Pyöräilijät jalkakäytävällä

Alueen säännöt
Kruununhaan sivut: krunikka.fi
Kummastuttaa

Pyöräilijät jalkakäytävällä

Viesti Kirjoittaja Kummastuttaa » 01.09.2012, 20:45

Herättää ihmetystä ja närkästystä hyvin monissa jalankulkijoissa se, että pöräilijöitä näkyy yhä enemmän Kruununhaassa jalkakäytävillä. Pyöräilijöillä on usein pyöräilykypärä ja hyvä pyörä ja kadulla eli siellä, missä pyöräilijöiden kuuluu olla ja lain mukaan pitää olla (paitsi alle 12-vuotiaat), ei uskalleta ajaa. Sen sijaan uskalletaan ajaa jalkakäytävällä perusteluna se, että ei ole pyörätietä. Jos ei ole pyörätietä eikä uskalleta ajaa kadulla, silloin on talutettava pyörä. Niin se vaan on.

Jos pyöräilijä ajaa kypäröineen (tai ilman) jalankulkijan päälle, niin aina käy huonosti jalankulkijalle. On kuolemantapauksia, halvaantumisia ja ikuisia vammoja. Kun astuu esimerkiksi liikken ovesta ulos, saattaa pyöräilijä suhauttaa ohi pyörällä eikä jalankulkija ehdi varoa. Samoin on talojen kulmakohdissa. Usein on tilanteita, että pyöräilijä tulee kulman takaa ja aiheutuu vakavia vaaratilanteita. Pyöräilijät jopa soittelevat kelloa jalankulkijoille jalkakäytävällä, jotta nämä väistäisivät heitä. Jos näille pyöräilijöille sanoo, että ei saa pyörillä kadulla, he huutavat vihaisesti ja/tai eivät välitä koskaan vaan jatkavat jalkakäytävällä.

Ei vahvempi vain voi ottaa heikomman oikeutta: ei ole jalankulkijoiden vika, että pyöräteitä ei ole. Eikä niitä voida joka paikkaan rakentaa. Se on mahdottomuus. Silloin on ajettava ajotiellä tai talutettava pyörä.

Tämä ilmiö on lisääntynyt joka puolella kaupunkia. Asia on yksiselitteinen: jalkakäytävä on varattu jalankulkijoille. Pyöräilijät pois sieltä. Lisäksi pyöräilijä on velvollinen väistämään suojatietä ylittävää jalankulkijaa, mutta siitä eivät yleensä pyöräilijät välitä. He ajavat kauheaa kyytiä useimmiten ja väistävät autoilijoitakin huonommin.

Tottakai jalankulkijalla on vastuu siitä, että hän ei ehdoin tahdoin lähde ylittämään viime tipassa suojatietä, mutta jos lähtee hyvissä ajoin, pyöräilijän tulee (ja tulee aina) pysähtyä suojatien edessä. Sakot lienevät ainoa keino, mutta poliisilla ei ole sellaiseen asiaan aikaa. Nykyihmiset eivät todellakaan ajattele toisia ja ottavat itsekkäästi oman tilan, vaikka se olisi laitonta.

Tiina

Vs: Pyöräilijät jalkakäytävällä

Viesti Kirjoittaja Tiina » 01.09.2012, 21:08

Aivan samaa mieltä. Itse en koskaan aja jalkakäytävällä.

Mutta jalankulkijat voisivat samoin pysyä poissa pyörätieltä esimerkiksi Siltavuorenrannassa. Ja sitten on näitä jalankulkijoita, jotka lähtevät ylittämään katua luottamalla pelkästään kuuloonsa, vaikka olisi punaiset valot tai ei suojatietä ollenkaan. Kannattaisi ehkä katsoa, tuleeko ketään ennen kuin hyökkää ajoradalle pysäköidyn auton takaa.

Kummastuttaa

Vs: Pyöräilijät jalkakäytävällä

Viesti Kirjoittaja Kummastuttaa » 01.09.2012, 21:29

Aivan samaa mieltä. Jalankulkijat pois pyörätieltä. Esimerkiksi Unioninkadulla on Hakaniemeen päin tultaessa oma kaista pyöräilijöille ja usein jalankulkijat siinä seisovat odottaessaan vihreän valon syttymistä. Tosin pyöräilijät hyvin usein myöskin ajavat siinä kohdin jalkakäytävällä, vaikka pyörätie olisi vapaa.

Keskustelu ei kuitenkaan saisi luisua siihen, että koska jalankulkijat ovat joskus pyörätiellä, näin pyöräilijät voivat ajaa jalkakäytävällä. Liikenteessä pyöräilijä on vahvempi fyysisesti ja vahvemman on väistettävä heikompaa ja pyöräilijä ei saa yksiselitteisesti ajaa jalkakäytävällä.

Sillä ei ole kuitenkaan puolustuksena mitään tekemistä sen kanssa, että jalankulkijoita eksyy pyöräkaistalle, mitä ei tietenkään saisi tapahtua. Tässä asiassa ei ole oman käden oikeutta. Useimmiten kuitenkin jalankulkijat huomaavat, että he ovat pyöräkaistalla ja luonnostaan varovat pyörilijää. Pyöräilijöiden ei kuitenkaan tarvitse pelätä jalankulkijoita niin, että nämä tulisivat heidän päälleen ja pahimmassa tapauksessa aiheuttaisivat heille onettomuuden.

Kun ajaa pyörällä esim. Kruununhaassa jalkakäytävällä, se on tietoista toimintaa eikä esim. sitä, että vahingossa tietämättömänä ajaa jalkakäytävällä eikä huomaa jalkakäytävän ja ajotien eroa. Joskushan voi joissain paikoissa, joissa on pyöräkaista ja jalkakäytävä rinnakkain, ensimmäistä kertaa kulkiessaan käydä niin, että ei huomaa merkittyä viivaa ja jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden osuuden eroa.

Liisankatu on

Vs: Pyöräilijät jalkakäytävällä

Viesti Kirjoittaja Liisankatu on » 02.09.2012, 01:09

todella hankala. Jalankulkijoita on paljon, on paljon koululaisia ja jalkakäytävillä puikkelehtivat polkupyörät, ne ovat yhdessä pelottava yhdistelmä. Vilkas autoliikenne kapealla Liisankadulla on ilman muuta polkupyöräilijöillekin rohkeutta vaativa ajettava.

Tiina

Vs: Pyöräilijät jalkakäytävällä

Viesti Kirjoittaja Tiina » 02.09.2012, 11:12

[quote="Kummastuttaa" post=1123] Pyöräilijöiden ei kuitenkaan tarvitse pelätä jalankulkijoita niin, että nämä tulisivat heidän päälleen ja pahimmassa tapauksessa aiheuttaisivat heille onettomuuden.[/quote]

Kyllä siinä aika huonosti käy pyöräilijälle, kun jalankulkijaa pomppaa arvaamattomasti eteen joko ajoradalle tai pyörätielle.

Varmasti osa jalankulkijoista kävelee pyörätiellä tietämättömyyttään tai ajatuksissaan, mutta varsinkin Siltavuorenrannassa moni rikkoo liikennesääntöjä piittaamattomuuttaan. Ja jos soittaa kelloa tai huomauttaa asiasta, tulee aika vihaista kommenttia. Jotkut ovat ilmeisesti sitä mieltä, että liikennesäännöt koskevat vain pyöräilijöitä ja autoilijoita mutta eivät jalankulkijoita.

Ja tämä ei edelleenkään oikeuta pyöräilyä jalkakäytävällä. Jos ei uskalla ajaa ajoradalla, kannattaa jättää pyörä kotiin.

Onneksi Helsingin kaupunki on ruvennut suosimaan yksisuuntaisia pyöräkaistoja yhdistettyjen kevyen liikenteen väylien sijaan. Ne ovat pyöräilijöille paljon turvallisempia.

Itku vinku

Vs: Pyöräilijät jalkakäytävällä

Viesti Kirjoittaja Itku vinku » 02.09.2012, 13:22

Hahah, tässä taas yksi hieno esimerkki itkusta ja vinkumisesta. :D Valivali itku-vinku :D

Mahtaa olla elämä vaikeaa kun pitää tämmöisestäkin avautua asukasyhdistyksen foorumilla...

Asiaan!

Vs: Pyöräilijät jalkakäytävällä

Viesti Kirjoittaja Asiaan! » 04.09.2012, 01:26

[quote="Itku vinku" post=1127]Hahah, tässä taas yksi hieno esimerkki itkusta ja vinkumisesta. :D Valivali itku-vinku :D

Mahtaa olla elämä vaikeaa kun pitää tämmöisestäkin avautua asukasyhdistyksen foorumilla...[/quote]

Jospa nimimerkki "Itku vinku" menisi itseensä!

Mielipide mielipiteistä

Vs: Pyöräilijät jalkakäytävällä

Viesti Kirjoittaja Mielipide mielipiteistä » 12.09.2012, 19:41

Kyllä täällä keskustelu lopahtaa tuollaisten itku-vinku-tyyppisten ns. "kirjoittajien" kanssa. Ei perusteluja eikä tietoa, vain tyhjyyttä kolisevat sanat ja yritys teilata toiset köyhällä kielenkäytöllä on piinallista luettavaa, vaikka teksti olisikin lyhyt. Nämä hanki elämä -tyyppiset mielipiteet asiaan kuin asiaan on jo nähty. Tosin täytyy toisaalta mainita, että on täällä fiksuja ja perusteltujakin kommentteja, vaikka itse ei aina samaa mieltä olisikaan. Niitä on hauska lukea ja sellaista keksutelua kaipaisi.

Jeppis

Vs: Pyöräilijät jalkakäytävällä

Viesti Kirjoittaja Jeppis » 17.09.2012, 10:39

[quote="Mielipide mielipiteistä" post=1136]Kyllä täällä keskustelu lopahtaa tuollaisten itku-vinku-tyyppisten ns. "kirjoittajien" kanssa. Ei perusteluja eikä tietoa, vain tyhjyyttä kolisevat sanat ja yritys teilata toiset köyhällä kielenkäytöllä on piinallista luettavaa, vaikka teksti olisikin lyhyt. Nämä hanki elämä -tyyppiset mielipiteet asiaan kuin asiaan on jo nähty. Tosin täytyy toisaalta mainita, että on täällä fiksuja ja perusteltujakin kommentteja, vaikka itse ei aina samaa mieltä olisikaan. Niitä on hauska lukea ja sellaista keksutelua kaipaisi.[/quote]

Siis kertoisitko että millaisia "perusteluja ja tietoa" tässä tapauksessa tarvitaan? :D Ei mielestäni kummoisia perusteluja ja tietoja tarvita sen toteamiseen, että tämmöisestä asiasta vikiseminen asukasyhdistyksen foorumilla on mielestäni aika huvittavaa..

Ja kun esim. tuota Kruunuvuorenrannan siltaa koskevaa keskustelua vähän lukee, niin huomaa kyllä että näillä valittajilla ne tiedot ja argumentointi on aika ontuvaa asian tiimoilta, toisin kun hankkeen kannattajilla, jotka ovat hyvin tuoneet faktat ja suorat todisteen keskusteluun... Kuitenkin vängätään vastaan, vaikka todisteet on nenän edessä. Kummallista.

Asiaan!

Vs: Pyöräilijät jalkakäytävällä

Viesti Kirjoittaja Asiaan! » 08.11.2012, 10:31

Nnimimerkki "Jeppis" kirjkoitti:

Siis kertoisitko että millaisia "perusteluja ja tietoa" tässä tapauksessa tarvitaan? :D Ei mielestäni kummoisia perusteluja ja tietoja tarvita sen toteamiseen, että tämmöisestä asiasta vikiseminen asukasyhdistyksen foorumilla on mielestäni aika huvittavaa..

Ja kun esim. tuota Kruunuvuorenrannan siltaa koskevaa keskustelua vähän lukee, niin huomaa kyllä että näillä valittajilla ne tiedot ja argumentointi on aika ontuvaa asian tiimoilta, toisin kun hankkeen kannattajilla, jotka ovat hyvin tuoneet faktat ja suorat todisteen keskusteluun... Kuitenkin vängätään vastaan, vaikka todisteet on nenän edessä. Kummallista."

Enisnnäkin. Jalkakäytävillä pyöräily on ongelma, jota on täysin perusteltua käsitellä nimenomaan asukasyhdistyksen keskustelupalstalla.

Toiseksi.
Nimimerkin esittämä valitusvirsi raitiotiesillan puolesta ei kuulu tämän keskusteluotsikon piiriin.

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Kruununhaka”