asukaskahvila

Alueen säännöt
Viikin sivut: kaupunginosat.net/viikki
VikWel

asukaskahvila

Viesti Kirjoittaja VikWel » 11.04.2005, 09:04

Nyt se on toteen näytetty. Viikissä ei tarvita kahvilaa - ei ainakaan sunnuntaisin.

Viikkiläiset ovat valittaneet, ettei Viikissä ole mitään paikkaa, jossa voisi käydä viikonloppuisin ulkoilun ohessa kahvikupposella. Niinpä sain ajatuksen, että sellaisen mahdollisuuden voisi asukkaille järjestää. Asukastalo Kaari vaikutti hyvältä paikalta jo hyvän varustetasonsakin puolesta.

Toiminta laitettiin käyntiin vapaaehtoisvoimin tammikuussa. Koska kyseessä oli vapaaehtoistyö, ei tarkoituksena ollut pitää kahvilaa auki joka päivä. Siihen ei olisi riittänyt kenenkään aika, olisi tarvittu jo lupia, ja kahvila olisi haitannut muita Kaaressa tapahtuvia toimintoja. Siksi pohdin, että sunnuntai kerran kuussa olisi parempi kuin ei kahvilaa ollenkaan.

Asukaskahvilasta on ilmoiteltu asukastalojen ilmoitustauluilla (tarkat päivämäärät), alueellisissa lehdissä, Viikki-Seuran nettisivuilla ja Viikki-tiedotteessa. Ei siis voida syyttää vapaaehtoistyöntekijöitä siitä, ettei kahvilasta olisi ollut tietoa. Eräskin asiakas tuli eilen Pihlajistosta. Fakta on, että asukkaita ei kiinnosta. Eikä kiinnosta enää minuakaan .

Menin sunnuntaina 10.4. asukastalo Kaareen klo 10.00 ja laitoin pullataikinan nousemaan. Edellisenä iltana olin leiponut kotonani 2 suklaakakkua. Pullantuoksuinen kahvila oli valmiina odottamaan asiakkaita klo 12.00, jolloin kahvila aukesi. Klo 15.00 mennessä oli käynyt kymmenkunta asiakasta. Suuri kiitos heille ja muille aiemmin asioineille. Kun kaadoin kahvit ja mehut viemäriin, päätin ettei kahvilanpito ole vaivan arvoista. "Kollegani" Armi on varmasti kanssani samaa mieltä. Siivosin keittiön, ja tuumin, että voin käyttää aikani paljon hyödyllisempäänkin. Joten se siitä.

Toimin vapaaehoistyössä, mm. ystävänä ulkomaalaiselle. Ehkä keskityn tästä eteenpäin enemmän asioihin jotka myös palkitsevat tekijäänsä. Ja tällä en tarkoita rahaa, se ei ole minua koskaan kiinnostanut.

Ystävällisin terveisin

Viktoria Welling

vanhaviikkilainen

Re: asukaskahvila

Viesti Kirjoittaja vanhaviikkilainen » 16.04.2005, 01:35

Pitää toki paikkansa, ettei meillä Viikissä hirveästi palveluja kuten kahviloita tai edes korttelipubeja ole, puhumattakaan muista palveluista.

Mutta, onhan meillä sentään sunnuntaisin auki oleva ulkoilukahvila, mistä voi vieläpä ostaa erinäköisiä luomutuotteita kuten jauhoja, kananmunia, leipää ja makkaraa.

Kyseinen maatilapuoti/kahvila sijaitsee siis koetilan alueella ns. vanhassa saunakennuksessa (beigen värinen matala rakennus) aivan kanalan vieressä. Eli puukerrostalojen lammen laidalta kävelytietä noin 100 metriä luoteeseen päin.
Puoti on auki muistaakseni neljänä päivänä viikossa ja sunnuntaisin se aukeaa kl 11.00. Puodin kahvilapuolelta muuten löytyy Suomen parhaimmat omenaleivokset, käykääpä maistelemassa!

Jotta tämä ei nyt liiaksi menisi puffin puolelle, niin onhan meillä Viikissä sunnuntaisin auki myös Gardenian kuppila ja siinä samalla voi myös piipahtaa yhteislipulla niin Gardenian tropiikissa kuin siinä museoiden museossa, eli maatalousmuseossa. Sitten löytyy vielä Viikin Kartanon ravintola, mutta se on auki lounasruokailuun vain arkisin. Mutta viikonloppuisin se on mitä mukavin tilauspaikka etenkin kesäisiin perhejuhliin, tyylin ylioppilas- ja hääjuhlat ym.

Edellämainittujen lisäksi Viikin kampusalueelta löytyy ainakin kolme UniCafe:ta, mutta nekin ovat nykyään enää ainoastaan arkisin auki. Edes kirjaston Unicafe ei enää pidä lauantaisin auki. Tässä olisi yliopistolla ja kaupunginkirjastolla todellakin petraamisen varaa - vaihtakoot vaikkapa yrittäjää, kun ei UniCafe halua ennä lauantaisin pitää kuppilaansa auki!

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Viikki”