Ennakkosensuuri ei hyväksi

Alueen säännöt
Viikin sivut: kaupunginosat.net/viikki
vanhaviikkilainen

Ennakkosensuuri ei hyväksi

Viesti Kirjoittaja vanhaviikkilainen » 03.04.2005, 02:21

Rohkenen esittää mielipiteenäni, että tämä alueseuramme uudelle palstalleen käyttöönottamatta ennakkosensuuri ei pitkän päälle ole hyväksi. Siis tarkoitan nyt tätä uudella foorumilla vallitsevaa käytäntöä, että kirjoitus pääsee "eetteriin" vasta palstan moderaattorin sen hyväksyessä.

Tällaisesta toimintatavasta on todennäköisesti vain seurauksena palstan näivettyminen koska uudet kirjoitukset tulevat kovin verkkaisesti palstalle ja nettiajallemme tyypillistä ripeätä vuorovaikutusta ei pääse syntymään.

Tästä on hyvänä esimerkkinä Hellsingin KSV:n palstat, joissa on viikonloppuisin täydellinen hiljaisuus ja välistä muulloinkin, ihan sen mukaan miten palstan moderaattori on töissä. Toki, jos Viikki-Seuran foorumin palstan moderaatori päivystäisi aktiivisesti 7/24h , niin ongelmaa ei olis - mutta kukapa siihen pystyisi.

moderaaattori

Re: Ennakkosensuuri ei hyväksi

Viesti Kirjoittaja moderaaattori » 03.04.2005, 08:32

Johtokunnan päätöstä vastaan voit tehdä valituksen omalla nimelläsi. Sensijaan tämä jatkuva useiden viestiketjujen avaaminen samasta aiheesta on selkeästi turhaa ja turhauttaa varmasti lukijoitakin. Seuraavaa uutta viestiketjuasi aiheesta en enää julkaise. Jos sinulla on vielä perusteluja, voinet toimittaa ne johtokunnalle tahi kirjoittaa ne vastiineeksi johonkin niistä lukuisista muista ketjuista täällä tai muilla nettipalstoilla.

Moderoinnin tahti on se mikä on. Viikkiläisten käytös osoittaa, että se on tarpeellista. Keskustelupalstalla voisi keskustella asiallisesti ja rakentavasti tämän jatkuvan haukkumisen ja negatiivisen ilmapiirin lietsomisen sijasta.

vanhaviikkilainen

Re[2]: Ennakkosensuuri ei hyväksi

Viesti Kirjoittaja vanhaviikkilainen » 06.04.2005, 01:04

En ymmärrä syytöksiä "jatkuvista useiden viestiketjujen avaamisesta samasta aiheesta". Käsittääkseni Viikki-Seuran palstalla on tasan tarkkaan yksi avaamani ketju, eli tämä. Sille en puolestani voi mitään jos täällä kirjoituksia, niin kuin eräs toinenkin kirjoittaja mainitsi, jälkiäjättämättä sensuroidaan.

En myöskään ymmärrä miksi minun yhtäkkiä täytyisi omalla nimelläni ja vieläpä kirjallisesti esittää mielipiteeni palstasta Viikki-Seuran johtokunnalle kun seuralla on olemassa tämä nykyinenkin tietojenvaihtofoorumi. Kuitenkin, koska niin kovasti pyydetään, toki tulen esittämään kantani foorumimme nykytilasta ja vieläpä eräiden palstaa halinnoivien henkilöiden tavoista poiketen, ihan omalla nimelläni - mutta vasta alueseuramme syyskokouksessa.

Uskon kuitenkin, että siihen mennessä Viikki-Seuran johtokuntakin on sisäistänyt, että nykyisen kaltainen ennakkosensuroitu ja täten toivottoman hidas ja jopa alueen asukkaita aliarvioiva (Viikkiläisten käytös osoittaa...)keskustelufoorumi ei mitenkään edesauta alueen asukkaita positiivisen ilmapiirin ja yhteiselon rakentamisessa.


ps. Tämä ei siis ollut uuden viestiketjun avaaminen, vaan vastaus lähinnä Viikki-Seuralle jo olemassa olevaan säikeeseen, joten oletan teidän julkaisevan tämän vastineeni.

Vanha Viikkiläinen

Vastaa Viestiin