Kaisikseen kunnon jäärata!

Alueen säännöt
Kruununhaan sivut: krunikka.fi
ex-krunikalainen

Kaisikseen kunnon jäärata!

Viesti Kirjoittaja ex-krunikalainen » 09.01.2007, 12:14

Kaisaniemn kenttää katsellessani, varsinkin näin leutona ja lumettomana talven tulee apea mieli. Se voisi olla ihan eri tilassa

Kaisiksen kenttä on jäänyt pahasti unohduksiin, kun kaupungin päättäjät ovat järjestäneet jääradan Ison Maailman tyylin Rauttikselle. Sen sijaan, että haaskataan rahaa muiden liikuntapaikkojen kustannuksella savuttavien bussien ja vilkkaan liikenteen keskelle kyhättyyn rataan (onneksi äänekäs musiikki sentään peittää liikenteen melun), pitäisi Kaisikseen rakentaa kunnollinen kaikkia kaupunkilaisia ja ennen kaikkea lähialueen asukkaita palveleva tekojäärata joka on muunnettavissa kesäliikuntaa varten Brahen kentän malliin. Kaisiksen kenttä on mitä mainioimmalla paikalla, siinä on kokoa ja avaruutta, hyvät yhteydet, liikenne ei häiritse pehemmin jne. Nyt

Krunan kundi

Re: Kaisikseen kunnon jäärata!

Viesti Kirjoittaja Krunan kundi » 14.01.2007, 15:53

Ehdottomasti olen samaa mieltä. Kaisaniemen puiston asemakaavoitus on käynnistynyt ja keskeisenä tavoitteena tulee olla tekojäärata talvisin ja vastaavasti pallokenttä kesäisin.

Veli-Heikki Klemetti

Re: Kaisikseen kunnon jäärata!

Viesti Kirjoittaja Veli-Heikki Klemetti » 08.02.2007, 00:22

Kruununhaan asukasyhdistys teki 1990-luvulla aloitteen tekojääradan rakentamiseksi Kaisaniemeen. Valtuusto näytti vihreää valoa ja sisällytti hankkeen kuntasuunnitelmaan yli 10 vuotta sitten. Rakentamisen piti alkaa vuonna 1997.

mace

Re: Kaisikseen kunnon jäärata!

Viesti Kirjoittaja mace » 22.02.2007, 22:55

Syksyllähän oli se Kaisaniemen puistoa käsittelevä keskustelutilaisuus Kruununhaan ala-asteella, josta selvisi että Kaisaniemen puiston tilannetta tutkitaan ja toimitaan sen mukaisesti. Tilaisuudesta jäi ainakin minulle todella hyvä ja toiveikas käsitys.

Leuto talvi tosiaan on heikentänyt Kaisiksen kentän käyttömahdollisuuksia, mutta keleistä emme sentään voi syyttää kaupunkiarkkitehtuurista päättäviä Helsingin kaupungin elimiä. Joku raja sillä ainaisella marmatuksellakin

Mielestäni rautatie-aseman rata on irrallisen ja tökerönkin oloinen, mutta kaikkea ei voi saada. Rata on kuitenkin todella suosittu ja siellä on paljon kaikenlaista ohjelmaa yleisölle (kts. http://www.jaapuisto.fi). Rata on lisäksi maksullinen. Kaisiksen ja Rauttiksen luisteluradat ovat näin luonteiltaan erityyppisiä. Uskon että Rauttiksen rata aktivoi helsinkiläisiä ja vierailijoita luistelemaan ja näin lisää kävijöitä sekä Kaisiksessa (sikäli kun siellä luistella voi), Rauttiksella että muissa kantakaupungin luistelupaikoissa (Taivallahti, Braku ym.) tuomalla luistelua esiin ulkoilumuotona.

Itse olen ajatellut, että olisi kiva jos Töölönlahdelle voisi aurata pienen luonnonjääluisteluradan, mutta ei se luistelu stadilaisten keskuudessa vielä ole niin suosittua että ulkoilijoita riittäisi loputtomasti Ja jos oikein tekee mieli luistella Töölönlahdella, niin auraahan sitä käsipelilläkin pienen radan itelleen vaikka kaveriporukalla ilman että aina tarvii ruikuttaa jotain virallista tahoa tekemään työt. Do or die, kuten punkkarit sanovat.

Ride

Vs:Kaisikseen kunnon jäärata!

Viesti Kirjoittaja Ride » 10.07.2008, 23:41

Kuka mahtaisi kaisiksen tekojäällä käydä? Nyt riittää kun on rautatientorilla hieno tekojää missä ihmiset todella paljon käyvät.
Kaisaniemen puisto on tosi ankea...voi kumpa joku keksisi alueelle jonkin tarkoituksen !!!

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Kruununhaka”