisto

Viesti Kirjoittaja Satu » 28.03.2006, 01:11

..oksa putosi siis Maneesikadulle..Maurinkadun puoleista isoa lehmusta onneksi leikattiin syksyllä..

JuLa

Re: Liisanpuisto

Viesti Kirjoittaja JuLa » 30.03.2006, 08:32

Ennen kaikkea se karmea puulaatikko koilliskulmasta pitäisi heti saada pois rumentamasta arvokasta ympäristöä! Puiston virallinen nimi on muuten LiisanpuistIKKO.

Krunan kundi

Re[2]: Liisanpuisto

Viesti Kirjoittaja Krunan kundi » 04.04.2006, 21:50

Täysin samaa mieltä siitä kenkälaatikon mallisesta kaljakioskista. Sillä ei ole mitään tekemistä Liisanpuistikon historiallisen ilmeen kanssa. Täysin väärässä paikassa. Siirretään se Itä-Pasilan Veturitorille.

Koirakas

Re[2]: Liisanpuisto

Viesti Kirjoittaja Koirakas » 27.04.2006, 12:09

Käytän koiraani puistossa niin kauan kun spurgut tekevät tarpeensa ympäri puistoa ja lasten hiekkalaatikolle

Jussi Heinämies

Re: Liisanpuisto

Viesti Kirjoittaja Jussi Heinämies » 25.05.2007, 21:55

Helsingin yleisten töiden lautakunta hyväksyi viimein 24.5.2007 Liisanpuistikon puistosuunnitelman, jonka mukaisesti puisto palautetaan osin historialliseen asuun ja samalla parannetaan puiston toimivuutta. Edellinen suunnitelma palautettiin lautakunnasta 23.11.2006 uudelleen valmisteltavaksi siten, että asukkaiden mielipiteet otetaan paremmin huomioon. Uudessa suunnitelmassa on luovuttu kalliista kivimuurirakennelmasta, sen sijaan on reunakivetys eri alueiden välissä. Puistoon palautetaan historiallinen ovaalimuoto, joka rajataan ulkoreunalta takorauta-aidalla ja pensasaidalla. Puiston keskelle tulee aukio, josta varataan alueet pienten lasten jousikeinuille ja erikseen isompien lasten keinutelineelle.

Muistomerkin molemmin puolin rajataan alueet kukkien kausi-istutuksille. Vanhat arvokkaat puut säilytetään ja lisäksi istutetaan uusia. Kierrätyspiste keräyssäiliöineen tulee siistiksi alueksi Pohjoisrannan reunaan. Puiston luoteiskulman vuokra-alue kaljakioskeineen pyritään istutuksin sovittamaan paremmin arvokkaan puiston ilmeeseen. Puiston valaisimiksi asennetaan vanhan malliset pylväsvalaisimet mallia Espa.

Suunnitelman toteutus on luvattu aloittaa loppukesällä tai alkusyksyllä tänä vuonna.

Pohjoisrannan asukki

Re[2]: Liisanpuisto

Viesti Kirjoittaja Pohjoisrannan asukki » 05.09.2007, 00:35

No, onkos suunnitelman toteutus jo alkanut? Miltäs aikataulu näyttää?

Tuohon suunnitelmaan lisäisin vielä, että lippakioskille, mikä sinällään on hieno perihelsinkiläinen instituutio ja puistoarkkitehtuurin helmi, pitäisi saada uusi vuokralainen. Nykyisellään kiska on paitsi pusikossa piilossa, myös harvoin auki ja vailla houkuttelevaa edustaa pöytineen. Jätskivalikoima ei päätä huimaa ja asiakaspalvelu tuntuu keskittyvän niihin puiston kuuluisiin vakikäyttäjiin, jotka pitelevät sadetta sen suojissa.

Ottamalla mallia Karhupuistosta ensi kesänä meillä voisi olla paitsi krunalaisia, myös veneilijöitä palveleva ihana lippakiska, jossa voisi herkkujen ohella myydä merihenkistä designia.

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Kruununhaka”