Koirankakat Siltavuorenrannassa

Alueen säännöt
Kruununhaan sivut: krunikka.fi
tunnollinen koiran omistaja

Koirankakat Siltavuorenrannassa

Viesti Kirjoittaja tunnollinen koiran omistaja » 13.04.2011, 16:06

Miksi monet Kruununhakalaiset koiran ulkoiluttajat tulevat Siltavuorenrantaan eivätkä korjaa koiransa jätöksiä? ja koiran annetaan pisailla talojen kivijalkoihin ja rapun suuhun. Ne hajut ei lähde ja kesäkuumalla löyhkäävät. Tuollaisilla ihmisillä ei tulisi olla koiraa. Kakkaa kulkeutuu kengän ja tassun pohjassa huoneistoihin ja koirien vatsataudit/ripulit/madot leviää. Pidetään kruununhaka siistinä.

Ihmettelevä

Vs:Koirankakat Siltavuorenrannassa

Viesti Kirjoittaja Ihmettelevä » 14.04.2011, 13:03

Samaa mieltä tunnollisen koiranomistajan kanssa. Olen ihmetellyt (ja hyvin moni muukin), miksi monilla koiranomistajilla on sellainen käsitys, että koiran voi laskea pissaamaan yksityisten talojen tai ovensuiden kulmille. Osa taas puolestaan pysähtyy vain keskelle katua ja pissavana on hetkessä edessä. Sitten on paljon niitä, jotka eivät kerää koiranjätöksiä pois. Koiranomistajat eivät noissa tapauksissa ajattele kanssaihmisiä. Onpa hauska, kun kengissä on jätöksiä hajuineen.

Yksi laji koiranomistajia - ja huomattavan suuri ryhmä - on sellainen, joka tahallisesti ja/tai ajattelemattomuuttaan pitää koiraansa hihnassa niin pitkällä, että toisten jalankulkijoiden pitää varoa koiraa ja kiertää koira omistajineen kadun puolelta, varoa kompastumista koiraan, pelätä ja varoa, että koira ei tule nuuskimaan. Eivätkö nykyiaikaiset hihnat ole sitä varten, että niillä pystyy nopeasti vetämään koiran tiukasti viereensä? Sitä paitsi koiranomistajien pitäisi taata katurauha kaikikille jalankulkijoille eikä vaatia sitä, että muiden tulee kiertää ja väsitellä koiria. Huomattavan suuri osa ei pidä sitä, että koira tulee nuuhkimaan jne. Monilla on myös allergia. Moni myös pelkää koiria (ja aihettakin usein on) tai ei pidä koirista. Osa koirista on myös vihaisia tai huonosti kasvatettuja.

Pahimmat koiranomistajat ovat sellaisia, että jos ohittaa pitkällä hihnassa olevan koiran ja sanoo kohteliaasti \"anteeksi\", saa mulkoilevan katseen tai peräti vihaisen kommentin osakseen.

Jalkakäytävillä pitäisi pyrkiä sujuvuuteen ja kaikenlaiseen kanssaihmisten huomioon ottamiseen.

Koirakuria

Vs:Koirankakat Siltavuorenrannassa

Viesti Kirjoittaja Koirakuria » 14.04.2011, 22:49

[b]tunnollinen koiran omistaja kirjoitti:[/b]
[quote]Miksi monet Kruununhakalaiset koiran ulkoiluttajat tulevat Siltavuorenrantaan eivätkä korjaa koiransa jätöksiä? ja koiran annetaan pisailla talojen kivijalkoihin ja rapun suuhun. Ne hajut ei lähde ja kesäkuumalla löyhkäävät. Tuollaisilla ihmisillä ei tulisi olla koiraa. Kakkaa kulkeutuu kengän ja tassun pohjassa huoneistoihin ja koirien vatsataudit/ripulit/madot leviää. Pidetään kruununhaka siistinä.[/quote]

Krunikka 4/10:

\"Koira on yleisillä paikoilla pidettävä kytkettynä. Kytkettynäkään koiraa ei saa päästää yleiselle uimarannalle, lasten leikkipaikoille, toriaikana torille tai yleiseen käyttöön kunnostetulle ladulle tai urheilukentälle, ellei se ole erikseen sallittu. Lisäksi koiran jätökset on kerättävä hoidetulla alueella. Keräämistä varten kannattaa ottaa mukaan pusseja tai keräin, jonka voi laittaa lähimpään yleiseen roska-astiaan. Lain noudattamatta jättäminen voi johtaa sakkorangaistukseen. (Järjestyslaki 27.6.2003/612, 14 §)\"

hoidettu alue

Vs:Koirankakat Siltavuorenrannassa

Viesti Kirjoittaja hoidettu alue » 19.04.2011, 14:58

Siltavuorenranta on hoidettua aluetta, siellä leikataan nurmi jne. joten kakkaraiset pitää korjata.

Koiranomistaja

Vs:Koirankakat Siltavuorenrannassa

Viesti Kirjoittaja Koiranomistaja » 29.08.2011, 20:21

Todella kuvottavaa, että jätöksiin törmää Siltavuorenrannassa ja kaduilla tämän tästä erityisesti Meritullinkadulla.

Yleisesti - Kruununhaassa on aivan liian vähän roska-astioita. Usein jätöspussin kanssa saa kulkea kotipihan roska-astioille asti, koska matkan varrella ei ole roskiksia.

Eräänä päivänä huomasin, kun edellä kävellyt koiranulkoiluttaja oli kyllä kerännyt koiransa jätökset pussiin, mutta heitti pussin ohikulkeissaan sähkökaapin taakse (talon seinän ja sähkökaapin väliin). Hyi!

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Kruununhaka”