rakentaminen

Alueen säännöt
Konalan sivut: kaupunginosat.net/konala
mimmi

rakentaminen

Viesti Kirjoittaja mimmi » 01.04.2007, 14:37

hei
muutin syyskuussa konalaan 2006. kiinteistövälittäjä
kertoi että tammikuussa 2007 aletaan purkamaan ostaria
ja lidl rakennetaan konalan autokeskuksen viereen
hartvall puretaan ja tulee kauppakeskus jne ???.
onko kenelläkään tietoa mitä konalaan oikein tulee
kiitos tiedosta ja hyvää kevättä

Seija Korpela

Re: rakentaminen

Viesti Kirjoittaja Seija Korpela » 14.04.2007, 06:38

Hei
Konalan Lions Clubin Kevätrieha-lehti on tulossa jakeluun lähipäivinä. Siinä kerrotaan myös ajankohtaisten rakennushankkeiden tämänhetkisestä vaiheesta. LC:n jokavuotinen rieha järjestetään tänä vuonna sunnuntaina 22.4. Vähätuvan leikkipuistossa puolen päivän aikaan.
Seija

Seija Korpela

Re: rakentaminen

Viesti Kirjoittaja Seija Korpela » 15.05.2007, 15:49

Lions Club Konalan Kevätrieha-lehdessä 4/07 ollut teksti:
KONALAN KAAVOITUKSESTA JA LIIKENNEJÄRJESTELYISTÄ 2007

Konalan ja Pitäjänmäen kaavoitusasioita on hoitanut jo kolmisenkymmentä vuotta Helsingin kaupunkisuunnitteluvirastossa arkkitehti Leena Lukkarinen-Annila, "Lennu", jolla nimellä hänet myös hyvin tunnetaan. Yksi hänen hyvistä oivalluksistaan on ollut siirtää kaavoituksesta tiedottaminen asukkaita lähemmäksi, Pitäjänmäen kirjastoon, jonka näyttelytila onkin ollut ahkerassa käytössä alueen ajankohtaisia kaavoitusasioita esiteltäessä. Aluearkkitehti on myös itse ollut kirjastossa säännöllisesti esittelemässä tulevia muutoksia, ja pyydettäessä monessa muussakin tilaisuudessa, niin asukasilloissa kuin seurakunnan kirkkovaltuustossa. Idea yhteisen tilan hyödyntämiseen syntyi alkujaan Pitäjänmäki-päivän vietosta, jolloin kirjastokin on ollut auki myös sunnuntaina. Käytäntö on saanut asukkailta paljon kiitosta.

Kesällä 2006 kirjastossa oli alueliitoksen 60-vuotisnäyttely Kylästä kaupungiksi, pitäjästä Piimäeksi. Näyttely vuonna 1996 juhlisti saman asian 50-vuotisajankohtaa.

Kaupunkisuunnitteluviraston uusin tavoite on tehostaa netissä tapahtuvaa tiedotusta. Suunnitelmat alueittain -kohdasta voi seurata eri kaavasuunnitelmien etenemistä kaikkine asiakirjoineen.

Mitä kuuluu Hartwallin alueelle?

Konalalaisia ehkä eniten kiinnostava asia on Hartwallin alueen kaavan tilanne. Helsingin kaupunginvaltuusto hyväksyi kaavan esitetyssä muodossa kokouksessaan 28.2.2007. Vieläkään ei ole varmaa, kuinka pian rakennusprojekteja 1200 asukkaan uusiksi kodeiksi päästäisiin toteuttamaan. Valtuuston päätöksestä voi valittaa, ensin hallinto-oikeuteen, ja sitten edelleen vielä Korkeimpaan hallinto-oikeuteen.
Rakennusliike NCC on jo ostanut Nordealta asuntorakennusalueen ja suunnittelee sen toteutusta. Hartela on ostanut Hartwallilta kiinteistön, johon palvelukeskus on suunniteltu sijoitettavaksi. Aro-yhtiöllä on sopimus Lidl'in kanssa myymälän rakentamisesta. Kyttäläntien pienillä tonteilla voi jatkua nykyinen toiminta tai niille voi rakentaa maanomistajan halutessa uutta. Kolsarintien-Tähkätien kaava on lausuntokierroksella.

Kiertoliittymä Vanhan Hämeenkyläntien, Konalantien ja Vähäntuvantien risteykseen?

Investointiohjelman mukaan kiertoliittymä rakennetaan vuonna 2008. Tosin investointiohjelma tarkistetaan jälleen kevään aikana ja liittymän rakentaminen saattaa siirtyä. Vanhalla Hämeenkyläntiellä tehtävät muutokset nitoutuvat kiertoliittymän rakentamiseen. Kiertoliittymä on suunnitteilla myös Kyttäläntien päähän sitten kun tarvittavat katujärjestelyt on saatu valmiiksi.

Muita suunnitelmia

Kaupungin omistamalle, Espoon rajalla sijaitsevalle metsätontille Kyntäjäntien päähän on tulossa kaksi taloa.

Lautakunta hyväksyi helmikuussa Sänkitien ja Sotilaspellontien muutosehdotuksen. Rakennusoikeus pysyy entisellään, uudisrakentamiselle on annettu määräyksiä. Sänkitien kaavaan on varattu pari lisätonttia, toinen Sänkitielle ja toinen Vanhalle Hämeenkyläntielle muuntajan kohdalle, molemmat puistoalueesta muodostettuja. Kaava on lähtenyt lausuntokierrokselle ja tullee syksyllä valtuuston hyväksyttäväksi.

Lehtovuoren alue

Lehtovuoressa on yhtiömuotoisesti toteutettuja, tiiviisti rakennettuja kytkettyjä pientaloja (Hitas). Talojen sijoittelu on hyvä ja alueen kokonaisratkaisua on kehuttu. Rakentamisen tiheydestä ei ole tullut kritiikkiä, sillä jokaisella asunnolla on oma sisäpihansa. Lehtovuoressa on päästy vihdoin puistojen suunnitteluun ja niiden rakentaminen alkaa kesällä.

Konalan portti

Malminkartanontien ja Konalantien risteyksessä sijaitsevan Konalan portin alueelle ei ole toistaiseksi tullut halukkaita rakentajia, vaikka kaava ns. miesten tavaratalolle tehtiin jo vuosia sitten. Painetta liike- ja myymälätilojen suunnittelulle toisille tonteille on silti jatkuvasti.

Jäähalli

Jääkenttäsäätiö, jossa Pitäjänmäen Tarmo ja Helsingin kaupunkikin ovat osallisena, on etsinyt jo vuosia paikkaa uudelle jääharjoitushallille. Kaavoittajien katseet ovat kääntyneet Vihdintien varteen, Muonamiehentietä vastapäätä olevalle alueelle. Siellä ei toiminta häiritsisi ketään ja kevyen liikenteen turvalliset yhteydet ovat valmiina sekä Konalasta, Malminkartanosta että Lassilasta. Pitäjänmäeltä paikalle pääsee alikulkukäytävän kautta. Alue on kaupungin omistamaa puistomaata.
Kaavamuutokset ovat hitaita

Pitkän työuransa aikana Leena Lukkarinen-Annila on tottunut siihen, että jokainen kaavamuutos vaatii aikansa, useita vuosiakin. Alueiden asukkaille pitkät käsittelyajat saattavat tuntua hermostuttavilta ja turhauttavilta, kun aktiivisen toiminnan asemesta tunnutaan vain siirreltävän papereita virastolta toiselle. Pitäisikö kuitenkin uskoa sanontaan Hiljaa hyvä tulee?

Seija Korpela

Jorma Nieminen

Re[2]: rakentaminen

Viesti Kirjoittaja Jorma Nieminen » 19.06.2007, 18:04

Paljon kiitoksia informaatiosta! Tuota Hartwallin aluetta tässä on itsekkin ihmetelty. Kävin kävelyllä ja siinä oli kyltit että rakentaminen alkaa 2006 syksyllä. Käsittääkseni jotain valituksia oli ja nyt sitten taas odotellaan. Sinänsä ihmetyttää miksi kukaan valittaisi moisista positiivista kehittävistä asioista.

Ohikulkija

Re[3]: rakentaminen

Viesti Kirjoittaja Ohikulkija » 19.09.2007, 12:13

Ikävä todeta, mutta konalassa ei ole varmaan 20 vuoteen tapahtunut mitään silmiinpistävää rakennemuutosta saati tapahtunut yleensä yhtään mitään. Suunnittelut uudistuotannosta entisen tehtaan tilalle ja lidl-halpakaupan saaminen konalaan tuskin nostaa sen elinympäristöarvoa. Kaikille osapuolille parhaimpaan ratkaisuun päädyttäisiin kun konala liittettäisiin Espooseen. Saisivat Espoolaiset oman kunnallisen hautausmaan ja vieläpä valaistun sellaisen.

Hartwallin tehtaan siirtyminen Lahteen aiheutti sen, että puolet konalalaisista menettivät työpaikkansa ja kokoomuksen ollessa tällä hetkellä vallassa ei työttömille sosiaalidemokraateille juurikaan aurinko paista. Vaahteran pub kyllä tarjoaa suojaa sadesäällä ja samaisen pubin pizzasta voi oksan kanssa tehdä itselleen sateenvarjon.

Lopuksi voi vain todeta, että konalan olemassaololla on oltava joku tarkoitus. Onneksi se on siellä missä on. Muuten siellä asuvat kommunistit olisivat levällään ympäri helsinkiä.

Hyvää jatkoa ja koettakaa jaksaa. Muutosta ei ole tulossa eikä tule.

Konalassa viihtyvä

Re[4]: rakentaminen

Viesti Kirjoittaja Konalassa viihtyvä » 17.12.2007, 12:45

Ohikulkijalle, katsoppas lääkityksesi ! Kaikkea hyvää :)

konalalainen

Re[5]: rakentaminen

Viesti Kirjoittaja konalalainen » 21.12.2007, 16:10

Konalassa viihtyvälle.

Itse olen viihtynyt Konalassa yli 20 vuotta, mutta ei tulisi mieleeni hyökätä henkilökohtaisuuksiin käyvällä tavalla, vaikka se olisikin hymiön taakse kätkettyä piikittelyä.

On ikävää, jos sivuilla ei voi asiallisesti kertoa omia mielipiteitään. Kritiikki kuuluu keskusteluun, jossa moniarvoisuuden perustalta tunnustetaan toisen oikeus perusarvoihin, vaikka niitä arvostellaankin omien perusarvojen pohjalta.

Rakentamisesta keskustellakseni harmittaa kovasti tuo Konalan kirkon puistoympäristön kutistuminen olemattomiin.
Asiasta on oltu hämmästyttävän hiljaa. Ei edes Konala-seura ole älähtänyt!
Tietysti seurakuntayhtymä on vapaa myymään maitaan rakentajille, mutta silti tilantenne yllätti ikävästi.
Olisimmeko seurakuntalaisina mahdollisesti voineet jotenkin vaikuttaa, jos olisimme tienneet rakennushankkeesta?

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Konala”