Sanokaa vieraillenne:Viikinmäessä ei voi vierailla

Alueen säännöt
Pihlajiston sivut: kaupunginosat.net/pihlajisto
Harry Schumacher

Sanokaa vieraillenne:Viikinmäessä ei voi vierailla

Viesti Kirjoittaja Harry Schumacher » 28.08.2012, 20:24

Pihlajiston puoleisessa Viikinmäessä on kokonaista kaksi vieraspaikkaa (huom. Kiviteltankatu 6:n kohdalla, jätekatoksen vieressä paikat 2 ja 3). Näistä kahdesta ei asiaa ilmoiteta minkäänlaisin liikennemerkein ja niitä valvoo ja hallinnoi fanaattinen komissio. Kuinka monta ruokakuntaa/taloutta Kiviteltankadulla on? Voisi luulla että vaikka joulun pintaan enemmän kuin kahdessa halutaan kyläillä.

Seurustelen alueella asuvan naisen kanssa eikä se milloin, millä tai mistä kaukaa alueelle milloinkin tulen kuulu kenellekään. Jos vierailujani pysäköimiseni (tai minkään muunkaan) varjolla yritetään enää vaikeuttaa, rajoittaa tai muuten siihen mitenkään vaikuttaa menee asia poliisille.

Harry Schumacher

Vs: Sanokaa vieraillenne:Viikinmäessä ei voi vierailla

Viesti Kirjoittaja Harry Schumacher » 28.08.2012, 20:44

EDIT: vierailuni vaikeuttamiseen suhtaudun kuten seurusteluni vaikeuttamiseen tuntemattomien ihmisten taholta ja toimin sen mukaisesti.

Elisa

Vs: Sanokaa vieraillenne:Viikinmäessä ei voi vierailla

Viesti Kirjoittaja Elisa » 31.08.2012, 13:24

:-) se on totta että sekä Viikinmäessä että Pihlajistossa on tosi vähän parkkipaikkoja, kadunvarret lähinnä jopa asukkailla on ongelmia... En tunne tuota Viikinmäen tilannetta tarkemmin. Jos vierailijapaikkaan ei ole määritelty onko se lyhyt- vai pitkäaikaisvieraille, niin turhahan kai siinä sitten on kenenkään urputtaa - kuka määrittelee, kuinka pitkä on vierailu, tuskin edes kaupungin järjestyssäännöissä on siitä, tiedä häntä. Tää on niitä ikuisuuskysymyksiä, mitkä yleensäkin koettelee naapurisopua. Ja saa ihmiset takajaloilleen ihan turhaan. Toivottavasti asiaan löydätte jonkun kaikkia tyydyttävä ratkaisun. Parkkipaikkoja me emme varmaan lisää tule saamaan, ainakaan ilmaisia, itse olen ratkaissut asian polkupyörällä ja vierailijapolkupyörällä, jotka säilytän parvekkeella, että ne säilyvät ajokuntoisina ja aina lähtövalmiina :-D. Hyvää viikonloppua kaikille tasapuolisesti. Toivottavasti mahdollisimmanmoni pääsee asukasyhdistyksen järjestämään juhlaan 9.9. koulun kentälle, ja lähimaastoon! -elisa

Viikinmäen asukas

Vs: Sanokaa vieraillenne:Viikinmäessä ei voi vierailla

Viesti Kirjoittaja Viikinmäen asukas » 04.09.2012, 12:19

Viikinmäessä vieraspysäköinti on todellakin hankalaa. n. Vuosi sitten tänne saatiin kaksi kpl 4h pysäköintipaikkoja Kiviteltankatu 5B talon eteen ns. kääntöpaikalle ja neljä kpl Kiviteltankadun varteen (mutkaan). Nämäkin olivat ennen kaupungille hyviä sakotuspaikkoja. Viestiä vaan Viikinmäen suunnittelusta vastaaville henkilöille, sillä keinoin nuokin muutamat lisäpaikat saatiin hankittua. Täällä ei ole edes omistusasunnossa asuville kaikille autopaikkaa tarjolla, joten ns. vieraspaikkoja joutuvat käyttämään vakituisetkin asukkaat.

kipa

Vs: Sanokaa vieraillenne:Viikinmäessä ei voi vierailla

Viesti Kirjoittaja kipa » 04.09.2012, 16:21

Sanokaa joku yksikin taloyhtiö, jossa vieraspaikat eivät tuota ongelmia.

Mieli yli materian

Vs: Sanokaa vieraillenne:Viikinmäessä ei voi vierailla

Viesti Kirjoittaja Mieli yli materian » 10.01.2013, 18:04

Hui olen ajatellut Viikinmäkeä potentiaalisena muuttokohteena. Mutta onko siellä tosiaan noin huono tilanne autopaikkojen suhteen? Omistusasunnossa asuvillekaan ei siis riitä autopaikkoja vai kuinka on? Olisi nimittäin auto + moottoripyörä pysäköitävänä (ne kyllä mahtuvat samaan ruutuun). Pistää kuitenkin mietityttämään että kannattaako sinne muuttamista harkita jos autopaikkaa joutuu vuositolkulla odottamaan.

Harry Schumacher

Vs: Sanokaa vieraillenne:Viikinmäessä ei voi vierailla

Viesti Kirjoittaja Harry Schumacher » 04.04.2013, 10:45

Päivitystä asiaan.

Luullakseni tieliikennelaki sallii ihmisten ja kuorman lastauksen ja purkamisen sekä tavarantoimituksen sellaisessakin paikassa, jossa on pysäköintikielto. Pysäköinti on sallittua mopolle liki missä vain, jopa pyörätielle tai jalkakäytävälle kunhan se ei haittaa muuta liikennettä.

Käytännön esimerkkejä: ihmiset eivät voi muuttaa minnekään, edes Viikinmäkeen ellei muuttoautoa tai vastaavaa sallita. Samaten ambulanssi joutuu työnsä puolesta silloin tällöin toimittamaan jotakuta johonkin suuntaan ja toimii saman valtakunnan lakien alaisena. Mopo tulee sanahirviöstä moottoripolkupyörä, mikä kuuluu kevyeeseen liikenteeseen vaikka nimensä mukaisesti moottoroitu onkin. Tätä tukee myös mopoilun salliva liikennemerkki pyöräteillä. Myös tästä voi olla helppo ymmärtää miksei mopolla (=kevytliikenteen ajoneuvolla samaan tapaan kuin polkupyörällä) saa ajaa moottoritiellä.

Tottakai kaikki edellyttää että muita huomioidaan ja tarvittaessa joustetaan asioissa. Joustaminen Viikinmäessä tapahtuu vain toisessa päässä, nimittäin tavarantoimittajan. Viikinmäessä tulee kantaa piano ja muut toimitukset Pihlajistosta ellei halua että "pysäköintiin" puututaan oikein lappusin. Tässä kaksi esimerkkiä, mistä Viikinmäessä sanellaan ihan ikiomat lait yli Suomen valtion lainsäädännön ja miten milloinkin ja kukakin mitenkin, ja kajotaan omin luvin toisen omaisuuteen.

Tintti

Vs: Viikinmäessä ei voi vierailla

Viesti Kirjoittaja Tintti » 29.01.2014, 12:12

Mutta voiko siellä asua? Hesari kirjoitti että hitas-asuntoja olisi myymättä melkoinen määrä. Miksi eivät käy kaupaksi? Kannattaisiko sellainen ostaa?

Adios kyttääjät

Vs: Viikinmäessä ei voi vierailla

Viesti Kirjoittaja Adios kyttääjät » 20.05.2014, 11:26

Kiviteltankatu 6:ssa on Kyttääjien pihapoliisi, mikä vaikuttaa naapurisopuun ja viihtymiseen. Nämä kyttääjät ovat terrorisoineet asukkaita alusta alkaen ja suurin osa alkuperäisasukkaista on siitä syystä muuttanut pois. Kun oli vielä sivusto kyttaajat.fi niin Kiviteltankatu 6 oli siellä jatkuvasti käsittelyssä. Kun asuu keskustassa, voi pihalle parkkeerata rauhassa vaikka moneksi päiväksi. Kiviteltankatu 6:ssa pihapoliisi soittaa heti Q-parkin paikalle. Vaikka olisit vain kellarissa hakemassa tavaraa, Q-park on jo paikalla kuvaamassa ajoneuvoa ja kirjoittamassa sakkolappua. Piha on valtava eikä yhden auton 5 minuutin seisonta haittaa ketään. Tämä kaikki vaikuttaa niin että talossa on huono henki ja jatkuva riita. Hallituksen puheenjohtaja ei ymmärrä yhteishengestä, naapurisovusta ja viihtyvyydestä mitään.

Harry Schumacher

vainoaminen kriminalisoitiin jo

Viesti Kirjoittaja Harry Schumacher » 30.05.2014, 01:00

Useimmiten kai tämän kaltaiset ongelmat voi hoitaa seuraavasti:
1. Luotetaan ihmisten omaan arviointikykyyn. Pihakyttääjillä on erilainen arviointikyky, mikä ilmenee tarpeena ottaa laki ja sen tulkinta omiin käsiinsä. Tällöin luottamus meni hukkaan.
2. Yritetään asiallisesti keskustella tosiasioista ja joustetaan tarvittaessa, puolin ja toisin. Pihakyttääjiltä puuttuu halu tai kyky asialliseen keskusteluun (laputtaminen ei täytä keskustelun tunnusmerkkejä), asioihin puuttuminen ja kommentointi väheksyy muiden arviointikykyä sekä ilmentää joustamisen kyvyttömyyttä tai haluttomuutta.
3. Koska keskinäinen asioiden selvittäminen on tällä tasolla tarvitaan ulkopuolinen apuun. Avun tarvitseminen ei ole heikkoutta; pulloon on vain niin kovin vaikeaa puhaltaa tai narua työntää.
4. Koska ulkopuolista apua tarvitaan muutaman harvan takia on siitä koituva vaiva ja kulu kohdennettava heihin, sillä muutama harva pilaa muutenkin koko Suomen; eivät siis kaikki vaikka kaikilla maksatetaankin.

Muistutan tässä, että ulkopuolista (virka)apua odotellessa kansalaisella on tietyin ehdoin oikeus siviilipidätykseen (mm. kun omaisuus on vaarassa). Lisäksi vainoamisen kriminalisoiva laki astui voimaan kai jo puolitoista vuotta sitten ja että vihdoin tarvitaan ennakkotapaus. Tässä on jo otettu huomioon kohdat 1 ja 2 (edellä).

Näiden lisäksi: talohallitusten jäsenet kai valitaan joko demokraattisesti tai sitten ei. Näiden välimuotoa edustaa vain jonkinlainen mielivalta. Jos (talo)hallitusten jäsenet äänestetään tehtäviinsä kertoo lopputulos aina ja kaikkialla suoraan äänestäjistään, mikä voi olla jopa huolestuttavampaa... Jollei jäseniä valita vaalein voi peli olla pelattu kenties vaikka iankaikkisesti. Silloinhan enempi demokratiasta puhuminen muuttuu kuin menneiden muisteluksi Saksassa.

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Pihlajisto”