Uusi lajittelupiste

Alueen säännöt
Kruununhaan sivut: krunikka.fi
Krunan kundi

Uusi lajittelupiste

Viesti Kirjoittaja Krunan kundi » 15.04.2009, 13:45

Liisanpuiston reunalle Pohjoisrantaan rakennetaan uutta lajittelupistettä. Ennakkotiedon mukaan siihen tulee kahdeksan säiliötä eri jakeille: vaatteet, lasi, pahvi ja metalli. Tosi hienoa on, jos nyt saadaan Krunaan takaisin pienmetallin keräyspiste, eikä tartte mennä Kallioon asti.

Odotan uteliaana

Vs:Uusi lajittelupiste

Viesti Kirjoittaja Odotan uteliaana » 15.04.2009, 16:38

Uteliaana ja kauhulla oletan keräilyastoiden olevan kirjava kokoelma maisemasta räikeästi kirkuvia erikokoisia pönttöjä. Esim. Tallinnassa jätteet kerätään maisemaan neutraalisti sulautuvaan sylinteriin, jossa ainoastaan eri jätelokerot on merkitty omilla väriraidoilla. Tyylikästä! Uskomattoman tyylikästä ja ehdottoman mannermaista.

Krunan kundi

Vs:Uusi lajittelupiste

Viesti Kirjoittaja Krunan kundi » 24.04.2009, 21:11

Nimimerkin \"Odotan uteliaana\" huoli on turha. Liisanpuistikon reunalla on nyt Helsingin tyylikkäin lajittelupiste. Säiliöt on yhtenäisenä rivinä sovitettu kaupunkikuvaan. Joukossa on mm. kauan kaivattu pienmetallin keräys, muovipussien keräys sekä vaate- ja kodintekstiilin keräys. Eläköön YTV :0)

Anna

Vs:Uusi lajittelupiste

Viesti Kirjoittaja Anna » 17.05.2009, 22:11

Nämä kierrätyssysteemit tuntuvat silti olevan vielä aika alkeellisella tasolla. Olen asunut Ruotsissa, ja siellä oli kerrostalojen omilla sisäpihoilla kierrätyspisteet pienmetalli- ja lasinkeräyspisteet mukaanlukien. Tämä varmasti lisäisi kierrättämistä, kun ihmisten ei tarvitsisi lähteä kotipihaansa kauemmas kantamaan lasia, pienmetallia ym. Jos Ruotsissa tämä systeemi toimii, niin miksei myös Suomessakin.

Johanna

Vs:Uusi lajittelupiste

Viesti Kirjoittaja Johanna » 24.06.2009, 13:28

Juuri näin. Samaisesta naapurimaasta äskettäin muuttaneena kummastelin oman taloni roskahuonetta ja sen säälittäviä kierrätysmahdollisuuksia. Jokaisessa vuokratalossa jossa Ruotsissa asuin (ja niitä taisi kertyä kuusi kappaletta) oli esimerkiksi lasinkeräyspiste.

Liisa Puistikko

Vs:Uusi lajittelupiste

Viesti Kirjoittaja Liisa Puistikko » 15.08.2009, 13:10

Mielestäni Liisanpuistikon terassi-pömpeli ( vaikka kuulema hienon suunnittelukilvan tulos) on niin maisemaan sopimaton, että mikään lajittelupiste ei voi olla rumempi.

Voisiko tuon terassi-kuution maalata tummemmaksi?

Pelle

Vs:Uusi lajittelupiste

Viesti Kirjoittaja Pelle » 26.08.2009, 15:32

Maalaamisesta tuli mieleen, voisikohan nuo Merihaan talot maalata vaikkapa pastelliväreillä? Mitä mieltä ollaan? Kysymys on tietysti teoreettinen. Museovirasto tietysti torppaisi moisen hankkeen aivan varmasti, koska se poikkeaisi alkuperäisestä.

Pömpeli

Vs:Uusi lajittelupiste

Viesti Kirjoittaja Pömpeli » 10.09.2009, 10:07

[b]Liisa Puistikko kirjoitti:[/b]
[quote]Mielestäni Liisanpuistikon terassi-pömpeli ( vaikka kuulema hienon suunnittelukilvan tulos) on niin maisemaan sopimaton, että mikään lajittelupiste ei voi olla rumempi.

Voisiko tuon terassi-kuution maalata tummemmaksi?[/quote]

Pömpeli tummaksi ja istutuksia naamioksi!

Niijust

Vs:Uusi lajittelupiste

Viesti Kirjoittaja Niijust » 14.09.2009, 18:59

[b]Pelle kirjoitti:[/b]
[quote]Maalaamisesta tuli mieleen, voisikohan nuo Merihaan talot maalata vaikkapa pastelliväreillä? Mitä mieltä ollaan? Kysymys on tietysti teoreettinen. Museovirasto tietysti torppaisi moisen hankkeen aivan varmasti, koska se poikkeaisi alkuperäisestä.[/quote]

Niimpä siinä olisi ideaa..mutta taitaisi tulla ininää liikaa kaikkien virastojen puolesta. Olisi kyllä aika pöllyttää museo- ja kaikkien muidenkin -virastojen johto uusiksi. Samat vanhat kääkät istuu siellä vuodesta toiseen ja kränäävät keskenään. Kunnon kansalaiset siinä joutuvat syyttä kärsimään.

Pode

Vs:Uusi lajittelupiste

Viesti Kirjoittaja Pode » 15.09.2009, 15:52

Alkuperäiseen aiheeseen palataksemme, huomasin viime viikon lopulla keskellä kirkasta päivää kaksi n. 40-vuotiasta miestä ja yhden 10+ -ikäisen pojan täydessä työn touhussa mainitulla lajittelupisteellä.

Herroilla oli ammattimaisen näköiset, pitkävartiset ja koukuilla varustetut työkalut, joilla he kalastelivat vaaatteita lajittelulaatikosta ja lajittelivat ne edelleen kolmeen eri kassiin, osa heitettiin sopimattomina takaisin.

Tämä ei liene YTV:n virallinen tapa tyhjentää laatikoita, joten aionkin tästä lähtien toimittaa omat kierrätysvaatteeni esim. Mariankadun alkupäässä olevaan, paremmin jobbareilta suojattuun laatikkoon.

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Kruununhaka”