Koirat vs koiravihaajat Liisanpuistikossa

Alueen säännöt
Kruununhaan sivut: krunikka.fi
Satu

Koirat vs koiravihaajat Liisanpuistikossa

Viesti Kirjoittaja Satu » 25.12.2008, 23:01

Koiranomistajana kuljen kotinurkillani lemmikin ulkoilutusreissuilla. Pääasiassa käymme Terviksessä, mutta käymme myös puistikossa silloin tällöin, tosin puistoalueen ulkopuolella.

Nyt puistikkoa vahtii kova ääninen naisihminen. Hän huutaa ja meuhkaa, ettei puistossa saisi koirien kanssa kulkea. Rouva on käyttäytynyt agressiivisesti ja kertonut kuvaavansa koirankusettajia ja ilmoittavansa heistä poliisille...jne. Meno on jo sen verran villiä, että päätin kirjoittaa..

Olemme muutaman henkilön kanssa ottaneet selvää miten tämän puistonkäytön laita oikein on.. On soitettu mm. Helsingin Kaupungille ja juteltu lakimiesten kanssa. Kaikki ainoastaan siitä syystä, että saataisiin asiaan vedenpitävä selvyys..

Suomen Laki sanoo, että kaupunkien puistot ovat avoimia sekä ihmisille että koirille. Lasten leikkialueet sitä vastoin kuuluvat vain lapsille.

Kuten me koiraihmiset olemme lenkeillämme huomanneet, on toinen, alunperin puiston ulkopuolelle sijoitettu \"koirakieltokylteistä\" siirretty lasten leikkipaikan välittömään läheisyyteen, pois puistoon johtavan kävelytien varresta, ja toinen on kiinnitetty leikkipaikalle johtavan väylän kohdalle (Helsingin kaupungin toimesta).

Puistoa saa siis käyttää kaikki, niin lapset, aikuiset kuin rakkaat lemmikkimmekin.

Koiranomistajien vastuusta

Vs:Koirat vs koiravihaajat Liisanpuistikossa

Viesti Kirjoittaja Koiranomistajien vastuusta » 27.12.2008, 06:37

Tokoinrantaan on tullut uusi koiranomistajien sukupolvi, joka jättää lemmikkiensä kakat korjaamatta. Tällainen lisää epäilemättä koiravihamielisyyttä.

Olen katsellut ihmeissäni Hakaniemensillan Kruununhaan puoleln päädyn seutuja, siellä koirankakkoja kerätään huonosti.

Kuka tai kutka mahtavat olla asialla. Yksikin koira saa paljon aikaan, jos omistaja jättää jälkityön tekemättä joka kerta.

Maija

Vs:Koirat vs koiravihaajat Liisanpuistikossa

Viesti Kirjoittaja Maija » 28.12.2008, 16:54

Hei,
aina tulee olemaan ihmisiä, jotka eivät korjaa
koiran jätöksiä, aina tulee olemaan kiljuvia lapsia
ja aina tulee olemaan negatiivisiin asioihin huomionsa
kohdistavia ihmisiä.

Ehkä jokaisen omaa hyvinvointia lisää
jos keskittää huomionsa mielummin positiivisempiin asioihin
ja purkaa synkeät huomiot ekologisiin tekoihin,
siinä riittää varmasti jokaisella parannettavaa ihan omassa elossa
niin ei tarvitse vaivata päätään muiden asioilla.

Nyt jo valoakin alkaa taas
tulemaan,
eiköhän se kummasti virkistä mieltä!

Krunan kundi

Vs:Koirat vs koiravihaajat Liisanpuistikossa

Viesti Kirjoittaja Krunan kundi » 28.12.2008, 22:48

Juuri näin. Krunikassa on varmasti tilaa ihmisille ja koirille ja molemmat voivat iloita toisistaan. Autot vievät mielestäni liikaa tilaa, mutta se onkin jo toinen juttu. :0)

Vapaamatkustajuus

Vs:Koirat vs koiravihaajat Liisanpuistikossa

Viesti Kirjoittaja Vapaamatkustajuus » 29.12.2008, 02:59

Virpi Hämeenanttila puhui aihetta sivuten eräässä keskustelussa. Hänen näkemyksensä mukaan jees-henkisyys ja välinpitämätön suhtautuminen asioissa lisää toisten taakkaa, tällainen ihminen on toisin sanoen vapaamatkustaja po. tapauksessa keskinäisen \"valvonnan\" suhteen.

Jos osa väestä ei vie koiransa jätöksiä asialliseen paikkaan, sitähän edellyttää lakikin, toiset joutuvat tulilinjalle sikälikin, että koirialle vihaiset ihmiset kyllä katsovat, kenenlle koirantaluttajalle alkavat huutaa koirien tekemisistä.

Yhteisvastuuta ja välittämistä peräänkuulutetaan Suomessa yleisemminkin. Rakkauden vastakohta tunnetusti ei ole viha vaan välinpitämättömyys.

Jotta jotkut eivät joutuisi tulilinjalle toistenkin puoilesta ja jotta viihtyisimme kaikki tasaisesti, kannattaisin edelleenkin, että niin koirankakka-asiassa kuin muussakin yhdessäolossa kaikki kantaisivat yhdessä vastuuta ympäristöstään, mikä koirankakka-asiassa merkitsee hienovaraista vihjaamista, että pussejakin löytyy.

Olen joskus ollut hieman hidas pussin esiinottamisen suhteen. Joku ystävällinen koirantaluttajakumppani on työntänyt pussia käteen ilmeisesti vihjeenä, että voisit kerätä koirasi kakat###

Tietysti tällainen hieman riepoo, mutta kun olen ymmärtänyt yhteishyvän tarkoituksen, olen antanut asian olla.

Alaa

TpJUtBNyNU

Viesti Kirjoittaja Alaa » 26.06.2013, 12:41

Me and this article, sitting in a tree, L---R-A-N-IEN-G!

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Kruununhaka”